Laikraksts: Ukraina nepaspēs atbrīvot Timošenko līdz Viļņas samitam • IR.lv

Laikraksts: Ukraina nepaspēs atbrīvot Timošenko līdz Viļņas samitam

33
Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko. Foto: LETA/AFP

Iespējams, ka trešdien EP sūtņi Kokss un Kvasņevskis būs spiesti konstatēt, ka Kijeva nav izpildījusi svarīgāko ES prasību

Ukrainas varasiestādēm neizdosies atbrīvot ekspremjeri Jūliju Timošenko no cietuma līdz novembra beigās Viļņā gaidāmajam Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitam, pirmdien vēsta Ukrainas laikraksts “Kommersant”.

Pat ja darba grupai Ukrainas parlamentā izdosies saskaņot kompromisa likumprojektu, uz kura pamata Timošenko varētu doties ārstēties uz ārzemēm, var izrādīties, ka laika, lai ekspremjere tiktu atbrīvota vēl pirms Viļņas samita, ir par maz, vēsta LETA/Korrespondent.net.

Eiropas Parlamenta (EP) sūtņi Patriks Kokss un Aleksandrs Kvasņevskis esot pieprasījuši, lai Ukrainas parlaments ārkārtas sēdē trešdien pieņem likumu par ieslodzīto ārstēšanos ārzemēs.

“Tāds grafiks diez vai ir iespējams,” atzinis valdošās Reģionu partijas politiķis Volodimirs Oļeiņiks. “Ja trešdien kaut vai viens deputāts pateiks, ka viņam ir labojumi likumam, tad es apsveicu – mēs automātiski sākam gatavoties otrā lasījuma procesam, kas pat saīsinātās procedūras gadījumā aizņems septiņas dienas.”

Laikraksts secina, ka tādā gadījumā likumu izdosies pieņem ne agrāk kā 22.novembrī, tas tiks publicēts ne agrāk kā 25.novembrī un līdz Viļņas samitam, kas notiks 28. un 29.novembrī, tehniski nebūs iespējams saņemt tiesas lēmumu, lai Timošenko varētu doties uz ārzemēm.

Kvasņevskim un Koksam līdz 14.novembrim jāiesniedz EP galīgais ziņojums Ukrainas jautājumā. Atbilstoši laikraksta informācijai ziņojums tiks iesniegts jau trešdien vakarā un tajā, pēc visa spriežot, viņi būs spiesti konstatēt, ka Kijeva nav izpildījusi svarīgāko ES prasību.

Šo dokumentu 18.novembrī izskatīs ES ārlietu ministri, kuriem arī būs jāizvērtē, vai Kijevai tiks nodrošināta iespēja novembra nogalē gaidāmajā Viļņas samitā parakstīt vienošanos ar ES.

Tomēr, kā šā mēneša sākumā brīdināja Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis, ES un Ukrainas asociācijas līguma parakstīšana šogad nebūt nav garantēta. Ja Ukraina nespēs izpildīt Briseles izvirzītās prasības, iespēja parakstīt asociācijas līgumu tai varētu būt tikai nākamgad, norādīja Polijas ārlietu ministrs. Pēc viņa teiktā, asociācijas līguma parakstīšana būtu atalgojums par veiktajām reformām un pamudinājums “divkāršot pārmaiņu tempu”.

Līdz ar līguma parakstīšanu Ukrainas eksportam tiks pavērti ES tirgi, turklāt tas arī iezīmēs izšķirīgu Ukrainas pagriezienu Rietumu virzienā. Šāda notikumu attīstība savukārt raisa nopietnas bažas Maskavā, kas uzskata, ka Kijeva atrodas dziļi tās ietekmes sfērā.

 

Komentāri (33)

janazakovica 11.11.2013. 12.31

vai tad polonijs jau beidzies..?

+1
0
Atbildēt

0

ligakalnina 11.11.2013. 13.05

Janukovics paniski baidās no Timošenko, un cer, ka ES noziedos T, lai paturētu Ukrainu, tas elementars “uzmetiens”, absolūti primitīvs savā nekaunībā, viss, kā pieņemts NVS valstu starpā, tāpēc Rietumu līderi tādām cūcībām vienkārši nav gatavi.
Kārtējā liecība, ka ar NVS valstu “pahaniem” nekādas civilizētas sarunas nav iespējamas, tie nav civilizēti cilvēki, un dzīvo pēc krimināliem, nevis ciilizēto valstu likumiem.

+1
0
Atbildēt

1

    janazakovica > ligakalnina 11.11.2013. 13.13

    ukrainaa vara pieder doneckas krim.grupejumam..visi ministry pat ir no doneckas..

    0
    0
    Atbildēt

    0

Inese 11.11.2013. 12.12

Tas ir nožēlojami, ka Ukrainas varas iestādes nepaspēs atbrīvot Juļku Kapiteļmani Europas noliktajā laikā!

http://news.nswap.info/wp-content/uploads/2009/01/yulya.jpg

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu