Kravcovs izstājies no partijas "Saskaņas centrs" • IR.lv

Kravcovs izstājies no partijas “Saskaņas centrs”

12
Valērijs Kravcovs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latviešu valodu slikti zinošais deputāts bija pat iesniedzis sūdzību Satversmes tiesā, apstrīdot prasību deputātam zināt valsts valodu atbilstošā pakāpē

Bijušais Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs iesniedzis iesniegumu par izstāšanos no partijas “Saskaņas centrs”. Kā iemeslu viņš minējis apstākli, ka nespējot apvienot darbību partijā ar saviem jaunajiem pienākumiem, pirmdien vēsta laikraksts “Vesti”.

Kravcovs iesniegumu iesniedzis pirms partijas kongresa, kas notika sestdien, 9.novembrī, un tajā norādījis, ka partijā nevar darboties, jo viņa kandidatūra izvirzīta uz Krievu kopienas Latvijā priekšsēdētāja amatu, vēsta LETA.

“Šajā gadījumā nav runa par personīgiem vai ideoloģiskiem strīdiem partijas iekšienē. Mums Krievu kopienai Liepājā ir likums, ja cilvēks uzņemas vadīt kopienas darbu, tad viņš nedrīkst būt saistīts tikai ar vienu partiju, jo ir jāspēj sadarboties ar visām, tādējādi panākot attīstību kopienas centieniem,” laikrakstam sacīja Kravcovs.

Pagājušajā nedēļā Satversmes tiesa (ST) par atbilstošu valsts pamatlikumam atzinusi normu, kas nosaka pašvaldību domju deputātiem obligātu valsts valodas zināšanu un prasmju apjomu – C līmeņa 1.pakāpi. Lietas izskatīšana tiesā tika ierosināta pēc Kravcova un Nataļjas Čehovas pieteikuma.

Kravcovam tika pārmests, ka savulaik, kad viņš bija 10.Saeimas deputāts, viņš nepietiekamā līmenī zināja valsts valodu, jo nespēja latviski izteikties. Par to viņam pat tika draudēts ar izslēgšanu no parlamenta, taču toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers Saeimu atlaida.

Pirms tam – 2009. gadā – Kravcovs kļuva par Liepājas domes deputātu, taču valsts valodas neprasmes dēļ darbam pašvaldībā bija spiests algot sev tulku.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2012.gadā pēc Saeimas atlaišanas viņš nokārtojis valsts valodas pārbaudi, iegūstot A2 līmeni. Valsts izglītības satura centra informācija liecina, ka A2 ir otrs zemākais latviešu valodas zināšanu līmenis, kas atbilst centralizēto eksāmenu atzīmei “E”.

 

Komentāri (12)

silvija_vitina 11.11.2013. 08.18

Kad viņam tiks anulēta krāpnieciskā veidā iegūtā LV pilsonība?

+9
0
Atbildēt

1

    Kaspars Špūle > silvija_vitina 11.11.2013. 12.31

    Tieši tā. Šis ir vienīgais, kas mūs varētu interesēt sakarā ar kravcoviem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 11.11.2013. 10.41

krieviem tikai viena partija , jeģinnaja rossija ,paareejais fuflo, taapeec jau SCam ir sadarbiibas liigums , kaa sateliitpartijai , krievu vuieniigais meerķis , impeerijas atjaunošana .

+6
0
Atbildēt

0

Vineta 11.11.2013. 10.34

Ja tik strauji notiek SC cilvēciskošanās, varbūt 16. martā atkal mūsu politiķi noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu