VL-TB/LNNK oficiāli izvirza Melbārdi kultūras ministres amatam • IR.lv

VL-TB/LNNK oficiāli izvirza Melbārdi kultūras ministres amatam

32
Dace Melbārde. Foto: Ieva Lūka, LETA

Viņas kandidatūru atbalstot arī kultūras nozares pārstāvji

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) pirmdien nolēma kultūras ministra amatam izvirzīt Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi, ziņo LETA.

Iepriekš par Melbārdi pozitīvi izteicās koalīcijas partneri, tāpat tikšanās laikā ar Kultūras aliansi esot saklausīts skaidrs atbalsts viņas kandidatūrai no kultūras nozares pārstāvju puses.

Melbārde ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē, kā arī mākslas maģistra grādu Kultūras akadēmijā kultūras teorijas, administrācijas un vēstures specialitātē.

Melbārde līdz 2009.gadam strādāja Kultūras ministrijā par valsts sekretāra vietnieci kultūrpolitikas jautājumos. Par veiksmīgu darbu pie valsts kultūrpolitikas vadlīniju izstrādes Melbārde 2005.gadā saņēma Spīdolas balvu.

Vēlāk Melbārde kļuva par Britu padomes pārstāvniecības Latvijā vadītāju, bet 2011.gada pavasarī Kultūras ministrija viņu apstiprināja par Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra direktori.

Melbārde ir bijusi arī Dziesmu un deju svētku un Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku māksliniecisko padomju locekle un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre. Melbārdes vadībā trīs Baltijas valstis izstrādāja Dziesmu un deju svētku tradīcijas pietikumu UNESCO Cilvēces mutvārdu un nemateriālā mantojuma meistardarba statusa iegūšanai.

Kā ziņots, pēc skaļajiem skandāliem ar Latvijas Nacionālās operas vadības nomaiņu premjers pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju un aicināja Nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

 

Komentāri (32)

buchamona 28.10.2013. 20.16

Tad jau laikam Bērziņš nemetīs atpakaļ likumu par UA tirgošanas ierobežošanu :) Iepriekš lasīju, ka tas ir tas īstais iemesls, kādēļ tik ilga pauze bija iestājusies līdz brīdim, kad NA oficiāli izvirzija nākošās kultūras ministres kandidatūru. Ceru, ka tā tas arī ir, kā ļaudis runā :)

+8
-1
Atbildēt

5

janis17 28.10.2013. 17.31

Laba kandidatūra.

+8
-4
Atbildēt

0

Pauls Puķītis 28.10.2013. 18.38

Būs ok!

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu