Rakstnieks Akuņins protestā pret Putinu noraida ielūgumu uz tikšanos • IR.lv

Rakstnieks Akuņins protestā pret Putinu noraida ielūgumu uz tikšanos

48
Rakstnieks Boriss Akuņins. Foto: AFP/LETA

Putina pārstāvis noliedz, ka Krievijā būtu politieslodzītie

Populārais Krievijas detektīvromānu autors Boriss Akuņins trešdien noraidījis Kremļa ielūgumu uz literātu tikšanos ar prezidentu Vladimiru Putinu, sakot, ka nevēlas ar viņu atrasties vienā telpā, kamēr Krievijas cietumos smok politieslodzītie, ziņo LETA/AFP.

Opozīciju atbalstošais rakstnieks paziņoja, ka boikotēs ceturtdien paredzēto sanāksmi, kurā Putinam paredzēts ar rakstniekiem spriest par valdības atbalstu literatūrai. “Kamēr valstī ir politieslodzītie, es nevaru atrasties valdītāja tuvumā, pat vienā telpā ar viņu. Tas nozīmētu, ka uzskatu par iespējamu klausīties runas par skaisto, kuras pauž cilvēks, kurš ļaudis tur cietumā viņu politiskās pārliecības dēļ,” savā blogā raksta Akuņins. “Piedaloties kordebaletā ap autoritāru valdītāju, rakstnieks, pat jebkurš sabiedrībā zināms cilvēks ar to pašu piekrīt viņa valdīšanas metodēm.”

Akuņins ir gatavs tikties ar Putinu tikai tad, kad viņš būs atbrīvojis visus politieslodzītos. “Lūk, sola drīzu amnestiju. Redzēsim, vai tā tiek attiecināta uz 6.maija ieslodzītajiem. Paskatīsimies, vai tiks sākta trešā lieta pret Hodorkovski. Paskatīsimies, vai atbrīvos Nadeždu Tolokoņņikovu un Mariju Aļohinu,” norāda rakstnieks, atgādinot par apcietinātajiem 2012.gada maija protestu akciju dalībniekiem, naftas rūpniecības uzņēmuma “Jukos” vadītāju un pankgrupas “Pussy Riot” dalībniecēm.

Akuņina spriedumi izraisījuši asu Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova reakciju, kas rakstniekam pārmet “nihilismu”. “Mums ir vairāki literārās sabiedrības pārstāvji, kas, neraugoties uz tradicionālajiem ielūgumiem, tikpat tradicionāli šādas sanāksmes neapmeklē un tradicionāli liedz sev iespēju komunicēt ar prezidentu un uzdot viņam jautājumus, uz kuriem viņi paši nespēj atbildēt,” ziņu portālam “Slon.ru” sacīja Peskovs.

“Diemžēl tas ir tāds sabiedriskais nihilisms, kurā nav nekā konstruktīva,” viņš piebilda.

Putina pārstāvis arī noliedza, ka Krievijā būtu politieslodzītie. “Es nesaprotu, kurus viņš domā ar politieslodzītajiem. “Bolotnaja laukuma lietā” arestētos? Bet viņi nekādā ziņā nav politieslodzītie, viņi tiek tiesāti par huligānismu un vardarbību pret tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem. Tam ar politiku nav nekādas saistības,” sacīja Peskovs.

Viņš arī norādīja, ka Kremlī ar cieņu izturas pret Akuņinu, tomēr nopietni uztvert viņa viedokli negrasās. “Protams, viņam ir tiesības uz savu viedokli. Taču arī mums ir tiesības pateikt, ka viņa viedoklim nav sakara ar realitāti,” norādīja Putina preses sekretārs.

 

Komentāri (48)

Anatolijs K. 21.11.2013. 00.13

Visu cieņu rakstniekam.

+7
0
Atbildēt

0

aigarsaboltins 21.11.2013. 06.37

Jauki, ka Pļutkins spiests taisnoties kā mazs puišelis

+3
0
Atbildēt

0

Inese 20.11.2013. 18.31

Vispār jau viņš ir Čhartišvili, nevis Akuņins. Savukārt māti sauca Berta Ichaka meita Brazinska.

0
-7
Atbildēt

7

    Inese > Inese 20.11.2013. 21.04

    Kāpēc gan tu raxti taidas glupības?!

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese 21.11.2013. 00.39

    Fikseris Mums gan sheit ir paris sarkanie fashisti
    =====================

    Čista infai – terminu sarkanbrūnie izdomāja izcilā ēbreju tautas meita, fonda “Holokausts” direktore Alla Jefremovna Gerbera.

    http://www.100lichnost.ru/s/m/3/17371.jpg

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > Inese 21.11.2013. 00.02

    saki luudzu no kurienes tev taada informaacija? kur to var paarbaudiit?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Nika > Inese 21.11.2013. 00.15

    Mums gan sheit ir paris sarkanie fashisti, kuriem nav problemu dancot ap totalitaru valdibu. Un pat komentus pamanas vienmer pirmais atstat :) Acimredzot autoritarais rezhims labi maksaa. Un ne tikai sheit, bet ari delfos utt :)) Cilveks smagi strada :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Dace Cibule > Inese 20.11.2013. 23.12

    ločmeli!!! Atkal paspruka?! Saņemies taču!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > Inese 20.11.2013. 20.51

    Morda, fašists tevī sēž dziļi- krievu fašists

    +11
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane > dace_ampermane 21.11.2013. 09.10

ABC

šeit ir divi ārprātīgie. Viens tēlo latv. nacionalistu, otrs viņš ir pilnīgi nobeigts krievu fašists :)

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu