VIDEO: Andris Sprūds par Garija Kasparova lūgumu • IR.lv

VIDEO: Andris Sprūds par Garija Kasparova lūgumu

23
NULL

Rīgas Stradiņa universitātes profesora Andra Sprūda videokomentārs par pazīstamā Krievijas šahista un Putina opozīcijas līdera Garija Kasparova lūgumu piešķirt Latvijas Republikas pilsonību par īpašiem nopelniem. 

A.Sprūds pauž piesardzīgu atbalstu pilsonības piešķiršanai G.Kasparovam, norādot, ka ģēnija piesaiste Latvijai veicinās tās starptautisko atpazīstamību, taču grūtības varētu būt atrast pamatojumu Kasparova sasniegumiem Latvijas labā.

Tomēr Latvijai no Krievijas attieksmes nebūtu jābaidās. Arī iepriekš vairāki pasaulē pazīstami šaha ģēniji ir mainījuši pilsonības.

 

Komentāri (23)

Alise 06.11.2013. 17.00

Domāju, ka pilsonība viņam nav jāpiešķir. Vienalga vai tā ir Krievijas pozīcija vai opozīcija, viņi visi ir šovinisti/imperiālisti un Latviju uzskata par Krievijas teritoriju, bet latviešus par nepateicīgiem aborigēniem. Gribu redzēt, kurš un ar kādiem faktiem varētu pierādīt pretējo.

Nav mums te vajadzīgs vēl viens potenciāls padomju kolonistu atbalstītājs.

+5
-1
Atbildēt

3

janazakovica 06.11.2013. 19.59

genijs.? labi speleeja sahu..nu un.tas bija loti sen..tolaik taa bija psrs propogandas sastavdala…tagad ko..? kabatas biljardu spelee un musina krievu tautu..kaa ists zids revolucionars..nosaut.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu