Klementjevs: SC Eiroparlamenta vēlēšanās nesadarbosies ar sociālistiem • IR.lv

Klementjevs: SC Eiroparlamenta vēlēšanās nesadarbosies ar sociālistiem

14
Andrejs Klementjevs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Deputātu kandidātu izraudzīšanās esot SC frakcijas priekšsēdētāja Jāņa Urbanoviča rokās

Apvienība “Saskaņas centrs” atsakās no sadarbības ar Alfrēda Rubika vadīto Latvijas Sociālistisko partiju (LSP) un nākamajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās savā deputātu kandidātu sarakstā nevēlas iekļaut nevienu sociālistu, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs (SC).

SC ietilpstošā sociāldemokrātiskā partija “Saskaņa” ir vienīgā Latvijā, kas reāli strādā sociāldemokrātijas segmentā, un “Saskaņas” programma esot pilnībā saskaņota ar Eiropas sociāldemokrātu programmām, uzskata Klementjevs. Ja pie Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V) vai premjera Valda Dombrovska (V) ierodoties kāds ārzemju viesis, kurš pieder pie sociāldemokrātu partijas, viņš cenšas tikties arī ar SC frakcijas deputātiem, apgalvoja Klementjevs.

“Mēs to jūtam īpaši pēdējo gadu laikā. Ir cilvēki, kas intensīvi strādā pie tā, lai SC tiktu uzņemts Sociālistiskajā internacionālē. Bet viņu galvenais nosacījums ir, ka no SC ievēlētajiem deputātiem jādarbojas EP Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupā, kura ir viena no lielākajām un ietekmīgākajām grupām, kas grib paplašināt savu ģeogrāfiju, iekļaujot tajā arī Latviju,” apgalvoja Klementjevs.

Patlaban EP ir divi no SC ievēlēti deputāti – Aleksandrs Mirskis darbojas Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupā (S&D), bet vairs nepārstāv SC, jo ir no tās izstājies, Alfrēds Rubiks darbojas EP Eiropas Apvienotā kreiso un Ziemeļvalstu Zaļo kreiso spēku konfederālajā grupā. “Tas ir galvenais iemesls, kāpēc mēs atsakāmies no sadarbības ar sociālistiem nākamajās EP vēlēšanās,” uzsvēra Klementjevs.

“Nav svarīgi, vai Rubika vadītie sociālisti nākamajās Saeimas vēlēšanās startēs ar atsevišķu deputātu kandidātu sarakstu vai SC sastāvā. Tā būs viņu izvēle, kas būs lielā mērā arī atkarīga no tā, cik korekti notiks cīņa par EP mandātiem,” norādīja Klementjevs.

Nākamajās EP vēlēšanās startēs apmēram puse no pašreizējiem Saeimas SC frakcijas deputātiem, viņiem tā būs arī iespēja izmēģināt savus spēkus pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām, bet reālā cīņa par mandātiem būs saraksta pirmajā piecniekā, pastāstīja Klementjevs. Deputātu kandidātu izraudzīšanās esot SC frakcijas priekšsēdētāja Jāņa Urbanoviča rokās, kurš izšķirs, kurus cilvēkus viņš gribētu redzēt darbojamies Latvijā un atbildot par konkrētām nozarēm valdībā un Saeimā, kurus – Briselē un Strasbūrā. “SC ir daudz labu cilvēku, kuri ir pelnījuši deleģējumu strādāt EP, viņu vidū ir arī SC frakcijas konsultanti un deputātu palīgi – jauni, izglītoti cilvēki,” norādīja Klementjevs.

Arī Klementjevs esot paudis vēlmi startēt nākamajās EP vēlēšanās. “Es pieteicos, bet Urbanovičs atbildēja: redzēsim, vai SC būs cilvēki, kas labi pārzina sociālo sfēru un varēs strādāt Saeimas prezidijā. Ja partija uzskatīs, ka es daudz vairāk esmu vajadzīgs te, Latvijā, es palikšu Saeimā. Kā Urbanovičs teiks, tā arī būs. Patlaban jautājums ir atklāts,” atzina Klementjevs.

Klementjevs arī norāda, ka SC un reģionālās partijas “Gods kalpot Rīgai” (GKR) mehāniska apvienošanās nevar notikt. Kā zināms, Nila Ušakova vadītais SC un Andra Amerika vadītais GKR Rīgas domes vēlēšanās startēja ar kopīgu deputātu kandidātu sarakstu un tagad veido valdošo koalīciju galvaspilsētas pašvaldībā.

“Es domāju, ka SC varētu paņemt savā sarakstā vairākus kandidātus no GKR, sevišķi tos, kam jau ir parlamentārā darba pieredze. Piemēram, Ainaru Baštiku, ar kuru es esmu kopā strādājis Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā,” pastāstīja Klementjevs. Bet tiem GKR biedriem, kuri ir ievēlēti par Rīgas domes deputātiem, pēc Klementjeva domām, ir jāturpina darbs pašvaldībā. Tā būtu godīga attieksme pret vēlētājiem.

 

 

Komentāri (14)

buchamona 06.11.2013. 09.08

Amēbas dalās un duļķo ūdeni :)

+8
-1
Atbildēt

0

silvija_vitina 06.11.2013. 09.30

Protams, Rubiks un Ždanoka ir politiskie dinozauri, kuru izmiršanas process ir neizbēgams. Arī Mirskis ir tāds pats politiskais pārpratums kā bērziņs, ko varēs ielikt vēstures kunstkamerā.

Šodien SC jāmeklē jauni “varoņi”. Baštiks kā baptiski-kristīgs-sociāldemokrāts acīmredzot ir šīs partijas jaunais etalons. he-he.

+5
0
Atbildēt

1

    Vineta > silvija_vitina 06.11.2013. 11.33

    traductrice
    Protams, Rubiks un Ždanoka ir politiskie dinozauri, kuru izmiršanas process ir neizbēgams.

    Galējo reakcionāru, fašistu-neostaļinistu/rusistu bandā, SC, Rubiks un Ždanoka ir kauls no kaula.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

janis17 06.11.2013. 09.14

Mainot saskaitāmo kārtību, summa nemainās.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu