Vētras dēļ Ventspils paliek bez elektrības • IR.lv

Vētras dēļ Ventspils paliek bez elektrības

24
Spēcīga vētra pirmdien plosījās arī citviet Eiropā. Vācijas pilsētas Hamburgas dzlezceļa stacijā tablo rāda, ka atcelti vilcienu reisi. Foto: EPA/LETA

Elektroapgāde traucēta vairāk nekā 100 000 mājsaimniecību

Spēcīgās vētras dēļ elektroapgāde otrdien traucēta vairāk nekā 100 000 mājsaimniecību. Vislielākās problēmas ir Kurzemē – Ventspils, Kuldīgas un Dundagas pusē, aģentūru LETA informēja a/s “Sadales tīkls” preses sekretāre Ilze Rubene. Pašlaik nedarbojas divas 110 kilovoltu augstsprieguma līnijas, kas nodrošina elektrības piegādi Ventspilij.

Kopumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šonakt bija saņēmis 137 izsaukumus.

Visnopietnākos postījumus vējš nodarījis Liepājā, kur Salmu ielā nobrukusi jaunceltne ar sastatnēm. Gruveši apbēruši mikroautobusu un ceļa braucamo daļu. Pēc VUGD rīcībā esošās informācijas, cilvēki negadījumā nav cietuši.

Rīgā kāds vēja nolauzts koks uzkritis uz trim automašīnām, kā arī krītot izsitis vairākus logus piecstāvu dzīvojamai mājai.

Arī Eiropās spēcīgā vētra “Svētais Jūda” nodarījusi postījumus. Pirmdien Lielbritānijā, Vācijā, Nīderlandē, Francijā un Dānijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā desmit cilvēki. Lielbritānijā gājuši bojā četri cilvēki, Vācijā – trīs. Nīderlandē, Francijā un Dānijā vētra prasījusi pa vienam upurim.

“Sadales tīkla” pārstāve norādīja, ka tiek darīts viss iespējamais, lai elektroapgādi iespējami drīzāk atjaunotu. Pagaidām Rubene atturējās minēt, kad elektroenerģijas apgāde varētu tikt atjaunota pilnībā, taču viņa sacīja, ka uzņēmums ir licis lietā visus savus pieejamos resursus.

Naktī no Kurzemes uz Vidzemi Latvijai pāri traucās vētra, kas nu pamazām sākusi zaudēt savu spēku. Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija, līdz plkst.2 stiprākās vēja brāzmas – 30 metri sekundē – fiksētas Ventspilī un Liepājas ostā.

Iedzīvotāji, konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, tiek lūgti rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot par to, zvanot uz “Sadales tīkla” klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80 200 404.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu