Navaļnijam izvirza jaunas apsūdzības krāpšanā un naudas atmazgāšanā • IR.lv

Navaļnijam izvirza jaunas apsūdzības krāpšanā un naudas atmazgāšanā

22
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs un viņa sieva Jūlija Bolotnajas laukumā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Navaļnija atbalstītāji „bombardē” Francijas kosmētikas ražotāju „Yves Rocher” ar paziņojumiem

Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam Izmeklēšanas komisija otrdien izvirzījusi apsūdzības par naudas atmazgāšanu un vairāku miljonu rubļu izkrāpšanu no divām kompānijām, ziņo LETA/AFP.

Izmeklēšanas komisija uzskata, ka Navaļnijs un viņa brālis Oļegs ar sava uzņēmuma palīdzību izkrāpuši 30 miljonus rubļu (480 000 latu) un atmazgājuši 21 miljonu rubļu (336 000 latu). Nauda izkrāpta no Francijas kosmētikas kompānijas “Yves Rocher” un Krievijas uzņēmuma MPK.

Izmeklēšana pret brāļiem aizdomās par MPK apkrāpšanu tika sākta aprīlī. Vēlāk izmeklēšanā tika iekļauta arī agrākā lieta par iespējamo “Yves Rocher” apkrāpšanu, par ko Navaļniji tika apsūdzēti pagājušajā decembrī. Ja Navaļniji tiks atzīti par vainīgiem tiem izvirzītajās apsūdzībās, viņiem var tikt piespriesti līdz pat desmit gadiem cietumā.

Aleksejs Navaļnijs paziņojis, ka šīs apsūdzības ir muļķības, bet pieļāva, ka viņu gaida vēl viena tiesas prāva. “Protams, mēs redzēsim vēl vienu lietu. Un tad vēl vienu, jo viņi domā, ka tas atstāj lielu iespaidu uz mani,” norādīja opozīcijas līderis, piebilstot, ka šādas lietas var tikt izmantotas, lai ieslodzītu viņu uz ilgu laiku.

Tikmēr Krievijas blogeri un Navaļnija atbalstītāji sākuši „bombardēt” Francijas uzņēmuma „Yves Rocher” mājas lapu un Facebook kontu ar paziņojumiem un komentāriem Navaļniju atbalstam. To darīt ierosinājis arī Aleksejs Navaļnijs, jo šāda atbalsta taktika izmantota jau iepriekš. Navaļniju atbalstītāji franču kosmētikas ražotājam nosūtījuši, piemēram, šādus paziņojumus: „Reputācija tiek veidota gadiem, pat gadsimtiem. Bet to var sagraut viens neuzmanīgs vārds vai solis. Tā ir noticis ar jums, kungi no „Yves Rocher”. Ja domājat, ka, apmelojot brāļus Navaļnijus, jūs iegūsiet punktus pie prettautiskā Krievijā valdošā režīma, jūs būsiet uz sēkļa.”

Vēl kādā paziņojumā teikts, lai „Yves Rocher” neapkauno Franciju un aicināts neatbalstīt franču kosmētikas pirkumus. „„Yves Rocher” – politisko represiju kosmētika”, vēsta vēl cits Navaļniju atbalstītājs.

Kā zināms, 16.oktobrī Krievijas Kirovas apgabaltiesa atcēla Navaļnijam piespriesto piecu gadu cietumsodu tā dēvētajā “Kirovļes” lietā. Tā vietā viņam tika piemērots nosacīts cietumsods.

Navaļnijs tika apsūdzēts par 16 miljonu rubļu (276 800 latu) piesavināšanos no mežrūpniecības uzņēmuma “Kirovļes”, kas notikusi pirms vairākiem gadiem, kad Navaļnijs strādāja par Kirovas apgabala gubernatora Nikolaja Beliha padomnieku.

Navaļnijs plašāku atpazīstamību ieguva 2011., 2012.gada ziemā, kad Krievijā notika plaši pret Vladimiru Putinu vērsti protesti. 8.septembrī aizvadītajās Maskavas mēra vēlēšanās Navaļnijs ieguva 27% balsu, piekāpjoties līdzšinējam pilsētas vadītājam Sergejam Sobjaņinam.

Navaļnijs teicis, ka 2018.gada prezidenta vēlēšanās metīs izaicinājumu Putinam. Viņš ir autors Kremļa partijas “Vienotā Krievija” palamai “blēžu un zagļu partija”, kas ir kļuvusi par populāru šī politiskā spēka apzīmējumu.

Navaļnija brālis Oļegs strādā Krievijas pasta uzņēmumā un centies nepiesaistīt sabiedrības uzmanību.

 

Komentāri (22)

ligakalnina 30.10.2013. 09.51

Daudzi domā, ka pēc olimpiādes viņu, tomēr, iesēdinās, jo NA visai “elitei” ir kā nagla sēžamvietā.
Ja ne – nemitīgi turēs sasprindzinājumā.
Diezgan nožēlojami, ka šeit pret Navaļniju kopā ar Kremli strādā tā franču firma.

+2
-1
Atbildēt

1

    Andris > ligakalnina 30.10.2013. 13.30

    Ja viņam tas būs izdevīgi, tad iesēdinās. Ja nebūs izdevīgi, tad nesēdinās.
    Galvēnais, lai turētu kāmīšus sasprindzinājumā, kā tu pats saki. Lai pēc tam viņi par viņu nobalsotu ar lielu entūziasmu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

alexander 30.10.2013. 11.40

Režīma izdomai ir limiti, jo scenārijs ar Navaļņiju nav oriģināls, pietiek salīdzināt ar Hodorkovska lietu. Tomēr režīmam oriģinalitāte nav vajadzīga, pietiek ar tiesu sistēmu, kontolētiem masu medijiem un spēka struktūrām, lai īstenotu primitīvo, bet iedarbīgo opozicionāru “atsēdināšanas,iesēdināšanas un neitralizēšanas” shēmu. Tomēr noteikti nepiekrītu, ka šis viss ir pieņemams Krievijas tautai, vismaz 10-15% pret to skaidri iebilst. Bet Krievijā škiet, visas radikālās pārmaiņas ir iespējamas tikai ar revolūciju, kurai situācijai tomēr neliekas nobriedusi. Laika jautājums.

+2
-2
Atbildēt

1

    Vineta > alexander 30.10.2013. 11.55

    LoveLove
    Bet Krievijā škiet, visas radikālās pārmaiņas ir iespējamas tikai ar revolūciju,

    Savu pēdējo iespēju krievu “tauta” padirsa, 1994. gadā, atkārtoti ievēlot sarkan-brūno fašistisko valsts Domi. Tagad tai atlikusi vien smirdoša agonija, kuras ātrākā izbeigšanā ieinteresēta visa cilvēce.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Andris 30.10.2013. 10.31

Подпоручик Киже как герой нашего времени
http://susel2.livejournal.com/42968.html
Un Stanislava Belkovska intervija par Navaļniju:
http://www.mk.ru/politics/russia/article/2013/10/13/929801-sazhat-nelzya-pomilovat.html

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu