LNO galvenais diriģents būs Mārtiņš Ozoliņš (papild.) • IR.lv

LNO galvenais diriģents būs Mārtiņš Ozoliņš (papild.)

21
Diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Par Ozoliņa apstiprināšanu amatā tiks lemts 25.novembrī, kad arī lems par Operas mākslinieciskās padomes veidošanu

Latvijas Nacionālās operas (LNO) priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš galvenā diriģenta amatam ir izvēlējies Mārtiņu Ozoliņu, aģentūru LETA informēja LNO.

Pašlaik LNO galvenais diriģents vēl ir Modests Pitrens. Par Ozoliņa apstiprināšanu amatā tiks lemts 25.novembrī. LNO pārstāvis norādīja, ka Ozoliņš ir ar mieru pildīt galvenā diriģenta pienākumus, tomēr ir jāvienojas ar pašreizējo galveno diriģentu.

Ozoliņš pašlaik ir diriģents LNO, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Simfoniskās diriģēšanas katedras docētājs.

Ozoliņš ir absolvējis JVLMA Kordiriģēšanas nodaļu profesora Edgara Račevska klasē, kā arī simfoniskā orķestra diriģēšanu profesora Imanta Rešņa vadībā. Viņš ir piedalījies meistarklasēs pie Helmuta Rillinga Baha akadēmijā, kā arī pie Ģintara Rinkeviča Lietuvā un Vasilija Sinaiska Sanktpēterburgā.

Diriģents ir prestižā “Jormas Panulas” IV starptautiskā diriģentu konkursa laureāts, kā arī vairāku citu konkursu uzvarētājs. Sadarbojies ar kamerorķestri “Latvijas filharmoniķi”, Liepājas Simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Lietuvas Valsts simfonisko orķestri. Kopš 2010.gada Ozoliņš ir profesionālā pūtēju orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs. Ozoliņš piedalījies viesizrādēs Maskavā, Meksikā, Tamperē, Triestē un Sicīlijā.

LNO galvenā diriģenta amatam bija uzrunāts arī Andris Poga, taču viņš izvēlējās diriģēt Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Sanāksmē 25.novembrī tiks lemts arī par mākslinieciskās padomes veidošanu, kura darbosies kā padomdevējs mākslinieciskajos un muzikālajos jautājumos. Padome, kuras sastāvā būs jomas profesionāļi, galvenokārt lemšot par operas repertuāru. Kā pavēstīja operas pārstāvis, Liepiņš nevēlas vienpersoniski lemt par repertuāru, tādēļ tiks veidota šī jaunā institūcija.

Šajā padomē darbošoties jaunais galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, Liepiņa padomnieks mākslinieciskajos jautājumos Andris Veismanis, galvenais baletmeistars Aivars Leimanis, kā arī orķestra un kora pārstāvji, “Latvijas Avīzei” teicis Liepiņš.

(pepildināta ar pēdējo rindkopu)

 

 

Komentāri (21)

janazakovica 19.11.2013. 12.42

vienalga intresanti cik sanemusi no Z.Liepina NA..lai vins varetu lemt par 10-15 miljoniem ls LNO naudaam katru gadu..labai un tiesam kvalitativai prieksvelesanu kampanai tacu vajadzetu pietikt jaunajaas velesanaas..ceresim..ceresim..

+2
-1
Atbildēt

1

    Inese > janazakovica 19.11.2013. 13.53

    Oficiāli NA no Liepiņa saņēmusi 10 500 latu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu