Iesniegts “Liepājas metalurga” maksātnespējas pieteikums • IR.lv

Iesniegts “Liepājas metalurga” maksātnespējas pieteikums

25
"Liepājas metalurga" tiesiskās aizsardzības procesa administrators Haralds Velmers. Foto: Gatis Gierts, F64

Plāns esot pārdot metalurģijas ražotni

Liepājas tiesā pirmdien iesniegts pieteikums atzīt par maksātnespējīgu finanšu grūtībās nonākušo metalurģijas uzņēmumu a/s “Liepājas metalurgs” (LM), ziņo portāls “Delfi”. Uzņēmums nav pildījis iepriekš tiesas apstiprinātās tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu.

Kā aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa administrators Haralds Velmers, tiesai šis pieteikums ir jāizskata 14 dienu laikā.

“Plāns ir pārdot metalurģijas ražotni. Maksātnespējas administrators pārņems uzņēmumu, divu mēnešu laikā tiks izvērtēti īpašumi, novērtēts, kas ietilps pārdošanas objektā, un tiks izstrādāts pārdošanas plāns,” sacīja Velmers.

Jautāts, vai “Liepājas metalurgu” paredzēts pārdot kopā ar parādsaistībām, tai skaitā pret valsti, Velmers sacīja, ka uzņēmums netiks pārdots ar parādsaistībām. Savukārt par pārdošanas cenu varēs runāt pēc uzņēmuma novērtējuma un pārdošanas brīdī, piebilda Velmers.

Jautāts, vai ir kādi potenciālie investori, kas būtu vērsušies pie administratora ar interesi par uzņēmuma iegādi maksātnespējas procesa laikā, Velmers sacīja, ka investori vērsušies nav, jo patlaban vēl nav maksātnespējas. “Līdzšinējā TAP administratora statusā man nav tiesību veikt pārdošanu. Acīmredzot tāpēc investori nav uzskatījuši par vajadzīgu pie manis vērsties,” skaidroja Velmers.

Savukārt par maksātnespējas procesa izdevumiem – apsardzi, ražošanas telpu un iekārtu apkopi un tamlīdzīgiem – aprēķins tiek veikts, bet precīzu skaitli pašlaik nosaukt nevar, piebilda Velmers.

Jau ziņots, ka “Liepājas metalurga” akcionāri 30.oktobrī nolēma nepalielināt uzņēmuma pamatkapitālu par 100 miljoniem latu, kā tas bija plānots iepriekš, teikts uzņēmuma paziņojumā “NASDAQ OMX Riga”.

Akcionāru sapulcē tika pastāvētas 15 884 05 akcijas no 16 981 033 akcijām jeb 94% no akciju kopskaita. Lēmums par pamatkapitāla palielināšanu netika pieņemts, jo balsojums bija 74,9% nepieciešamo 75% vietā, skaidroja “Liepājasmetalurga” pārstāve Simona Laiveniece.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 16 981 033 lati, bet akcionāru sapulcē bija paredzēts lemt, ka “Liepājas metalurga” pamatkapitāls ir 116 981 033 lati.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis biznesa portālam “Nozare.lv” iepriekš apstiprināja, ka paredzēts palielināt pamatkapitālu par 100 miljoniem latu, veicot jaunu akciju emisiju.

 

Komentāri (25)

Inese 04.11.2013. 15.42

Ar kuru partiju saistīts “Liepājas metalurga” tiesiskās aizsardzības procesa administrators Haralds Velmers? NA? KNAB lapā skaidri un gaiši rakstīts, ka Haralds Velmers 15.09.2011 ziedojis partijai Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, Nacionālā apvienība 300 latus.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu