Rīgas "Dinamo" jāmaksā sods par tautiskā simbola izmantošanu • IR.lv

Rīgas “Dinamo” jāmaksā sods par tautiskā simbola izmantošanu

93
Ekrānšāviņš no video.

Pirmsspēles uzvedumā atveidotais ugunskrusts izmaksās gandrīz 16 000 latu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas “Dinamo” par plaši apspriesto gadījumu ar tautiskā simbola izmantošanu pirmsspēles uzvedumā no līgas vadības saņēmis soda naudu viena miljona rubļu (15 800 latu) apmērā, pavēstījusi līga.

Rīgas “Dinamo” samaksās līgas vadības piespriesto soda naudu, tomēr idejiski “Dinamo” neatsakās no savas tautas zīmēm, sacīja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

“Dinamo” 17.novembra spēlē sveica līdzjutējus gaidāmajos Latvijas valsts svētkos, pirms mača uz ledus uzvedot inscenējumu ar latviešu nacionālo simbolu izmantošanu. Uzveduma noslēgumā uz ledus dejotāji ar lieliem Latvijas karogiem centās izveidot ugunskrustu, taču tā atveide Krievijas medijos radīja lielu neizpratni. Izmantotais simbols daudzviet tika raksturots kā svastika, taču līgas vadība vēlāk veiktajā izmeklēšanā nekādus pārkāpumus nekonstatēja, uzsverot, ka uzvedumā redzētajam simbolam ar to nav saistības.

Tagad līgas vadība veikusi papildu analīzi un tomēr konstatējusi noteiktu regulu neievērošanu. “Jebkuru vizuālu formu izmantošana, kas demonstrē nacistiskās zīmes un simbolus vai tādiem līdzinās, no KHL klubu un līdzjutēju puses ir nepieļaujama. Sakarā ar rupju KHL tehniskā reglamenta pārkāpumu, kā arī cieņas izrādīšanas principu neievērošanu Rīgas “Dinamo” komandai tiek piešķirts naudas sods,” teikts KHL paziņojumā. “Klubs ir brīdināts par sankcijām šādas situācijas atkārtošanās gadījumā, kas var beigties ar komandas izslēgšanu no līgas.”

“Līdztekus tam KHL paziņo, ka jebkādu provokāciju gadījumā pret Rīgas “Dinamo”, komandas pārstāvjiem, līdzjutējiem un valsti, kuru šis klubs pārstāv, līga pret vainīgajiem piemēros bargas sankcijas,” piebilsts paziņojumā.

Līga piebildusi, ka konflikta situāciju radījis konkrētu kluba darbinieku tālredzības trūkums.

“Līga aicina klubus un līdzjutējus būt daudz uzmanīgākiem un atbildīgākiem, neaprobežojoties tikai ar nacionālajām interesēm,” teikts paziņojumā.

 

Komentāri (93)

Kaspars Špūle 26.11.2013. 20.07

Šoziem visiem, kas no Latvijas brauks iekšā Krievijā, uz robežas pārbaudīšot adīto cimdu rakstus :)

+23
-3
Atbildēt

0

inta_s 26.11.2013. 20.01

Tūlīt pat ir jāizstājas no KHL jo šī ir ņirgāšanās par Latvijas vēsturi, kultūru un identitāti. Tie ir mūsu svētie simboli (arī tas kuru es lietoju) un sodīt par to izmantošanu ir klaji nicinoša vēršanās pret visu mūsu nāciju.

+24
-4
Atbildēt

0

Una Grinberga 26.11.2013. 20.07

Kad tiks aizliegta Padomju simbolika, Krievijas komandas par katru spēli varēs saņemt sodus, jo himna ir Padomju simbolika.

+19
-3
Atbildēt

3

    Inese > Una Grinberga 26.11.2013. 21.07

    Un kas tādā gadījumā ir Vācijas himna, viedais tu mūsu? ;)

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Vineta > Una Grinberga 27.11.2013. 12.35

    Ločmelis
    Un kas tādā gadījumā ir Vācijas himna, viedais tu mūsu? ;)

    Agonējošās smirdīgās bidlotānas atribūts, točno nav.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ludzas Zeme > Una Grinberga 26.11.2013. 21.38

    Vai tad KHL kādreiz ir skanējusi Vācijas himna?
    Tavi komentāri ir ļoti skumji un tas copy paste par VČK ne uz vienu neatstāj nekādu emocionālu iespaidu. Vari droši raudāt tvnet ru sadaļā.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu