Gadu slēpts, ka "Alfā" iebrucis "Re&Re" būvēts jumts • IR.lv

Gadu slēpts, ka “Alfā” iebrucis “Re&Re” būvēts jumts

46
Pagājušā gada 5.oktobrī stiprajā vējā bojātā tirdzniecības centra "Alfa" fasāde pie A ieejas. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tagad pasūtīts atkārtots autostāvvietas audits

Pērn oktobrī tirdzniecības centrā “Alfa” iebruka uzņēmuma “Re&Re” būvēts jumts 90 kvadrātmetru platībā, atzīst “Galactico” tirdzniecības centru attīstītājs SIA “Linstow Center Management” (“Linstow”), vēsta “Nozare.lv.

“Linstow” pārstāve Evija Ansonska pastāstīja, ka negadījums “Alfā” pērn notika divos posmos. Vispirms 5.oktobra rītā pirms darba laika vētrā tika norauta tirdzniecības parka fasāde, tādēļ naktī uz 6.oktobri iebruka jumts.

“Veikalā strādājošo un klientu informēšana nebija nepieciešama, jo negadījumi notika pēc darba laika,” šā fakta noklusēšanu gada garumā skaidroja Ansonska.

Informāciju par notikušo internetā atklāja kāda persona, kas sevi dēvēja par “T/C Alfa darbinieci”. Iespējams, ka šis stāsts tīmeklī klejoja jau kādu laiku, bet pirms Zolitūdes traģēdijas palika nepamanīts.

“Nākamajā naktī no zemes tika noslaucīts “Bik Bok” veikals, un viss korpuss – nopludināts. Visu noslēpa t/c “Alfa” vadība, un veikala īpašnieki pateica saviem darbiniekiem, lai neviens neizpļāpājas, jo draudēja ar atlaišanu,” rakstīja anonīmā “Alfas” darbiniece.

Ansonska skaidroja, ka naktī uz 6.oktobrī secīgi iegruva jumta daļa apmēram 90 kvadrātmetru platībā virs veikala “Bik Bok”. “Iegruvuma iemesls bija aizsērējusi lietus noteka,” sacīja Ansonska.

“T/C Alfa darbiniece” rakstīja, ka pēc jumta iebrukšanas tika slēgts viss konkrētais tirdzniecības centra korpuss. “Visi domāja, ka tas atlūzušās sienas dēļ. Tikai sagadīšanās dēļ iekrita vienā laikā ar nobrukušo sienu. Kamēr netiek zaudētas dzīvības, diemžēl šādus notikumus noklusē,” secināja viņa.

“Linstow” pārstāve skaidroja, ka fasāde tika norauta “Alfas” trešās kārtas ēkas būvniecībā tapušajai daļai pie A ieejas. Šo būvniecības kārtu būvēja uzņēmums “Re&Re”.

Abi negadījumi notika ārpus centra “Alfa” darba laika, tāpēc mediji tika informēti tikai par vētras izraisītiem “Alfa” fasādes bojājumiem. Tirdzniecības centrs uz laiku tika slēgts, lai veiktu rekonstrukcijas darbus. Atjaunošanas darbos tika iztērēti ap 150 000 latu. Atjaunošanas darbus veica uzņēmums SIA “Aile”.

Sarunā veikala “Bik Bok” pārvaldošā uzņēmuma SIA “Varner Baltija” pārstāvis Edmunds Možeiko biznesa portālam “Nozare.lv” ne apstiprināja, ne noliedza izplatīto informāciju. Viņš vien norādīja, ka nav kompetents un pilnvarots par to runāt. “Turklāt tas notika jau pirms vairāk nekā gada, un vairs nav būtiski. Precīzi nepateikšu zaudējumu apmēru, bet tie bija vairāki tūkstoši. Droši varu teikt, ka cietušo vai upuru negadījumā nebija, jo jumta daļa iebruka naktī,” skaidro Možeiko.

Bijušais tirdzniecības centra “Alfa” vadītājs Zigmunds Vīķis, kura vadības laikā notika jumta iebrukšana, atteicās no jebkādiem komentāriem.

Lai novērstu jebkādas “Alfa” apmeklētāju šaubas par autostāvvietas drošību, “Linstow” pirmdien pasūtījuši atkārtotu tās auditu, informēja Ansonska.

 

Komentāri (46)

Alise 25.11.2013. 18.32

“Iegruvuma iemesls bija aizsērējusi lietus noteka,”
_______________________

Te tak ir krieviski jāsāk lamāties. Tas tak ir vienkārši PSC, ja jumts var iebrukt aizsērējot lietus notekai.

+26
0
Atbildēt

10

    Edmunds Zālīte > Alise 25.11.2013. 19.28

    atruna ir komiska, pati par sevi, bet tīri interesanti zināt vai tiešām uz tā jumta krīt koku lapas un tā, ka var pat notekas aizsērēt…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Edmunds Zālīte > Alise 26.11.2013. 10.28

    nu jā, tas izskaidrotu arī to, kāpēc sektors bija applūdis. nu bēdīgi ar tām notekām uz plakanajiem jumtiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Alise 25.11.2013. 19.37

    Ja Jumts ir ruberoīda, tad var aizsērēt ar noskalotajām grants paliekām, ja vēl gadās kāds papīra gabals, tad vispār nekādu problēmu

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > Alise 25.11.2013. 23.21

    Un, ja sāk taupīt uz cilvēkiem uz plakana jumta ar birsti, tad uzreiz avārija klāt. Un mazie menedžeri, kam lielais — kā maxximas lietuvietis — licis taupīt, aiver jebkuru cilvēcības širmi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Alise 26.11.2013. 12.47

    runājot par maksimu, lieta vēl tāda, ka kūdras substrāts, kuru klāja uz jumta ļoti labi uzsūc ūdeni un kļūst ievērojami smagāks, kā arī var burvīgi noblīvēt notekas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Alise 26.11.2013. 00.12

    Tas tak ir vienkārši PSC, ja jumts var iebrukt aizsērējot lietus notekai.
    ====================
    Protams, ka var!
    Padumjo laikos būvētā Archīva (netālu no ALPHAS) lietus noteku aizsērēšana ir regulārs iemesls iemesls dokumentu glabātavu “mitrināšanai”.

    Vienkārši PSC kungs/kundze nav redzējs/redzējuse kā izkatās plakanie padumjo jumti ar uzbekistānas klimatam aprēķinātajām notektrubiņām.

    Pietiek ar kritušo lapu vai kādas tenis/golfbumbiņas nejaušu iesaistīšanos, lai kārtīgu Latvijas lietavu laikā (pēkšņi un negaidīti) slodze uz jumta palielinātos par vairākām tonnām.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Alise 25.11.2013. 20.17

    r-r, jā un tas būtu jādara projektēšanas, nevis būvniecības stadijā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Alise 25.11.2013. 20.04

    r-r, horizontālajos jumtos notekas ir ēkas iekšienē. Ja noteka aizsērē, respektīvi to netīra regulāri, tad ūdens sāk krāties uz jumta. Izveidojas baseins, kamēr ūdens atrod noteci vai konstrukcija neiztur radušos slodzi.

    http://laferneycommercialroofing.files.wordpress.com/2013/03/pondingwater11.jpg

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 25.11.2013. 20.31

    aivarsk, bet būvnieks un būvuzraugs tomēr nav muļķis. Tādas lietas ir faktiski pārkāpumi, lai arī projekti būtu saskaņoti. Un viņi visi to labi redz. Un ja viņi neatsakās darbu veikt pamatojoties uz it kā saskaņotu, bet tai pat laikā pēc būtības nepareizu projektu, tad viņi ir līdzvainīgi.

    Savādāk viss pie mums notiek šādi:

    Zīmogi un paraksti visi tak ir vietā, viss saskaņots, būvvalde atļāvusi – tātad viss kārtībā. Tā vismaz liela daļa tak spriež, tas nekas, ka pēc būtības tur ir nepareizi, dokumenti tak kārtībā. lielākā daļa celtnieku arī tā domā.

    Un visi tik strādā saskaņā ar dokumentiem, kaut saprot, ka pēc būtības ir nepareizi, a pie kājas, tā darīt atļāva, tātad viss kārtībā. A kāpēc atļāva? A tāpēc, ka īpašniekam gribējās ātrāk un lētāk, un visu varēja nokārtot ar misteru 20% vai kādu citu līdzīgu. Tā pie mums būvniecība (un ne tikai būvniecība) notiek.

    Kamēr paši attieksmi nemainīsim atsakoties darīt to, kas it kā ir saskaņots, bet skaidri redzams, ka pēc būtības ir pret jebkuru loģiku un saprātīgiem noteikumiem, tikmēr nekas arī mums valstī nemainīsies.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 25.11.2013. 20.16

    aivarsk, es saprotu, bet tādā gadījumā ir tikai normāli, ja ir ierēķināta tik liela slodze, ka jumts to baseinu spēj turēt, kamēr tas sasniedz kādu vietu, kur ūdens gāžas pāri malai, jo var gadīties arī visādi neparedzēti gadījumi kā rezultātā noteka aizsprostojas, ne tikai tās netīrīšana. Ja tā tas nav paredzēts, tad manā skatījumā, tas ir projekta brāķis un jebkādu būvniecības un drošības normu pārkāpums.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 25.11.2013. 18.45

Turklāt tas notika jau pirms vairāk nekā gada, un vairs nav būtiski
———————
Tas džeks tak nav normāls!!!

+21
-1
Atbildēt

0

kkristaps 25.11.2013. 20.01

Izvērtējot iespējamo Re&Re atbildību par Zolitūdes traģēdiju, faktam, ka jau pirms gada notikusi līdzīga avārija, ir ārkārtīgi svarīga nozīme: tas apliecina ļoti zemo šīs firmas darba kvalitāti. Nespēju saprast, kā Re&Re var iegūt tik daudz pasūtījumu un kam un kādas summas (20% vai pat vairāk) viņi maksā par šiem pasūtījumiem. Vispār jau lieli pasūtījumi, it īpaši valsts, ir mafijas iecienīts darbības lauciņš daudzās valstīs, atcerēsimies kaut vai “Soprano ģimeni” …

+15
-1
Atbildēt

17

    kkristaps > kkristaps 25.11.2013. 21.09

    r_r, attiecībā uz Lapsu: Tev piedāvā vīnu, kas ieliets netīrā un apķepušā naktspodā. Vai tiešām Tu to dzersi, tā teikt, štrunts par avotu, ka tik vīns, un automātiski pieņemsi, ka tas ir īsts vīns, nevis vilks zina kāda žurga??? Es gan nedzertu, man jau no šādas domas rauj uz vemšanu. Protams, Jedem das Seine…

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    kkristaps > kkristaps 25.11.2013. 20.52

    Ino, Tevi neviens nav iecēlis par portāla apmeklētāju ganu un kritiķi. Ja gribas kasīties, pakritizē parteigenosi r_r, sarunāts?

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    andris902 > kkristaps 25.11.2013. 20.36

    …Pikaso…jā, esmu to ievērojusi – viņiem pietiek.com Bībeles vietā… :)

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    andris902 > kkristaps 25.11.2013. 22.42

    ….Robert…Lato Lapsa sniedz informāciju?…tad jau viņam būs bijusi taisnība par čečenu ziedojumiem NA, par Parādnieka perversajām interesēm, par maksātnespējas mafijas ciešo saistību ar nacionāļiem utt. …šī informācija arī taču nākusi no Lapsas “informbjuro”…
    …vai Tu domā, ka vārtoties pa mēsliem – pats paliksi tīrs un balts?…

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    kkristaps > kkristaps 25.11.2013. 20.43

    Jā, katrs sevi cienošs NA rakstoņa nepiemirst norādīt uz šo tenku lapeli. Tiesa, kad Lētais publicēja materiālus par visiem zināma Saeimas deputāta aizrautīgo interesi par incestu un zoofīlju, šis atsauces tapa stingri nīdētas:)

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    kkristaps > kkristaps 25.11.2013. 20.30

    Nezināju, ka Lēto Lapsa ir oficiālais NA ziņu avots. Zemu krītam, nacionālie kungi, briesmīgi zemu…
    Starp citu, kādā sakarā Dvadcatņiks NA kļuvis par neaizskaramu personu?

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    janis17 > kkristaps 26.11.2013. 09.26

    Tātad Latu Lapsam 100% nevar ticēt? Nav bijis ne tiesāšanās ķēķis, ne lemberga un dēlēna dokumentu, ne kampēja, ne kargina superstāra, ne minhauzena šoferdēla, nekā?
    Vai arī ticēt var tikai tam, kas jums izdevīgs konkrētā brīdī?
    Vai arī jūtat greizsirdību “cīņā pret oligarhiem”?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dzintarz > kkristaps 26.11.2013. 00.17

    zanE ….Robert…Lato Lapsa sniedz informāciju?..
    ========
    Latu Lapsai sniedz informāciju.
    Izdaudzinātajā kāpņutelpas pastkastītē.
    Jukjukām ar citu mērkatinga drazu.
    Nejauši. Tā gadās.

    Latu Lapsa ir Mēdijs!
    (ar patiešām nenozīmīgiem procentiem no apgrozījuma)
    (bet kaķiem un lapsām priekš iztikšanas nevajag daudz – tikai pašu mazumiņu)

    Sākot ar 2014. gada janvāri latu lapsa mainīs nosaukumu uz eiras lapsa.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    efeja60 > kkristaps 25.11.2013. 23.09

    Par čečenu ziedojumiem bija atreferēts Mūrnieces teiktais. Bet bija arī rakstīts, ka Āboltiņa Lembergam solījusi mūžīgu uzticību un braukusi ciemos uz Puzi.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dzintarz > kkristaps 26.11.2013. 00.45

    Pikaso …na ļoti zemo šīs firmas darba kvalitāti….
    ===========
    šī firma nefokusējas uz strādāšanu. tā vienkārši fokusējas uzvarām iepirkuma konkursos.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > kkristaps 25.11.2013. 20.47

    Pikaso, Zane. Par sēru dienā nevarat nomierināties, patiess aizrādījums.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    Alise > kkristaps 25.11.2013. 20.25

    zanīt, jūsējos būvnieki sponsorē tikpat dāsni, jūsu mīļie maksātnespējas admninistratori blakus nestāv Vienotības mahinācijām – http://m.pietiek.com/raksti/ekonomikas_ministrijas_valsts_sekretara_gimene_netiesi_partiek_no_buvnieku,_tostarp_reandre_ziedojumiem

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Alise > kkristaps 25.11.2013. 21.26

    Pikaso, tātad pēc jūsu loģikas sanāk, ka informāciju, kuru Lapsa ir publicējis, neviens nopietns cilvēks neizmantos un tā nav nopietni ņemama?!

    Vai tiešām tā jūs reāli domājat, jeb jūs tagad sākat laist muļķi Lemberga stilā, un nu jau arī Maksimas stilā, kura paziņo, ka Maksimas veikala ēka pieder viņiem, dzīvojamā māja blakus otram īpašniekam, bet Maksimas veikala ēkas jumts tomēr redz nepiederot Maksimai, bet tiem otriem.

    Jūsu analoģija par vīnu un trauku un informācijas neņemšanu vērā tādēļ, ka to Lapsa publicējis, ir tieši tāda pat totāla muļķa laišana. Laikam tādēļ, ka vienkārši reālus argumentus nevar atrast, ko pretī pateikt, jāsāk muļķi laist, vai tā?!

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    Alise > kkristaps 25.11.2013. 20.23

    Visi lielie būvnieki, kas saņem valsts un pašvaldību pasūtījumus, būvē vienādi bezatbildīgi, un reāli nav nekādas būvfirmas, bet kantori naudas izlaišanai cauri, jo paši gandrīz neko nebūvē, nolīgst tikai entos apakšuzņēmējus, kuri savukārt nolīgst nākošos. Un nosmeļ pasūtījuma krējumu, pie tam parasti faktiski par neko neatbildot. Un Re&Re te nav nekāds izņēmums, jo visi lielie strādā vienādi, un nolīgst pamatā lielākoties vienus un tos pašus apakšuzņēmējus. Tā kā pie kājas, vai oficiālais būvnieks skaitās Re&Re, Skonto vai vēl kāds.

    Un izskatās, ka būvnieki un citi biznesi ļoti labi sponsorē Vienotību vai dažus tās biedrus caur Pūces biedrību – http://m.pietiek.com/raksti/ekonomikas_ministrijas_valsts_sekretara_gimene_netiesi_partiek_no_buvnieku,_tostarp_reandre_ziedojumiem

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

    Ojārs > kkristaps 25.11.2013. 21.01

    Un izskatās, ka būvnieki un citi biznesi ļoti labi sponsorē Vienotību vai dažus tās biedrus caur Pūces biedrību – m.pietiek.com/raksti/…
    ——————-
    Patiešām pretīgi lasīt. Vienotību atbalsta pat ātrie kredīti, azartspēļu “mafija”, par TUA tirgotājiem nemaz nerunājot (par tiem jau iepriekš nekādu šaubu nebija)

    +11
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > kkristaps 25.11.2013. 20.23

    …izteika no Twitter:

    -“Rīgas vicemēra A.Amerika partija no RE&RE dibinātāja M.Bitmeša saņēmusi ziedojumu-18000Ls 2010.g.Pēc tā RE&RE uzvarējusi VISOS konkursos…”

    +14
    -3
    Atbildēt

    0

    Alise > kkristaps 25.11.2013. 20.48

    Es Lapsu uzskatu par lielu kretīnu, bet man tad ko, ignorēt viņa sniegto informāciju?! Kas tad, tāpēc, ka Lapsa kretīns, vai tas nozīmē, ka tas Pūces kantoris nav saņēmis tās milzīgās naudas?

    Kā tviterī Beļēvičs rakstīja, kaut kāda publiski nezināma biedrība var piesaistīt un tai ir ar mieru ziedot tādas summas, kādas publiski plaši reklamētais un ar dažādiem pasākumiem atbalstāmais Likteņdārzs nevar savākt.

    Tas kurš man vēlēsies iestāstīt, ka tas nav par politisku lietu bīdīšanu, ir vai nu naivs muļķis, vai pats tur piedalās, vai arī nespēj atzīt, ka viņa mīļotā Vienotība ir kļuvusi par Latvijas korumpētāko partiju un faktisko Tautas partiju 2.

    +15
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu