Divos sprādzienos Beirūtā pie Irānas vēstniecības vismaz 26 bojāgājušie (papild.) • IR.lv

Divos sprādzienos Beirūtā pie Irānas vēstniecības vismaz 26 bojāgājušie (papild.)

23
Pēc sprādziena Beirūtā 19.novembrī. Foto: AFP/LETA

Terora aktā bojā gājis Irānas vēstniecības kultūras atašejs

Divos spēcīgos sprādzienos Libānas galvaspilsētā Beirūtā netālu no Irānas vēstniecības otrdien dzīvību zaudējuši vismaz 26 cilvēki, bet vēl 155 ievainoti, ziņo BBC/AFP.

Terora aktā dzīvību zaudējis arī Irānas vēstniecības Libānā kultūras atašejs Ibrahims Ansari, vēsta aģentūra AP, atsaucoties uz Irānas vēstnieku. Ansari vēstniecībā Beirūtā sāka strādāt tikai pirms mēneša.

Atbildību par teroraktu uzņēmies mazpazīstams sunnītu grupējums, kas sevi dēvē par Abdullas Asama brigādi. Terora akti pret “Hezbollah” un Irānu turpināsies tik ilgi, kamēr tie palīdzēs Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam.

Libānas pagaidu premjers Nadžibs Mikati galvaspilsētas šiītu rajonā notikušos sprādzienus nodēvējis par “gļēvulīgu teroraktu”. Sprādzieni sarīkoti, lai “saasinātu situāciju Libānā”, sacīja premjers.

Tieši iepretim Irānas vēstniecības deviņstāvu namam notikušo eksploziju rezultātā izpostītas līdzās esošo ēku fasādes un aizdegušās automašīnas.

Ziņu aģentūra AFP un grupējuma “Hezbollah” televīzijas kanāls “al-Manar” ziņo, ka pirmo sprādzienu sarīkojis uzbrucējs pašnāvnieks, bet otro sprādzienu, kas nodarīja daudz plašākus postījumus, izraisīja mīnēta automašīna ar 50-100 kg sprāgstvielas tajā. Bumbas uzsprāgušas divu minūšu laikā viena pēc otras, ziņo BBC. Oficiāli šī informācija gan nav apstiprināta, vēsta LETA.

Savukārt “Hezbollah” pārstāvis Ali Ammars BBC izteicies, ka “tas, kurš to izdarīja, ir briesmīgs terorists”. Viņaprāt, šis ir pretošanās vēstījums ar norādi, ka tas turpināsies, lai ietekmētu Izraēlu.

Sprādziens nograndis rajonā, kas tiek uzskatīts par Libānas šiītu grupējuma “Hezbollah” atbalsta bastionu. Irāna ir viena no lielākajām šī grupējuma atbalstītājām. “Hezbollah” ir arī Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotā cīņās pret opozīciju.

Pēdējos mēnešos šajā Beirūtas pieredzēti vairāki uzbrukumi. 15.augustā sprādzienā Beirūtas dienvidos tika nogalināti 16 cilvēki.

(papildināta ar jaunākajām ziņām)

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu