Partija Sprūdža vietā virza Kalniņu-Lukaševicu • IR.lv

Partija Sprūdža vietā virza Kalniņu-Lukaševicu

26
Zanda Kalniņa-Lukašēvica. Foto: Raitis Plauks, F64

Sprūdžs lēmumu par demisiju pieņēmis RP vadītāja Demitera un dažu partijas kodola cilvēku spiediena rezultātā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam tiek virzīta Zanda Kalniņa-Lukašēvica. Šāds lēmums pieņemts pirmdien notikušajā apvienotajā Reformu partijas valdes un Saeimas frakcijas sēdē, informē partijas frakcijas preses sekretārs Mārtiņš Etkins.

Kalniņa-Lukašēviča ir pieredzējusi politiķe, Reformu partijas biedre ar lielu pieredzi darbā valsts pārvaldē, norāda Reformu partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters. Viņai zināšanas esot tieši Vides aizsardzības un reģionālajā ministrijā (VARAM).

Viņa arī ir ievēlēta Saeimā, un šie ir izšķirīgie iemesli kāpēc partija virza Zandu Kalniņu – Lukašēvicu ministra amatam, teica Demiters.

„VARAM ministra uzdevums šobrīd ir nodrošināt dialogu ar nozarēm un pašvaldībām, paveikt svarīgākos darbus, viens no tiem nepārprotami ir struktūrfondu plānošana nākamajam periodam. Viņam nebūs laika iepazīties ar ministrijas darbu vai virzīt jaunas, revolucionāras iniciatīvas,” viņš uzsver.

Kalniņai – Lukaševicai ir vairāk nekā 15 gadu darba pieredze valsts pārvaldē, sākot ar speciālista darbu Jūrmalas domē, līdz pat Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāra vietnieces amatam attīstības plānošanas jautājumos un Valsts prezidenta Stratēģiskās plānošanas un analīzes padomnieces amatam.

Kalniņa – Lukašēvica šovasar aizstāvējusi promocijas darbu „Reģionu attīstība Latvijā – reģionu ekonomiskās attīstības plānošanas un novērtēšanas modelis”. Vadot Saeimas Eiropas lietu komisijas darbu, viņa ir arī pierādījusi sevi kā vadītāju, kas spēj uzklausīt viedokļus un nodrošināt izsvērtu un pamatotu lēmumu pieņemšanu.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) 5.septembrī pieņēma pašreizējā vides aizsardzības un reģionālās aizsardzības ministra Edmunda Sprūdža demisiju, vienojoties, ka ministrs turpinās pildīt savus pienākumus līdz 1.decembrim.

Sprūdžs savu lēmumu atstāt ministra amatu esot pieņēmis tādēļ, ka savu turpmāko profesionālo darbību nesaista ar politiku. “Sākoties aktīvam 12.Saeimas priekšvēlēšanu ciklam, saprotu, ka mana izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai nepieciešamā kursa,” paziņojot par demisiju, iepriekš skaidroja ministrs.

Savukārt pirmdien viņš nosūtīja vēstuli partijas biedriem, norādot, ka lēmumu par demisiju esot pieņēmis RP vadītāja Demitera un atsevišķu partijas “tā saucamā partijas kodola cilvēku spiediena rezultātā”.

 

Komentāri (26)

Inese 25.11.2013. 21.53

Kalniņai – Lukaševicai ir vairāk nekā 15 gadu darba pieredze valsts pārvaldē
==================

Un ir arī augļi:

Deklarācijas veids: Kārtējā gada deklarācija – par 2012. gadu
Vārds uzvārds: ZANDA KALNIŅA-LUKAŠEVICA
Iesniegta VID: 30.03.2013

3. Deklarācijas iesniedzēja īpašumā (kopīpašumā), valdījumā vai lietošanā esošie nekustamie īpašumi

Māja Latvija, Jūrmala
Zeme Latvija, Jūrmala
Dzīvoklis Latvija, Rīga
Dzīvoklis Latvija, Rīga

5. Deklarācijas iesniedzējam piederošie reģistrējamie transportlīdzekļi

Motorollers Piagio 2006
Vieglais pasažieru Chevrolet 2004
Vieglais pasažieru Honda 2006

9. Deklarācijas iesniedzēja parādsaistības

59 128.56 EUR
5 909.89 EUR

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu