Tiesa: Berluskoni uzpircis lieciniekus prostitūcijas lietā • IR.lv

Tiesa: Berluskoni uzpircis lieciniekus prostitūcijas lietā

26
Silvio Berluskoni. Foto: AFP/LETA

Tiesneši secinājuši, ka Berluskoni maksājis 32 lieciniekiem

Itālijas ekspremjers Silvio Berluskoni, kurš jūnijā tika notiesāts par dzimumattiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu, falsificējis pierādījumus un uzpircis lieciniekus, lai izbēgtu no cietumsoda, teikts ceturtdien publiskotajā tiesas ziņojumā.

Berluskoni tika notiesāts par to, ka viņam bijušas dzimumattiecības ar marokāņu eksotisko dejotāju Karimu el Mahrugu, kad viņai bija tikai 17 gadu, kā arī varas ļaunprātīgu izmantošanu, lai panāktu Mahrugas atbrīvošanu pēc aresta par zādzību, ziņo LETA/AFP.

Ekspremjeram tika piespriests septiņus gadus ilgs cietumsods un aizliegums uz mūžu ieņemt kādu publisku amatu. Berluskoni spriedumu pārsūdzēja, un Itālijas likumi nosaka, ka šādā gadījumā piespriestā soda mēra stāšanās spēkā uz laiku tiek apturēta.

Tiesas prāva pret Berluskoni ilgst jau divus gadus, kuru laikā izskanējuši vairākas liecības par pikanto ballīšu raksturu. Šos pasākumus papildinājušas arī striptīza dejotājas, kas pārģērbušās par mūķenēm, un erotiskas dejas.

77 gadus vecais politiķis organizēja “jaunu sieviešu seksuālu izrādīšanu”, kas pārvērtās tā dēvētajās “bunga bunga” ballītes, secinājusi tiesa.

Mahruga izmeklētājiem 2010.gadā liecināja, ka Berluskoni ideju par “bunga bunga” ballītēm esot aizguvis no bijušā Lībijas diktatora Muamara Kadafi.

Berluskoni sabiedrotie tiesas ziņojumu asi nokritizējuši. “Meli, dubļi un vulgaritāte. Nav citu vārdu, lai raksturotu ziņojumu, kas šodien publiskots tā dēvētajā Rūbijas tiesā,” norādīja partijas “Forza Italia” (“Uz priekšu, Itālija”) vadītājs parlamenta apakšpalātā Renato Bruneta.

Mahruga ir pazīstama arī ar skatuves vārdu Rūbija Siržuzagle.

Cits Berluskoni sabiedrotais Sandro Bondi pauda pārliecību, ka ar šo ziņojumu tiesa lieliski parādījusi, ka “Itālijā spriedumi ir pilnībā nesaistīti ar faktiem un tiesībām, bet (..) motivēti ar furoru un politiskajiem aizspriedumiem”.

Berluskoni aizstāvība tiesā apgalvoja, ka Berluskoni panācis Mahrugas atbrīvošanu pēc aresta, jo uzskatījis, ka viņa ir bijušā Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka radiniece un vēlējies izvairīties no diplomātiska skandāla.

Tiesa secināja, ka aizstāvības apgalvojumi neatbilst patiesībai un Berluskoni tikai vēlējies noslēpt savas attiecības ar Mahrugu.

Tiesneši secinājuši, ka Berluskoni maksājis 32 lieciniekiem, kuri tiesā apgalvoja, ka Berluskoni ballītēs nekad nav redzējuši “seksuālas dabas ainas”.

Pēc sarunas ar Berluskoni advokātiem Mahruga esot cerējusi saņemt aptuveni piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu) par to, ka noliegs seksuālas attiecības ar Berluskoni, norādījuši tiesneši, piebilstot, ka Mahruga, kura tiesai sniegusi atšķirīgas versijas par notikušo, ir pilnīgi neuzticama.

 

Komentāri (26)

Vineta 22.11.2013. 12.45

Būtu mūsu premjers arī labāk izmantojis prostitūtu pakalpojumus, droši vien nebūtu notikusi PV afēra, neatļautu čekistiem un bandītiem izvazāt LM un tiktu pārtraukta UA dalīšanu, kas maizestēviem, banķieriem Fiļam un Bernim ienesa liekus 50 miljonus katram, bet valstij piga.
Kaut gan, kas zin? Tik atkarīgam pajoliņam čeka piespēlētu īstās, vairoga un zobena bruņinieces.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu