Streļčenoka tirānija un Strīķes agonija? • IR.lv

Streļčenoka tirānija un Strīķes agonija?

99
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe (no kreisās), KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore un KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks piedalās Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē. Foto: Ieva Lūka, LETA
Aivars Ozoliņš

Nevienam nav receptes, kā atrisināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā samilzušo konfliktu. Taču birojam ir priekšnieks.

Galvenais atbildīgais par iestādē notiekošo un par KNAB darba rezultātiem ir Jaroslavs Streļčenoks.

Diemžēl Streļčenoks ir daļa no problēmas. Jo uzstājīgāk viņš risina problēmu jeb, kā pats vienmēr uzsver, mēģina ieviest birojā kārtību, jo problēma kļūst vēl lielāka, tātad “kārtības” viņa paša izpratnē mazāk. Viņa publiski rādītais kārtīgā priekšnieka veidols arvien vairāk piekāpjas bezpalīdzīga intrigu upura tēla priekšā.

Trešdien Sastrēgumstundā diemžēl nepiedalījās KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe, ar kuru biroja priekšniekam galvenais sastrēgums. Toties Streļčenoks ar bijušā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova un Saeimas deputāta Kārļa Seržanta atbalstu varēja apgalvot, ka problēma esot domstarpības ar dažiem biroja darbiniekiem par darba organizāciju un priekšnieka rīkojumu pildīšanu. Sak, kārtībai jābūt.

Taču jau konflikta mērogs vien rāda, ka tik vienkārši laikam gan nav. Bet nupat KNAB priekšnieks pats varētu būt pārkāpis robežu, aiz kuras atgriešanās pie biroja neitrāla sakārtotāja lomas var kļūt neiespējama. Pagājušo piektdien viņš Latvijas Televīzijas Rīta Panorāmā paziņoja, ka pret viņu sazvērējusies kāda “politiska aizmugure”, un, ja viņš zaudēs amatu, zaudēšot arī ticību biroja neitralitātei.

Kas būtu Streļčenoka aizmugure?

Sākumā tās bija tikai Streļčenoka nesaskaņas ar savu vietnieci, kura nepildot viņa rīkojumus un nesniedzot viņam atskaites, par ko izpelnījās disciplinārlietu. Tagad ir jau septiņas viņa ierosinātas disciplinārlietas pret pieciem biroja darbiniekiem. Un ir piecu KNAB nodaļu vadītāju vēstule Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, kurā viņi aicina izveidot komisiju, kas vērtētu KNAB priekšnieka paša piemērotību amatam. Šie KNAB nodaļu vadītāji uzskata, ka Streļčenoks nodarbojas ar “mērķtiecīgu destruktīvu tirāniju”.

Tie ir “tikai pieci”, bez viņiem birojā esot vēl sešu nodaļu vadītāji, Streļčenoks atgaiņājās pagājušo piektdien televīzijā. Bet tiem 62 no apmēram 150 biroja darbiniekiem, kuri piecu vēstules parakstītāju ieskatā augstu vērtējot Strīķes darbu, esot personiski motīvi – neesot saņēmuši apbalvojumus biroja jubilejā, esot kādam draugi vai draudzenes. Notiekot viņa “kārtējā nomelnošana”, un tā esot Strīķes “agonija”, viņš uzskata.

Vai nu mērogs arī pašam šķiet par lielu, vai nu jāsaka “b”, kad ir pateikts “a” par nomelnošanu, taču Streļčenoks paziņoja, ka “iespējams, ir kaut kāda politiska aizmugure”, un viņš zaudēšot ticību biroja neatkarībai, ja pazaudēšot savu amatu, bet Strīķei savējo izdosies saglabāt.

Sevis pasludināšana par KNAB politiskās neitralitātes kritēriju kaitē vispirms jau paša Streļčenoka izredzēm ieviest birojā kārtību ar parastiem administratīviem pasākumiem. Nudien, kāda jēga stāstiem par to, kurā datumā kādu rīkojumu un kuram devis un kurš to līdz kuram datumam nav izpildījis, ja, izrādās, viņam esot darīšana nevis ar gražīgu “brīvmākslinieci”, kā Strīķe palaikam dēvēta, un vēl dažiem tikpat nedisciplinētiem viņas domubiedriem, bet gan ar organizētu politisku kampaņu. Tā ir pavisam cita dimensija.

Ja tā būtu politisku grupējumu cīņa, tad kuru politisko spēku pārstāv Streļčenoks pats? Ušakova Saskaņas centru? Lemberga “zaļos zemniekus”? Vai tomēr Vienotību, ja jau Loskutovs acīmredzami atbalsta viņa centienus ieviest kārtību birojā? Jo neba kāds “grupējums” tāpat vien būtu meties apkarot vienu pašu Streļčenoku, kuru turklāt Saeima apstiprināja amatā vienbalsīgi.

Kamēr birojs strādā

Uzdodams savu konfliktu ar biroja darbiniekiem par politisku cīņu, Streļčenoks kaitē ne tikai savam, bet pirmām kārtām KNAB kā neitrālas iestādes tēlam. Mēģinājums politizēt konfliktu liek vaicāt, vai biroja priekšnieks būtu gatavs izdabāt konkrētiem politiskiem spēkiem, lai nodrošinātu arī sev “aizmuguri”. Bēdīgi, ka tagad iztēlot KNAB par politisko cīņu lauku mēģina cilvēks, kurš pēc gadiem ilgušajiem politiķu pūliņiem pakļaut biroju savai kontrolei izvēlēts atklātā konkursā no paša KNAB darbinieku vidus un, kā pats atzīst, desmit iepriekšējos darba gadus esot bijis “pārliecināts, ka birojs ir neatkarīga iestāde”.

“Birojs ir efektīvs, darbs notiek,” teic priekšnieks. Pagaidām acīmredzot tā ir. (Piemēram, nupat uzzinājām, ka KNAB lūdz uzrādīt apsūdzību bijušajam airBaltic vadītājam Bertoltam Flikam un ir aizturējis divas Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas par kukuļa prasīšanu.) Taču daži pieredzējuši darbinieki jau ir aizgājuši no darba birojā, citi apsverot iespējas to darīt. Līdzko Streļčenoks sāks attīt konflikta arvien augošo kamolu, atlaizdams Strīķi, var sekot virknes citu atlaišana vai aiziešana. Diezin vai tas neatstās nekādu iespaidu uz biroja darbu.

Jau izskan priekšlikumi risināt konfliktu, radikāli pārkārtojot KNAB vai mainot tā statusu – sadalot tā funkcijas starp dažādām tiesībsargāšanas iestādēm, nododot biroju Iekšlietu ministrijas (tātad tiešā politiskā) vai Ģenerālprokuratūras padotībā. Proti, izdarīt tieši to, kas savulaik neizdevās oligarhiem – iznīcināt KNAB kā neatkarīgu pretkorupcijas iestādi.

Dzirdēti arī “vienkāršāki”, toties tiesiski diezin vai vieglāk īstenojami ieteikumi – atlaist vai nu Strīķi, vai nu Streļčenoku, vai nu abus, lai miers. Un aktuāls atkal ir jautājums, vai KNAB priekšnieks jāmeklē formālā atklātā konkursā, ja likums to pat neprasa un ļauj Ministru kabinetam izvēlēties kandidātu, ko piedāvāt apstiprināšanai Saeimā.

Tas viss jau ir bijis. Un atkal atkārtojas tikai tāpēc, ka Streļčenokam konflikts ar Strīķi?

Streļčenokam izdevies pavērst pret sevi vairākus pieredzējušus biroja darbiniekus, kuru nopelni korupcijas apkarošanā nav noliedzami. Kārtībai, protams, jābūt, un viņam ir priekšnieka tiesības atlaist nepaklausīgos no darba. Taču KNAB veikumu sabiedrība vērtēs nevis pēc priekšnieka spējas atbrīvoties no sev nevēlamajiem darbiniekiem un likt palikušajiem rakstīt paskaidrojumus un atskaites, bet gan pēc darba rezultātiem. KNAB priekšniekam ir ne tikai tiesības, bet arī atbildība par biroja darbu. Varbūt biroja pārraudzītājs Ministru prezidents Dombrovskis varētu beidzot viņam to atgādināt?

 

Komentāri (99)

peerku 03.11.2013. 08.42

Sarūgtina Loskutova ieņemtā nostāja, kad viņš nespēj pacelties pāri senam, personīgam aizvainojumam. Toreiz par spīti dažam subordinācijas krupim, kas viņam bija jānorij, abi ar Strīķi tomēr spēja apvienoties par labu KNAB darbam un kopīgai pretestībai ārējam ienaidniekam (Kalvītis ar Sudrabas laipnu piespēli). Tagad Loskutovs izmanto sīkmanīgu iespēju “iegriezt” Jutai.

Ar neapbruņotu aci redzams, ka Streļčenoks ir, kā Dzeris teica, paranojas nomocīta, maziska viduvējība, kam nedrīkst dot varu, jo tāds vienmēr mēģinās tikt vaļā no jebkura gudrāka, spējīgāka un pieredzējušāka darbinieka tā vietā, lai radītu viņiem pēc iespējas labvēlīgākus apstākļus darbam, toties pulcēs ap sevi pielīdējus, kam sliktākajā gadījumā varētu būt uzdevums sabotēt KNAB, labākajā gadījumā savi privātie mērķi.

+25
-9
Atbildēt

15

    efeja60 > peerku 03.11.2013. 09.23

    Loskutovs beidzot saņēmis drosmi pateikt patiesību.

    +4
    -21
    Atbildēt

    0

    garausiitis > peerku 03.11.2013. 09.23

    DD1 – nu pieņemsim ka vaina ir senos aizvainojumos , pieņemsim … Bet kā var izskaidrot to ,ka trīs reizes var kļūdīties priekšnieku izvēlē un visi trīs ir Jutai nepatīkami? Vai nav dīvaini – maigi sakot? Un tad vēl – kā ir ar regulārām info noplūdēm presei ? Vai tās ir tikai iedomas , ka tas iespējams tiek apzināti darīts ar dažu senbiedru atbalstu.
    P.S. Man bija pirms pusgada saruna ar vienu no personāžiem caur kuru pēc tam tiek publiskotas šīs ziņas . Uz konkrētu jautājumu par Strīķi viņš kautrīgi nodūra acis :)

    +8
    -15
    Atbildēt

    0

    piziks > peerku 03.11.2013. 10.16

    Dzeri, no tiem 140 darbiniekiem kopumā, cik Jutaspuses pārējos Tu vari saskaitīt?

    Jutas pusē 5, kārtējā sliktā priekšnieka pusē — 6 nodaļu vadītāji. Iekšpusē. Ārpusē — Jutaspusē Kažoka un Voika. Kāda no tām KNAB padomē, no kuras nekādas jēgas, bet PR tēlu stutē Jutas pusē. Dzeri, vai nesapinies meistarībā, pat jaunu skaitīšanu ieviešot? :)

    Interesanti Tu skaiti!

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    Vineta > peerku 03.11.2013. 10.51

    klusais
    Bet kā var izskaidrot to ,ka trīs reizes var kļūdīties priekšnieku izvēlē un visi trīs ir Jutai nepatīkami?

    Tiešām, tā jau vairs nebūs kļūda bet apzināta ļaunprātība.
    Redzēju bildi, kur Dombrovskis tribīnē, tam bija uzmaukts Ģinamo krekliņš un tas nosēdināts starp diviem čekistiem, laikam, Vešņakovu un Savicki un izskatījās, ka viens no tiem pabāzis roku Voldiņam zem dupša.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    piziks > peerku 03.11.2013. 10.19

    Dzeri, kā Tu skaidro, ka nopludināšana bija arī pirms Streļčenoka?

    (Un visispaidīgāk tajās lietās, uz kurām Juta bāzēja savu PR?)

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    Vineta > peerku 03.11.2013. 11.36

    klusais
    Vari trīsreiz minēt ,kas iedeva šo uzticamības personu :)

    Magonis, Šļesers? …..Nevar būt, pats Kalužņijs?

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    garausiitis > peerku 03.11.2013. 10.56

    General – mosties ! Ir jau rīts , pietiek sapņot erotiskos sapņus :)

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    garausiitis > peerku 03.11.2013. 09.51

    dzeris – jautājums tanī brīdī bija tieši par Strīķi nekādā sakarībā ar Streļčenoku , jo kārtējo reizi bija noplūdusi info no KNAB . Nevajag jaukties pa tēmām :)

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    Vineta > peerku 03.11.2013. 10.56

    Optiskais Tēmeklis
    Jutas pusē 5, kārtējā sliktā priekšnieka pusē — 6 nodaļu vadītāji.

    Meli un puspatiesības, Šļesera zilo komjauniešu manierē. Seši nodaļu vadītāji kas nav atklāti nostājušies pret Streļčenoku, nenozīmē, “priekšnieka pusē”

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    garausiitis > peerku 03.11.2013. 10.47

    dzeris – Bode starp citu bija JL uzticības persona :) Savulaik 2003. gadā personīgi tikos ar Bodi Elizabetes ielas kafejnīcā pretī DnB filiālei , lai parstāstītu par rebēm RS . Vari trīsreiz minēt ,kas iedeva šo uzticamības personu :)

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > peerku 03.11.2013. 09.42

    Par pārējiem tanī birojā, ar ko Streļčonoks konfliktē, tu tam savam paziņam arī pajautāji?

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > peerku 03.11.2013. 10.12

    Ir kādi pierādījumi vai aizdomas, ka taisni Striķe nopludina to info?

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > peerku 03.11.2013. 10.42

    Ja, pirmas Steļčonoka tur pat pieķēra PLL iesūtīto aģentu, Bode, šķiet, kurš nopludināja ne tikai informāciju, tur arī Striķe vainīga?

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    peerku > peerku 03.11.2013. 13.06

    Tieši tā,- nomelnot un tikt vaļā no Strīķes ir korumpantu interesēs, jo tādi cilvēki kā Juta, kam cīņa ar korupciju nenozīmē tikai nopelnīt dienišķo iztiku, bet ir arī aicinājums, neaug uz katra ciņa. Pieņemu, ka Streļčenoks pat neapzinās savu kā ieroča lomu KNAB vājinātāju rokās.

    +14
    -5
    Atbildēt

    0

    raimondsb_mail_lv > peerku 03.11.2013. 11.43

    to klusais
    ” nu pieņemsim ka vaina ir senos aizvainojumos , pieņemsim … Bet kā var izskaidrot to ,ka trīs reizes var kļūdīties priekšnieku izvēlē un visi trīs ir Jutai nepatīkami? Vai nav dīvaini – maigi sakot? ”

    Vai tad Jums jāatgādina, kā izvēlās KNAB priekšnieku un kā ieceļ? To dara Saeima. Kad Loskutovu un Vilnīti iecēla, tad vispār bija Lemberga, Šķēles, Šlesera un SC nospiedošs vairākums Saeimā. Vai tie spēki atļautos ielikt par priekšnieku cilvēku, kas cīnītos pret viņiem?
    Kad iecēla Streļcenoku, tad Saeimā Lemberga ZZS un SC bija iespaidīgs daudzums. Redzot tagad, ka Loskutova (lasi Vienotības) domas un Seržanta (lasi Lemberga un SC) domas sakrīt, nav grūti izskaitļot, kam par labu nāk Streļcenoka “kārtības ieviešana” KNABā.
    Ja par KNAB vadītāja ievēlēšanu lemtu deputāti, kam tiešām rūp korupcijas apkarošana, tad Vilnītis un Streļcenoks tur nebūtu. KNAB priekšnieks un nodaļu vadītāji ar Strīķi priekšgalā būtu domubiedri.
    Jutas konflikts ar Saeimas(KUR PĀRSVARĀ IR OLIGARHU UN SC DEPUTĀTI) tikai apstiprina faktu, ka Strīķe ir uz pareizā ceļa. Tas apstiprina un dod mums pārliecību, ka Strīķes kundze ļoti maisa oligarhiem, zagļiem un korumpantiem.

    +16
    -4
    Atbildēt

    0

ligakalnina 03.11.2013. 06.53

Jo tālāk, jo konflikts iet plašumā, jo vairāk izskatās, ka taisni Streļčonoks, pareizāk sakot, viņa psiholoģiskais stāvoklis, jau ir biroja galvenā problēmas.
Streļčonoks jau necīnās ar korupciju, prioritāte viņam ir cīņa ar “iekšējiem ienaidniekiem” un “kārtības nodibināšana”, un viss, tāpat, kā viņa sīkumaina uzvedība, aizdomīgums, iekšējā nedrošība, ko viņš kompensē ar to mēģinājumu visus “nostādīt ieindā” un arvien jaunu ienaidnieku meklēšana ir raksturīga paranojalai personībai.
Ja tāda personība atrodas saudzējošos apstākļos, to var pat nepamanīt.
Patreiz Streļčonoks ir konflikta situācijā, praktiski, ar visu biroju, visiem vecajiem darbiniekiem, kam to nopelnu ir simtreiz vairāk, kā viņam.
Nu tas pēdējais viņa teiciens, ka viņu vajājot kādi tur politski spēki jau pārsniedz paranojālas personības līmeni, un jau izskatās pēc īstas paranoja.
Labi, ja viņš konfliktētu tikai ar Striķi, par ko tur Loskutovs ko tur pateica, bet, viņš jau konfliktē ar visiem pieredzējušākiem biroja darbiniekiem, nez kapēc Loskutovs to nepamanīja, tad viss birojs ir slikts, un Steļčonoks ar dažiem saviem palīgiem tur ir vienīgie “pareizie”?
Jau tas konflikta lielums vien izraisa šaubas par Streļčonoka adekvātumu.
Streļčonoks nedrīkstētu vadīt ne KNAB, nekādu citu līdzīgu iestādi, jo viņš vienmēr cīnīsies ar “iekšējiem ienaidniekiem”, un vienmēr tos atradīs, tā dezorganizēdams jebkuras iestādes darbu.
Un nekādas komisijas šeit nelīdzēs, problēma ir Streļčonoka raksturā ( vai, iespējams, tas pat ir robežstāvoklis starp raksturu un saslimšanu).
Visa tā S.runāšana par “draugiem”, kas tur “apvienojušies” pret viņu nav normāla iestādes vadītāja, bet gan tipisks paranojāla psihopāta apgalvojums.
Streļčonoku nedrīkst atstāt šinī amatā, manuprāt, tas ir 100% skaidrs, viņš jau ir dezorganizējis un turpinās dezorganizēt biroja darbiem, viņš nekad nebeigs cīnīties ar “ieķšējiem ienaidniekiem”, pat, ja viņš attlaidīs pus biroju, jo viņa raksturs jau nemainīsies, viņš vienmēr paliks iekšēji nedrošs, slimīgi aizdomīgs, sīkumains cilvēks, kuram vienmēr liksies, ka kāds pret viņu ko perina, kas izpaudīsies ar sīkumainu tirāniju un “ienaidniekiem visapkārt”.

+23
-7
Atbildēt

13

    piziks > ligakalnina 03.11.2013. 10.06

    Dzerīti, visā Latvijā pietiekami daudz cilvēku jau redz, ka birojs ir slims, — vienīg Tu te turpini borēt (laikam tādēļ, lai savu dūšu stiprinātu), ka “vesels birojs”!

    Dzeri, Tu kā anekdote svētdienas rītu padarīji jautru! Paldies Tev! :)

    +2
    -16
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > ligakalnina 03.11.2013. 16.03

    dzeris pozicionējas kā opis no laukiem, lai gan vairāk izskatās pēc liberastu štata skribenta ar sorosa stipendiju – pilnīgs kritiskās domāšanas trūkums pret liberastiem un nemotivēts naids pret nacionālpatriotiem un naida runa komplektā.

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    efeja60 > ligakalnina 03.11.2013. 09.19

    Šis komentārs arī varētu tikt vērtēts kā paranoisks.

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > ligakalnina 03.11.2013. 10.13

    Kad Strīķe karoja ar Vilnīti es viņu atbalstīju! Bet cik ilgi tad var to Strīķi atbalstīt iekšējos karos? Šiem kariem viņai resursu pietiek, bet kāpēc viņa nevelta kaut nelielu daļu no šiem resursiem, lai sabiedrībai ikdienā stāstītu par to, kas KNABam vajadzīgs, lai beidzot varētu sakārtot mūsu valsti?
    Piedodiet, bet man šobrīd ir radies iespaids par KNAB kā par draudzīgu kafijas baudītāju klubiņu, kurus ik pa brīžam rupji traucē kaut kādi jaunpienācēji ar saviem uzskatiem.

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    efeja60 > ligakalnina 03.11.2013. 21.10

    tu te šito naida runu izbeidz!

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 03.11.2013. 09.27

    dzeris – manuprāt Tev patīk skatīties dažādas filmas par labajiem policistiem ,kurus ēd nost ļaunie priekšnieki … un Tu nepacietīgi gaidi filmas beigas , kur visus atmaskos un saliks būros :)

    +8
    -13
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 03.11.2013. 09.49

    dzeris – bet filmas tak Tev patīk tādas ? Vari godīgi pateikt ? :) :) :)

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 03.11.2013. 10.07

    dzeris – šitais bij labs :) :) :)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > ligakalnina 03.11.2013. 09.49

    Dzeri, Latvija ir maza valsts un mums ir iesakņojies “čomisms” visās jomās. Jūta KNABā strādā jau desmit gadus un visus šos gadus ir veidojušās savējo-svešo attiecības. Streļčonoks ir “ienācējs”. Šinī valstī pataloģiski pietrūkst profesionālu attiecību kultūras!

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 03.11.2013. 16.18

    Nu, labi vēl, kā nepozicionēju sevi kā tipisks NA atbalstītājs, līdzīgi tev, kuriem “sorosīti” un liberāļi ir tie lielākie ienidnieki, akurāt, kā jūsu klonam – Kremļa “patriotiem”, visādiem tur naši, utt.
    Par to “kritisko domāšanu” – nu kur tad liberāļiem līdz NA atbalstītāju kritiskai domāšanai, varu iedomāties, kā Lūsis un viņa MNA banda par jums ņirdz, tas, ka NA ir pilnībā tās kontrolē un pilda MNA pavēles, tas vairs pat nav jāpierāda, NA pati to pierādīja ar Bordāna izslēgšanu.
    Tikai milzīgi gudri cilvēki ar ļoti “kritisku” domāšanu var balsot par iesalniekparādniekrasnačnaudiņveidīgajiem, neredzēt, ka NA politbiznesmeņi viņus izmanto, kā lohus, un nopietni spēj uzskatīt, ka viņi spēj pārvaldīt šo valsti.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 03.11.2013. 09.57

    klusais – tu gribētu ar mani iepazīties tuvāk, varbūt, pastāstīt tev arī par saviem iemīļotajiem ēdieniem, kā pavadu brīvo laiku, utt?
    Bet, vai tev ir godīgi nolūki?

    nomale – protams, ka pierūkst, bet arī Vilnīts bija ienācējs, bet, neskatoties uz to, pusi biroja viņš pret sevi nenostādija, viss bija samērā mierīgi, kāpēc ar viņu konfliktēja Striķe, arī skaidrs.
    Es tikai izklāstīju savu notikumu versiju, drīzāk, tam konfliktam ir daudzi iemesli, bet, nenoliedzami, arī Streļčonoka personībai tur ir liela nozīme.
    Jebkurā gadījumā, ja iestādes vadītājs noved situāciju iestādē līdz tādai, viņa neatbilstība amatam, manuprāt, diezgan skaidra.

    +13
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 03.11.2013. 11.37

    Var jau domāt, ko gribi, jebkurā gadījumā, par situāciju iestādē atbild iestādes vadītājas, un situācija tāda, ka KNAB tiek grauts un tā darbs tiek paralizēts, vai tas ir Streļčonoka īpatnējā rakstura dēļ, vai Streļčonoks to dara kāda uzdevumā, bet, fakts ir fakts, un Streļčonoks jānomaina.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 03.11.2013. 09.39

    Jā, it sevišķi, ja ir otrādi – viens pats “labais un godīgais” Steļčonoks pēkšņi konstatē, ka, faktiski, vesls birojs, sevišķi vadošie darbinieki, izrādās, ir likumpārkāpēji, sazvērējušies pret viņu, vienīgo pareizo, un vēl pieļauj iespēju, ka to visu sazvērestību pret viņu organizējuši kādi nezināmi politiskie spēki.
    Ja viņam būtu konflikts tikai ar Jutu, varētu vēl domāt, ka viņam taisnība, bet, viņam konflikts tālu ne tikai ar Jutu.
    Tā ka ar filmām, ko es skatos, tam nav nekāda sakara, šoreiz tev ar to loģiku tā pašķidri.

    +16
    -5
    Atbildēt

    0

Baiba Eglâja 03.11.2013. 08.16

Ja pr-ks netiek galā ar 1 darbinieku, pieļauj problēmas apspriešanu publiski, tad pr-ks starplaikos apkaro arī, piemēram, korupciju valsts līmenī?

+17
-4
Atbildēt

8

    efeja60 > Baiba Eglâja 03.11.2013. 09.21

    Priekšnieks tiek galā. Priekšnieks presei nežēlojas. Bet 5 padotie jūtas gauži aizskarti un sūdzas medijiem.

    +5
    -17
    Atbildēt

    0

    piziks > Baiba Eglâja 03.11.2013. 09.53

    Un īpaši labas stutes/družkas, kam piekabinātas Delna un Providus “statusi” un “amati” ar formāliespaidīgu demagoģiju.

    Un kā gan Strīķi neatbalstīs — hipotētiskas aizdomas par to! — daļa TV, ja precīzie un zīmīgie info masveida nopludinājumi faktiski ir KNAB kukulis sabiedriskajiem medijiem, — atsevišķi KNAB darbinieki faktiski/stipras aizdomas par to , attiecībās ar TV, ir kukuļdevēji un korumpanti! Par info nopludināšanu kā kukuļdošanas/korupcijas paveidu nav atsevišķa panta, bet vajadzētu!

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Baiba Eglâja 03.11.2013. 16.06

    Bruņiniek, tavs reliģiozais fanātisms ir neizmērojams.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    piziks > Baiba Eglâja 03.11.2013. 11.09

    Dzeri, vienkārši redzu, ka KNAB viena daļa, jau pirms Streļčenoka, daļēji slēpjas aiz slepenības un daļēji — nelikumsīgi un nelegāli — savu iznfo npludina vienīgi sev, pat ne valstij/korupcijas apkarošani, izdevīgos virzienos: panēmiens = manipluācijas ar informāciju. Man ar to pietiek, — divdomību un liekulības uzturēšana info/mediju telpā, = kas par sasniegumu.LV!

    Delna, Dzeri?! Delna, cik nojaušams, prasti muļķo ne tikai Latvijas sabiedrību, bet arī savus galvenos naudas devējus, ASV iestādes. Delna par Ķepu mūsdienu pilsētfolklorā nekļuva nepamatoti un vienā dienā.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Baiba Eglâja 03.11.2013. 21.12

    Bet kurš tad ir tas ideālais priekšnieks? Tas kurš atļaus padotajiem darīt to, ko viņi grib?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    kastadtas > Baiba Eglâja 04.11.2013. 05.16

    ,,Delna, Dzeri?! Delna, cik nojaušams, prasti muļķo ne tikai Latvijas sabiedrību, bet arī savus galvenos naudas devējus, ASV iestādes. Delna par Ķepu mūsdienu pilsētfolklorā nekļuva nepamatoti un vienā dienā. ”
    _______________________________________________________________________
    Tas tiesa, ka ,,delna” ir Sorosa fonda atbalstīta grupa, bet par kādām ASV iestādēm lūdzu iet runa/ Protams, ka Soross ir antikrista sūtnis, bet viņš tomēr nav kāfda ASV iestāde. Vai lūdzu vbarētu paskaidrot, par kādu tieši ioestādi iet runa?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Baiba Eglâja 03.11.2013. 10.48

    Un tev ir kādi pierādījumi, ka taisni Striķe to visu dara?
    Un Delna vai Providus, protams, ļaunuma iemiesojums, sorosīt un liberasti, cita lieta, kādi “naši” vai “pravoslavniju patriotu” organizācijas.
    Ko tev tas knābis nodarījis, ka tu viņu tā nemīli?

    +13
    -5
    Atbildēt

    0

    raimondsb_mail_lv > Baiba Eglâja 03.11.2013. 11.58

    to Normunds
    “Priekšnieks tiek galā. Priekšnieks presei nežēlojas. Bet 5 padotie jūtas gauži aizskarti un sūdzas medijiem.”

    Jāatcerās, ka priekšnieka rīcībā, ja grib “cīnīties” ar padotajiem, ir ļoti daudz legālu, oficiālu ierochu. Priekšnieks ar neaizliegtām metodēm var pilnīgi nesodīti pataisīt sev padoto dzīvi KNABā nepanesamu. Ja Streļcenoks gribēs “noēst” Strīķi un viņas domubiedrus(kas ir vairums birojā), tad viņam ir vairāk kā simts “legālu” paņēmienu, kā to izdarīt.
    Padotie pret Streļcenoka patvaļu ir neaizsargāti un tāpēc sūdzās. Kam lai viņi sūdzās – Vai Lemberga ZZS? Vai SC? Vai Šķēlem ar Šleseru?
    Kam lai viņi sūdzās? Pat godīgākajiem no godīgākajiem Vienotības pārstāvjiem (ko tagad redzam no Loskutova puses) vairs nevar uzticēties.
    Atliek vien mediji…

    +18
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu