Krievijas politiķus šokē koferveida paviljons Sarkanajā laukumā • IR.lv

Krievijas politiķus šokē koferveida paviljons Sarkanajā laukumā

26
Satraukumu radījušais paviljons Sarkanajā laukumā. Foto no Ria.ru

Viena modes nama reklāmas paviljons sakustina sabiedrību

Būvniecības un arhitektūras pārsteigumi šajās dienās gadījušies ne tikai Latvijā. Nupat Krievijas politiķiem mutes atvērušās, Maskavas centrālajā – Sarkanajā laukumā – ieraugot uzcelto izstāžu paviljonu kofera veidā. Gan “Vienotās Krievijas”, gan komunistu deputāti jau nosūtījuši pieprasījumu, vai šajā gadījumā nav pārkāpts likums par reklāmu, vēsta aģentūra Ria.ru.

Sarkanajā laukumā, kas tiek uzskatīts par visas Krievijas galveno laukumu, vienam no slavenajiem modes zīmoliem uzcelts paviljons kofera veidolā.

Iecerēts, ka 2.decembrī šajā paviljonā, kas vizuāli atgādina modes nama “Louis Vuitton” ražotu čemodānu un ir deviņus metrus augsts un 30 metrus garš, tiks atklāta izstāde. Tajā tiks izstādīti 25 vēsturiski koferi, būs redzamas 12 videoinstalācijas, ko veidojuši mūsdienu mākslinieki.

Kā norādīts “Louis Vuitton” mājas lapā par šo izstādi, eksponāti piederējuši modes nama slaveniem klientiem. Tie visi tikšot izvietoti paviljonā, kas līdzinās krievu kņazam Vladimiram Orlovam reiz piederējušam koferim.

Krievijas kompartijas pārstāvis un Valsts domes deputāts Sergejs Obuhovs jau paziņojis, ka komunisti ir sašutuši par šo ēku Sarkanajā laukumā un ar pieprasījumu vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs, kā šāda ēka varēja tapt pašā Maskavas centrā, ziņo “RIA Novosti”.

Obuhovs uzskata, ka Sarkanajam laukumam ir īpašs statuss. “Tā ir Krievijas valsts sakrāla vieta. Ir tādi simboli, kurus nedrīkst apgānīt un apsmiet, jo no tā atkarīga valsts nākotne,” teic deputāts.

Arī Sabiedriskās palātas kultūras un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas komisijas loceklis Konstantīns Mihailovs nav apmierināts ar šo “brīnumu” Sarkanajā laukumā. “Gūt komerciālu labumu no laukuma var dažādos veidos, taču jārēķinās ar tā statusu un to, ka uz Sarkano laukumu dodas desmitiem tūkstoši ļaužu, kuri vēlas ieraudzīt tieši Sarkano laukumu, nevis vienas pazīstamas firmas paviljonu,” saka Mihailovs.

Viņš arī atgādina, ka Maskavas Sarkanais laukums ir iekļauts UNESCO aizsargājamo vērtību sarakstā.

Tiesa, šis nav nekas jauns Sarkanajā laukumā – šovasar tur notika franču modes nama “Dior” rudens un ziemas kolekcijas skate. Lai tas varētu notikt, Sarkanajā laukumā tika uzcelta defilē “mēle”, apjozta ar milzu spoguļiem.

 

Komentāri (26)

Vineta 26.11.2013. 13.17

Sarkanais laukums, svēta vieta, nekropole, kur pie sētas norakti paši izcilākie krievi, viszvēriskākie sadisti cilvēces vēsturē.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Russia-Moscow-Graves_near_and_in_Kremlin_Wall.jpg

+5
0
Atbildēt

2

    Andris Jautriņš > Vineta 26.11.2013. 13.41

    norakti paši izcilākie krievi……. pareizāk teikt – padomju darbinieki…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Vineta 26.11.2013. 14.38

    padomju darbinieks ir andris ameriks. Ne salīdzināt ar staļinu vai iļjičiem.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Lauris 26.11.2013. 17.21

Vai tik viņi nav iepazinušies ar un iedvesmojušies no lozunga –
čemodan, vokzal, rusņa

:9

+1
0
Atbildēt

0

Inese 26.11.2013. 13.39

Patiešām “svarīga” ziņa. A varbūt IRsieši labāk ieliktu to, ka Valensa uzskata – Ukraina zina, ka Brisele nespēs aizstāt Krieviju http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/walesa-ukraina-wie-ze-bruksela-nie-jest-w-stanie-zastapic-rosji,374634.html

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu