Grupas “re:public” Buramdziesma - Brīvības cīņu varoņu piemiņai • IR.lv

Grupas “re:public” Buramdziesma – Brīvības cīņu varoņu piemiņai

21
NULL

Grupa “re:public” ar singlu ‘Buramdziesma’ no šā gada maijā iznākušā albuma “RE:” velta Latvijas Brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņai.

“Šajā dziesmā savijās daudz stāstu, atmiņas un mīlestība. Līdzīgi kā daudziem arī mani vectēvi cīnījās katrs savā frontes pusē, bet ar kopīgu mērķi, par Latviju! Šī dziesma nav tikai par vectēviem. Kādu laiku atpakaļ, spēlējot akustisko koncertu Kara muzejā Latvijas armijas misijas Irākā karavīru tuviniekiem, es redzēju, cik stipras ir šīs ģimenes, cik cieši tās turas kopā. Šī dziesma ir par šo spēku, par šo mīlestību, par mūsu valsti…”, stāsta grupas solists Jānis Rībens.

Dziesmas vārdu līdzautore Laura Daudiša: „Mūsu Buramdziesma par godu šai svarīgajai dienai! Svinīgu un godpilnu mums visiem šodienu! Un lai vienīgās kaujas, kas vēl priekšā būtu ne fiziskas, bet intelektuālas un stipras garā!”

Savukārt ģitārists Pēteris Asbahs saka: „Aizveriet acis un ieklausieties tikai mūzikā – var iztēloties sākot no tauriņu pļavas ar oranžu upi pa vidu un dažiem mustangiem līdz pat kara laukam…”.

Dziesmas vārdu autori ir Jānis Rībens un Laura Daudiša. Mūzikas autori ir Pēteris Asbahs, Jānis Rībens kopā ar albuma producentu Aleksandru Volku.

Dziesmas video autors ir Ritvars Bluka ar kuru grupa „re:public” jau izveidojusi ciešu sadarbību.

 

Komentāri (21)

janazakovica 11.11.2013. 12.44

vot vot paganiem tikai bursanaas prataa..taa ari latviesi paliks savas primitivas paganiskaas cilts limenii..

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu