Streļčenoks: Ja mani atlaidīs, zaudēšu cerības, ka KNAB ir neitrāls (papild.) • IR.lv

Streļčenoks: Ja mani atlaidīs, zaudēšu cerības, ka KNAB ir neitrāls (papild.)

102
KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Edijs Pālens, LETA

KNAB nodaļu vadītāji Streļčenoku nodēvē par tirānu un aicina atbrīvot no amata

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ir gatavs, ka varētu tikt atlaists no biroja vadības. Piektdien Latvijas Televīzijā Streļčenoks izteicās, ka atlaišanas gadījumā viņš zaudēšot cerības, ka KNAB savā darbībā ir neitrāls, ziņo LETA.

Streļčenoks piecu KNAB izmeklētāju vēstuli šorīt dēvēja par Strīķes agoniju, jo tuvojas viņas disciplinārpārbaužu noslēgums un ārkārtas novērtēšana. Šādi Strīķe cenšoties sevi pasargāt, un arī vēstules autoriem esot personīgi motīvi. Piemēram, vieni vēstuli esot parakstījuši, jo KNAB sākta pārbaude par virsstundu piešķiršanu, kas, pēc Streļčenoka domām, varētu būt piešķirtas neatbilstoši noteikumiem, tādējādi saņemot lielāku atalgojumu, kāda cita to esot darījusi, jo uz viņu krīt aizdomas, ka viņa iesniegusi dokumentu, kas “sagatavots ārpus biroja”.

Tas, ko vēstules autori sauc par tirāniju, Streļčenoka vērtējumā esot tikai kārtība.

Vaicāts, vai šāda konflikta apstākļos viņam nav neērti strādāt un varbūt viņš pats grasās pamest amatu, Streļčenoks sacīja, ka viņa mērķis neesot palikt amatā un viņam neesot bail to zaudēt. Viņš uzskata, ka birojā situācija nav traģiska, tas turpina strādāt un arī cilvēku aiziešana no biroja neesot saistīta ar konfliktu. Cilvēku aiziešanai esot ļoti dažādi iemesli, Streļčenoks ar katru aizgājēju tos esot pārrunājis un neviens neesot teicis, ka iet prom domstarpību dēļ.

Streļčenoks pieļāva, ka aiz konflikta stāvot kaut kāda politiska aizmugure, tāpēc viņš pieļauj, ka tiks izveidota komisija, lai veiktu viņa darba ārpuskārtas novērtēšana, turklāt tas varot notikt ļoti ātri, lai viņš nepaspētu pabeigt Strīķes disciplinārlietas un citas iesāktās pārbaudes.

KNAB vadītājs izteicās, ka pēc viņa uzstāšanās televīzijā Strīķe izmantošot “ierasto taktiku” un veikšot kādas skaļas procesuālās darbības, lai aizēnotu viņa vēstījumu.

Jau ziņots, ka piecu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja nodaļu vadītāji nosūtījuši vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (Vienotība), kurā aicina nekavējoties izveidot komisiju, kas izvērtētu iemeslus KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbrīvošanai no amata. KNAB nodaļu vadītāji uzskata, ka Streļčenoks nodarbojas ar mērķtiecīgu destruktīvu tirāniju.

Savukārt Streļčenoks noraida pārmetumus un sola sabiedrībai sniegt detalizētu un pārbaudāmu informāciju, informē KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību un izglītošanas jautājumos Inta Šaboha.

Vēstuli premjeram, bijušā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova vadītajai Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijai un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram parakstījuši Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs, Operatīvo pasākumu nodaļas vadītājs Jānis Circens, Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece un Iekšējās drošības nodaļas vadītāja Sanita Zandersone-Reisa.

Kalnmeiers: KNAB sašķēlies divās daļās

Lai arī Streļčenoks to noliedz, viņa domstarpības ar KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi ir pāraugušas privātu konfliktu un KNAB faktiski ir sašķēlies divās daļās – “Streļčenoka KNAB” un “Strīķes KNAB”. Šādu viedokli intervijā laikrakstam “Vesti” paudis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Ģenerālprokurors atkārtoti uzsvēris, ka ne viņam, ne Ministru prezidentam neesot lielu iespēju ietekmēt KNAB, jo tas izveidots par ļoti neatkarīgu iestādi. Piemēram, KNAB vadītājam nav darba līguma, līdz ar to viņam nav disciplināratbildības, un tajā pat laikā viņš vienpersoniski kontrolē biroja darbu. Premjeram faktiski esot iespējas vien atcelt nelikumīgus KNAB vadītāja lēmumus un īpašos gadījumos veidot komisijas viņa darba vērtēšanai, bet ģenerālprokurora iespējas esot vēl mazākas.

Kalnmeiers gan mierinājis, ka konflikts KNAB nebūšot mūžīgs un šā gada laikā tam vajadzētu atrisināties, jo ap novembri vajadzētu būt pabeigtām gan Strīķes disciplinārlietām, gan Streļčenoka vērtēšanai.

Ģenerālprokurors atzīmējis, ka ir vēl viņa vadīta darba grupa, kas vērtē iespējas uzlabot KNAB darba normatīvo bāzi, kas arī drīz varētu pabeigt darbu. Pēc Kalnmeiera vārdiem, līdzšinējās sanāksmēs secināts, ka būs jāuzlabo KNAB iekšējo normatīvo bāzi. “[Normatīvus] var izstrādāt dievišķus, tomēr tie nekādi nespēs uzlabot attiecības starp cilvēkiem. Ar normatīvajiem aktiem nav iespējams likt cilvēkiem cienīt vienam otru. Var likt klausīt, bet cieņu tie nepiešķir, tā ir jānopelna,” atzinis ģenerālprokurors.

“Es vēlētos, lai situācija normalizējas. Nedrīkst būt tā, ka cilvēki birojā strādā nepārtrauktas spriedzes apstākļos,” sacījis Kalnmeiers, kuram atsevišķi KNAB darbinieki esot stāstījuši – ja kādreiz viņi lepojušies, ka strādā KNAB, tad tagad par to drīzāk kaunoties.

KNAB nodaļu vadītāju vēstule

Aģentūras LETA rīcībā esošajā vēstulē KNAB nodaļu vadītāji velta kritiku KNAB vadītājam. Viņi ar pilnu pārliecību apgalvo, ka Streļčenoks izmanto viņam ar likumu piešķirto varu, tādējādi destruktīvi dezorganizējot KNAB darbu.

Streļčenoka naidīgā vēršanās pret vairākiem biroja darbiniekiem, diskreditējot viņus publiski, izvirzot viņiem neizpildāmas prasības, lai tīši kavētu viņu tiešo uzdevumu izpildi un varētu saukt tos pie disciplināratbildības, nodara kaitējumu ne vien šīm individuālajām personām, bet izkropļo KNAB darbu kopumā.

Pēdējo divu gadu laikā Streļčenoks ir tikai saasinājis situāciju, noraidot jebkurus racionāla dialoga piedāvājumus, viņš ir izskaudis visus koleģiālos lēmumu pieņemšanas institūtus, noraidījis jebkurus daudzajos iekšējos ziņojumos sniegtos rakstiskos skaidrojumus un risinājumu piedāvājumus, tādēļ nav citas izejas, kā atzīt, ka Streļčenoka turpmāka atrašanās biroja vadītāja amatā ne vien apdraud korupcijas novēršanas un apkarošanas mērķu sasniegšanu, bet arī paredzams, ka turpmāko tiesvedību rezultātā nodarīs valstij finansiālus zaudējumus.

“Atbalstot Streļčenoka darbību KNAB priekšnieka amatā, atbildīgās personas uzņemas atbildību par efektīvas pretkorupcijas politikas realizācijas pārtraukšanu, ko, zaudējot šīs jomas profesionāļus lielā skaitā, nebūs iespējams atjaunot vairāku gadu laikā,” rakstīts vēstulē.

Oktobra beigās pēc savas vēlēšanās darbu birojā pametīs pieci profesionāli darbinieki. Streļčenoks, izmantojot savu disciplināro varu, ir jau atbrīvojies no vēl viena pieredzējuša darbinieka, šobrīd viņš mērķtiecīgi veic darbības, lai atbrīvotos no biroja priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes, kas ar savu autoritāti, darbaspējām, mērķtiecību un vadītāja prasmēm ir pēdējais šķērslis, lai Streļčenoka subjektīvi tendētais administratīvais slogs sagrautu korupcijas apkarošanas funkcijas.

Ja līdz šim KNAB bija ieguvis autoritāti citu valstu tiesībsargājošo iestāžu vidū un starptautiskajās organizācijās, tad, pazaudējot vienīgo pārstāvi, kas iestādes augstākās vadības līmenī spēj pilnvērtīgi sazināties angļu valodā, cietīs Latvijas dalība OECD Pretkorupcijas darba grupā un biroja starptautiskās izmeklēšanas spējas.

Daudzi darbinieki norādījuši, ka viņi demotivējošās darba vides dēļ intensīvi meklē jaunu darbu. Katra pieredzējuša darbinieka aiziešana apdraud funkciju īstenošanu un samazina biroja kapacitāti.

Vēstulē vērsta uzmanība uz to, ka gandrīz visi KNAB apkarošanas bloka darbinieki – 62 amatpersonas – ir augstu novērtējuši Strīķes profesionālismu, spēju saliedēt kolektīvu un ieguldījumu cīņā ar koruptīviem noziedzīgiem nodarījumiem.

Subjektīvu apsvērumu dēļ Streļčenoks pret arvien lielāku biroja amatpersonu loku izturas naidīgi un agresīvi. Visbiežākā šādas agresijas sākotnējā izpausme ir pēkšņu, ar ilgtermiņa pienākumiem nesaistītu, bezmērķīgu uzdevumu došana, piemēram, paskaidrojumu vai nestandarta atskaišu vai citādi nosauktu aprakstu pieprasījumi ar īsiem izpildes termiņiem – parasti tās pašas dienas pēcpusdiena vai nākamās dienas rīts.

Šo darbību slēptais un patiesais mērķis ir darbinieku pazemošana un sodīšana, nevis noteikta likumā definēta mērķa sasniegšana jeb darba izpildes kvalitātes uzlabošana. Par to liecina tas, ka pēc pieprasījumu izpildes nav nekādas atgriezeniskās reakcijas, nenotiek nekādi uzlabojumi, bet pēc kāda laika tiek pieprasīti jauni dati, atskaites, paskaidrojumi citā griezumā, par citu laika periodu.

“Šāda rīcība ir mērķtiecīga destruktīva tirānija, kas izpaužas kā koncentrēšanās uz arvien jaunu kontroles paņēmienu ieviešanu, liekot lietā izdomu un priekšnieka vietnieces Ilzes Jurčas padomus, darbinieku šķirošana pēc subjektīviem kritērijiem, naidīga attieksme pret jebkuru, kas nepiekrīt Streļčenoka viedoklim vai lūdz paskaidrot, piemēram, viņa rīcību ar biroja finanšu līdzekļiem,” rakstīts vēstulē.

Savu mērķu sasniegšanai Streļčenoks vēlējās izmantot biroja Iekšējās drošības nodaļu, kas atteicās pildīt prettiesiskus rīkojumus, tādēļ tika uzsākta vēršanās pret nodaļas darbiniekiem, neļaujot viņiem pildīt reglamentā noteiktās funkcijas, neiesaistot viņus disciplinārlietu izmeklēšanā un uzspiežot dienesta pārbaudēs rīkoties tikai viņam vēlamajā veidā.

Sniedzot atskaites sabiedrībai regulāri divas reizes gadā, visas KNAB struktūrvienības reizi pusgadā sniedz detalizētas atskaites saskaņā ar birojā apstiprināto atskaišu formu, reizi ceturksnī aprēķina rezultatīvos rādītājus, kā arī sniedz nepieciešamo papildus informāciju par korupcijas izplatības tendencēm valstī pārskata periodā.

Birojā veikto darbu uzskaite pilnā mērā tiek reģistrēti biroja lietvedības dokumentu sistēmā un slepenajā lietvedībā, kas abas ir Streļčenoka tiešā padotībā. Visu dokumentu aprite notiek centralizēti caur priekšnieku. Biroja darbs ikdienā ir ļoti pārskatāms, jo ir salīdzinoši neliels darbinieku skaits, kas visi atrodas ģeogrāfiski vienā vietā.

Birokrātijas procedūru mazināšana ir izvirzīta kā viena no valdības prioritātēm. Ziņojumos tika skaidrota arī darbu izpildes uzraudzības sistēma korupcijas apkarošanas blokā un izteikts lūgums piešķirt papildus palīgdarbinieku, kas nodarbotos ar darbību reģistrāciju, ja iestādes vadītājs uzstāj uz detalizētākas uzskaites vešanu korupcijas apkarošanas blokā. Tomēr Streļčenoks regulāri atkārtoti turpina pieprasīt sniegt jaunus sarakstus un datu apkopojumus. Gandrīz katru dienu viņš Strīķei pieprasa uzskaitīto darbību sarakstus, kuri daļēji ir paša Streļčenoka rīcībā, daļēji balstās uz varbūtību vai saistāmi ar ierobežota satura informācijas apšaubāmas nozīmes apkopojumu.

Streļčenoks vilcinās ar neskaidro iekšējā normatīvā regulējuma problēmu atrisināšanu, divu gadu laikā neapstiprinot jau sen izstrādātos un viņam izskatīšanai iesniegtos dokumentu aprites noteikumus un aktualizētos Darba kārtības noteikumus, kas varētu viest skaidrību par daudziem šobrīd problemātiskiem jautājumiem.

Padoto uztvere par mērķiem var būt atšķirīga, bet, sastopoties ar Streļčenoka darbību divu gadu laikā, ir skaidri redzams, ka viņam ir vāja izpratne par to padoto darba specifiku, kas strādā ārpus interešu konflikta novēršanas likuma piemērošanas jomas.

Atbildot uz publiski uzdotajiem jautājumiem un būdams iepriekš sagatavots, viņš sniedz neatbilstoša satura informāciju. Piemēram, Sabiedriski konsultatīvās padomes sēdē viņš, jautāts par Latvijas pienākumiem, pievienojoties OECD Pretkorupcijas konvencijai, aplami atbildēja, ka būs nepieciešams pilnveidot juridisko personu kriminālatbildību, kaut gan šis uzdevums tika paveikts jau šī gada sākumā un attiecīgie grozījumi stājās spēkā jau aprīlī. Līdzīgu piemēru, kas liecina, ka viņš ir nekompetents specifiskajos profesionālajos jautājumos, nav mazums.

Tā vietā, lai konstruktīvi vienotos par kopīgu darbu un padarītu efektīvāku individuālo un kolektīvo ieguldījumu, lai sasniegtu kopīgos mērķus, notiek destruktīvu darbību veikšana – Streļčenoks rīkojas naidīgi, notiek darbinieku publiska izsmiešana, panākumu noniecināšana, pazemošana, padarot tos par grēkāžiem. Tas ir veicinājis liela skaita darbinieku vēlmi pamest darbu birojā.

KNAB nodaļu vadītāji uzskata, ka Streļčenoks nav spējīgs pildīt pienākumus ne sadarbojoties ar visiem darbiniekiem, ne ar nevalstiskajām organizācijām, ne valsts iestādēm, ne plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, jo izvairās no komplicētu problēmu analīzes, iespējams, baidoties demonstrēt zināšanu trūkumu.

Šāda krīzes situācija ir ilgstošas Streļčenoka destruktīvas rīcības rezultāts, kas uzskatāmi bija vērojama jau biroja amatpersonu darbības novērtējuma procesā.

Tomēr ilgstošā bezdarbība no to amatpersonu puses, kam ir vara pārtraukt šādas tiranizēšanas turpināšanos, draud sagraut pretkorupcijas sistēmas pamatus šajā valstī, tai skaitā Latvijas starptautisko reputāciju.

Ievērojot minēto, KNAB nodaļu vadītāji aicina premjeru rīkoties nekavējoties un izveidot komisiju, lai izvērtētu iemeslus KNAB priekšnieka atbrīvošanai no amata.

Streļčenoks, “atsaucoties uz kārtējo publiski izplatīto nepatieso informāciju, kas pausta bez jebkāda faktoloģiskā pamatojuma, bet kas satur subjektīvus pieņēmumus un izdomājumus, un klaji maldina sabiedrību, informē, ka viņa ieskatā minētās darbības tiek veiktas, lai iespējami diskreditētu viņu kā valsts varas pārstāvi sabiedrības acīs un mazinātu uzticību viņa darbībai kopumā”.

Medijiem izsūtītā paziņojumā KNAB priekšnieks šo nomelnošanas kampaņu saista ar vēlmi, iespējams, ietekmēt viņu situācijā, kad viņš kā iestādes vadītājs īsteno kontroles un uzraudzības funkcijas pār KNAB amatpersonu darbības tiesiskumu. Streļčenoks pieļauj, ka, iespējams, tādējādi viņi cer destabilizēt vadītāja darbu un pārkāpumu konstatācijas gadījumā cer izvairīties no atbildības.

Biroja priekšnieks norāda, ka detalizētāka informācija sabiedrībai un Ministru prezidentam par sūdzībā minēto tiks sniegta pēc informācijas apkopošanas.

Noteikumi paredz, ka komisiju izveido Ministru kabinets, ņemot vērā ģenerālprokurora vai premjera sniegto informāciju, kas pamato iemeslus biroja priekšnieka atbrīvošanai no amata.

Jau ziņots, ka pēdējā laikā konflikts starp Streļčenoku un KNAB darbiniekiem uzņēmis jaunus apgriezienus. Streļčenoks ierosinājis divas disciplinārlietas pret savu vietnieci Jutu Strīķi, bet 19.septembrī piemēroja disciplinārsodu – atbrīvošanu no amata – biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei.

Pats Streļčenoks vairākkārt publiski plašsaziņas līdzekļiem norādījis, ka biroja iekšienē notiekošais ir uzskatāms par “it kā nesaskaņām” vai “mākslīgi veidotu konfliktu” un viņa mērķis nav atlaist darbiniekus.

Novembrī novērtēšana kā jebkurai amatpersonai paredzēta arī pašam Streļčenokam.

(papildināta ar Streļčenoka un Kalnmeiera viedokli)

Komentāri (102)

alexander 24.10.2013. 22.30

Zīmīgi šajā konfliktā ir tas, ka Jutu atbalsta nozīmīgāko nodaļu vadītāji un darbinieki, kuri nebaidās paust savu viedokli publiski, bet Jaroslavu, šķiet, atbalsta vienīgi viņš pats, turklāt radot iespaidu, ka vienam jācīnās vilku midzenī, nevis jāstrādā ar saviem darbiniekiem kopējam mērķim. Bet par Jutu var teikt, ka viņa ir profesionālis īstajā vietā, kas ar pārliecību un efektīvi dara savu darbu un māk saliedēt komandu. Un viņai var pateikties par godīgākas, tiesiskākas un uzticamākas valsts tēla veidošanu darbos, nevis vārdos.

+19
-1
Atbildēt

34

    Jānis Derkusovs > alexander 24.10.2013. 22.35

    Jā,tas tā varētu izskatīties. Ir tikai mazs sīkumiņš…
    Streļčenoks ir jau 3!KNAB priekšnieks ar kuru konfliktē Strīķe.
    Kur garantija,ka ar 4to nebūs tieši tas pats? Un ar 5to,6to…nto?
    Un kāpēc tad sabiedrībai vispār tāds birojs vajadzīgs?

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > alexander 25.10.2013. 10.09

    >Ino
    Bet kāpēc Tevi uztrauc NĪ cenu celšana? Tu to joprojām neesi atbildējis.
    Jo Tu taču neuztraucies par imigrantu ienākšanu, bet tieši par NĪ cenu celšanu, vai ne? Nu paud to savu bažu, lai varu savā blogā arī tos aspektus apskatīt.
    Nu noargumentē. Vai Tev tāds mēnešreižu sindroms, ka nepatīk un viss?

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > alexander 25.10.2013. 10.57

    >skumjais
    Un kā tad tieši KNAB ir Lemberga darbību apturējis? Lembergs vinnē vienu tiesas pēc otras. Jo izmeklēšanas pierādījumi ir vāji.
    Jā, Juta noarestēja Hūti un ielika kurķī uz pāris mēnešiem…Un viss!
    Aņa ne tajā laikā un ne tajā vietā ir piedzimusi, jo ar viņas metodēm tikai pie Dzeržinska rullētu. Cik tur cilvēku uz troikas sprieduma pamata neapšāva…Bez pierādījumiem, bet pēc revolucionārās sirdsapziņas.
    Bet veikt kvalitatīvu izmeklēšanu, tik specifiskās lietās kā koruptīvi saimnieciskās lietas, KNAB pašreizējā vadībā un izpildījumā vienkārši nav spējīgs.
    Latvijā neapšaubāmi ir vajadzīga institūcija korupcijas apkarošanā, bet KNAB sevi ir pilnībā diskreditējis. Ir jāveido jauna institūcija. Ļoti iepējams, ka saprātīgi būtu apvienot KNAB, finanšu policiju un ekonomisko policiju vienā iestādē.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > alexander 25.10.2013. 10.04

    >Andrejs
    Nū…Sekmīgi strādājošs`birojs? Tad jau korupcijas Latvijā nav?
    Ja pašā birojā naudu var no seifa nozagt, tad par kādu sekmīgu korupcijas apkarošanu ir runa?
    KNAB nodarbojas ar savstarpējiem kariņiem un šauras personu grup[as pasūtījumu izpildīšanu.
    Un par pašvaldību pasūtījumiem vispār labāk nepieminiet…Neizskatrās, ka tur kāds KNAB par pilnu ņemtu.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Vineta > alexander 25.10.2013. 12.21

    klusais
    jautajums – vēl jau esot interesanta statistika cik krinināllietas no ierosinātajam nonāk līdz tiesai un cik no tām ir notiesājošs spriedums :)

    Tomēr jūsu, sīko zaglēnu elks, čekas pidrilla, pēc Jūrmalgeitas atklāšanas, bikses aiz bailēm pielika. Cik tur trūka un cietumā būtu nosprādzis no anāla asiņošanas.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 25.10.2013. 10.23

    jautajums – vēl jau esot interesanta statistika cik krinināllietas no ierosinātajam nonāk līdz tiesai un cik no tām ir notiesājošs spriedums :)
    P.S. Un bez visām naudas zušanām un tamlīdzīgām lietām pilnīgi nepieņemama ir situācija ar regulāro info noplūšanu no biroja …

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > alexander 25.10.2013. 11.26

    >Betijai
    KNAB salīdzinājums ar VK ir vietā, jo Jutai un Ingūnai ir ļoti līdzīgas darbības stratēģijas. Spožs piārs, bet praktiski nekādu rezultātu.
    Skaļi paziņojumi mēdijos un ļoti vāji profesionālās darbības rezultāti.Tā teikt, liela brēka, maza vilna.
    Un abas gan Ingūna, gan Juta ar apmātiem fanu pūļiem…
    Nū…re, Ingūna ies politikā. Jariks palūgs Jutu no biroja…Lai Juta arī iet uz nākamajām vēlēšanām…Karogs rokā un uz priekšu!

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > alexander 25.10.2013. 23.19

    Nu uzrakstīšu populāri ekonomiskās teorijas pamatlietas.Par burbuļiem,piemēram…Un kad tie veidojas. NĪ cenu kāpšana nenozīmē burbuli,ja spekulācijās nepiedalās valsts(teritorijas)pamatiedzīvotāji. Jo NĪ burbuļi,ar tiem sekojošajiem bankrotiem ir bīstami,ja tie skar pilsoņus nevis citu valstu pavalstniekus.
    Tev imigrācija škiet bīstama? Bet latviešu ekonomiskā emigrācija Tev bīstama nešķiet? Gribi Latviju kā pēc neitronu bumbas? Daudz tukšu NĪ, bet latvieši…ir prom…
    Nu nav komentāra formāts.Izpaudīšos blogā.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > alexander 25.10.2013. 12.04

    >Betija
    Cik Lemberga lietu tiesā nav bijis…Un?
    Izmeklēšanas pierādījumu kvalitāte vāja.
    p.s. Jariks? Tādu saīsinājumu, cik esmu dzirdējis lieto KNAB…Kā saīsinājumu no Jaroslava…
    Un par Ingūnas vārdiem…Viņa ir savu vārdu saimniece…Psti deva, pati atpakaļ paņēma.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > alexander 26.10.2013. 10.28

    klusais… klausījos kā Elita aiz sienas … :) :) :)
    ________________________
    Tad jau Tev arī kāds prieciņš tika:) Nepielaid iespēju, ka Elitai citu reizi arī bija iespēja klausīties kā Tu aiz sienas? Es arī varētu papildināt ar dažām epizodēm, tomēr, kurš ir tas svētais, lai met pirmo akmeni. tāda IR dāmu pērļu kaisīšana ir notikusi, par to katrs var pārliecināties tviterī.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 25.10.2013. 20.44

    lno -Tev bekvokāls nemainās :)

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 26.10.2013. 08.21

    lno – par NRA rakstu – nu nespēju es uztvert Veidemanes rakstīto , jo spilgtā atmiņā man vairakas lietas par šo kundzi kas piedzīvotas vēl krievu laikos , kad viņa Padomju Jaunatnē strādāja . Pirmā saistās ar rakstu par manu priekšnieku RPI , kur viņa pilnīgi analfabētiski aprakstīja signāla analizatora uzbūvi :) – proti stāsts bija par to ,ka šefs bija disertācijai uzbūvējis aparātu , kur bija kādas 100 mikroshēmas iekšā un Elita rakstīja par viņa darbu – rezultātā no parasta jautājuma cik tranzistoru ir mikroshēmā tapa raksts , ka zinātnieks U ir uzbūvējis aparātu ar 1 000 000 tranzistoriem – tipa salodējis 1 mio tranzistoru – ui ka smejās °radiotehnikas fakultātē , bet varēja tak pirms publikācijas pāriet pāri ielai un parādīt rakstu ,lai nav tādi fēleri…
    Otrā reize bija Ķesterciemā ,kur Elita ar komjauniešiem tusēja … es ar čomiem tur muziku spēlēju :) un klausījos kā Elita aiz sienas … :) :) :) , tad nu grūti man nopietni viņas rakstīto uztvert :)

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > alexander 26.10.2013. 10.53

    klusais. Ja tev tas tik svarīgi, ievieto atsauksmes par savām spējām. Publikai būs izklaide:):):)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > alexander 26.10.2013. 10.49

    OT. Piekrītu klusajam. Manuprāt Tu vienmēr pārspīlē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 26.10.2013. 10.49

    lno – tā jau ir ,kad spēks vairs tīri teorētisks :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > alexander 25.10.2013. 19.53

    jautajums_4. Bet kāpēc Tevi uztrauc NĪ cenu celšana? Tu to joprojām neesi atbildējis.
    _________________
    Pirms krīzes ekonomists no ASV /aizmirsu uzvārdu/, centās apgaismot lētticīgos latviešus, kāds ļaunumu ekonomikai nodara spekulācijas ar NĪ. Kad tiek pūsts burbulis, citās nozarēs nav iespējams gūt tādu peļņu, un kapitāls dodas uz turieni, kur lielākā peļņa. Nav jālauza galva, nav jādomā par inovācijām un svaigām idejām. Vēl nav pagājuši pat 10 gadi, un tas jau aizmirsts? Man personīgi īstermiņā cenu celšanās būtu izdevīga, bet kas būs pēc tam? Kā jaunajām ģimenēm? Latvijas situācijā viss, kas stimulē imigrāciju ir slikti.

    Vai Tev tāds mēnešreižu sindroms, ka nepatīk un viss?
    ___________________
    Kas esi, daiļrunātājs vai psihs?:)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > alexander 26.10.2013. 10.40

    klusais. Man vienalga vai Tu ar Janu, Jani vai Jāni, tas nekādi neietekmēs manu attieksmi atšķirībā no Tavas jūsmīgās nostājas pret “austrumu virzienu”:)
    P.S. Vēl, kamēr nesāksi klāstīt, ka ar Jāni ir progresīvāk kā ar Janu:)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 26.10.2013. 10.39

    OT – reklamē savu blogu? par blogu – malacis:) , bet vajag rakstīt vienkāršāk :)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 25.10.2013. 14.34

    betij – piekrītu ,ka tāda statistika būtu interesanta :)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > alexander 25.10.2013. 20.19

    klusais. Tu laikam esi iedomājies, ka tikai Tev ir tiesības paust savu viedokli, lai gan parasti esi bekvokālists, agrāk piedziedāji zanEi, tagad jautājumam.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 26.10.2013. 10.35

    lno – es ar Janu biju :) :) :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > alexander 25.10.2013. 11.57

    jautajums: “Nū…re, Ingūna ies politikā”
    Dievojās tak, ka nav tai tādu plānu:))
    “Jariks palūgs Jutu no biroja…”
    Kas ir Jariks?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 25.10.2013. 14.31

    General – iespaidīgas tomēr Jūsu zināšanas par anālajām lietām :)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 26.10.2013. 11.03

    lno – tas bija pirms gadiem 30 … :) :) :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 25.10.2013. 20.00

    lno – jautājums ir prātīgs džeks :) , epitetus vari pielaikot sev :) :) :)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > alexander 25.10.2013. 13.19

    jautājums, nu jau tu skaldi matus. Ir tak milzīga atšķirība panaktajā rezultatā starp vienu un otru piemēru – Latvenergo un Rīgas brīvostas.
    Jariks… Hmmm… Jariks… Piestāv:))
    Nenoliedzami Ingūna ir sava vārda un visa kā saimniece. Ta ir tikai mūsu izvēle, kurai mēs arī katrs esam saimnieki, ticēt vai neticēt viņas vārdam.:))

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > alexander 25.10.2013. 14.33

    Jautājums – vai Juta ielika Lembergu cietumā ? Tas nebija proķenes darbs par kuru pusgadu iepriekš runāja apkārt ?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > alexander 26.10.2013. 10.17

    Klusais, kā Tu domā, vai politiskās korupcijas lauciņā nekādu jaunumu nav? Aizdomas, ka LTV, Guntisd Bojārs un Vienotības labākie/vispārākie vienojušies “Aizliegtajā paņēmienā”:

    http://www.ir.lv/blogi/politika/aizliegtais-vienotibas-panemiens-sabiedriskaja-ltv

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > alexander 25.10.2013. 11.44

    jautājums, paņemsim vissvaigākos piemērus – labi vai slikti, bet Latvenergo lieta ir tiesā. Es taču nekļūdos?
    Vai Rīgas brīvostai par tiem nelietderīgi iztērētiem (40 – vai?) miļjoniem ir kaut vai krimināllieta ierosināta?
    Liela līdzība?:)

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > alexander 24.10.2013. 23.15

    jautajums_4. Un kāpēc tad sabiedrībai vispār tāds birojs vajadzīgs?
    __________________________
    Oriģināli jautājumi:) Bja vēl viens – kādēļ mani uztrauc NĪ cenu celšanās?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > alexander 25.10.2013. 11.05

    klusais: ” vēl jau esot interesanta statistika cik krinināllietas no ierosinātajam nonāk līdz tiesai un cik no tām ir notiesājošs spriedums :)”

    Vai varētu palūgt salīdzinošu statistiku ar citu tiesībsargājošo iestāžu – prokuratūras, EP, FP – darba rādītājiem? :)
    Uzskatāmi būtu laikam salīdzinat ar VK (Valsts Kontroles) darba efektivitāti:) Tā gan laikam darbojās ne gluži tiesībsargājošā sfērā, bet, nu, arī – meklē. Un, kā visi zinam, arī atrod:) Cik tur ir ierosināto lietu un notiesājošo spriedumu?:)

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    raimondsb_mail_lv > alexander 25.10.2013. 10.46

    to klusais
    “P.S. Un bez visām naudas zušanām un tamlīdzīgām lietām pilnīgi nepieņemama ir situācija ar regulāro info noplūšanu no biroja … ”

    Nepieņemama jau ir, tas jau jebkuram ir skaidrs un pret to ir jācīnas
    Tikai gribās atgādināt, ka KNAB ir viena no tām iestādēm, kas vistiešāk skar Lemberga un pārējo oligarhu intereses. KNAB ir tā iestāde, no kuras sekmības vai nesekmības ir atkarīga oligarhu labklājība un brīvība. Cik naudas ir Lembergam tieši priekš kukuļiem(cepumiem, kā viņš pats ironizē) mēs visi zinām – tās ir milzīgas summas. Un viegli iedomaties, ka liela daļa tiek grūsta KNABā, lai uzpirktu darbiniekus un iegūtu informāciju. Tas ir cilvēciskais faktors, no kura nav pasargāta neviena iestāde nevienā valstī. Mēs redzam tagad, ka pat ASV izlūkdienestā ir noplūde un tas notiek pasaules bagātākajā lielvalstī.
    Lemberga sazagtā nauda(mans klusais Lemberga atbalstītāj) strādā gan atklāti, gan klusi un acij neredzami. Ja konfiskācijas rezultatā Lembergam draud simtiem miljonu lieli zaudējumi, tad nav grūti iedomaties, ka 10 daļu viņš tacu noziedos kukuļiem, lai uzpirktu KNAB, prokuratūru un tiesu.
    Ar to ir jārēķinās.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    oskaar > alexander 25.10.2013. 00.32

    jautajums-4 ——– Un kāpēc sabiedrībai vispār tāds birojs vajadzīgs?
    ——————-
    Ja nesaprotat- mēģināšu ilustrēt ar piemēru.
    Pieņemsim, kādai pašvaldībai jānoasfaltē iela.
    Ja pastāv neierobežota korupcija, tad šo ielu asfaltē korupcionārs Pēteris par, teiksim, 100 000, no kuriem 20 000 atdod korumpētajam klerkam.
    Ja korupcija tiek efektīvi ierobežota, tad konkursā uzvar un tikpat kvalitatīvi šo ielu noasfaltē cits Pēteris par, teiksim, 60 000. Korumpēta klerka nav, un no korupcijas shēmas izglābtie 40 000 tiek skolotājiem, ugunsdzēsējiem vai kādam citam svarīgam mērķim, kam šī nauda ir itin nepieciešama.
    Sapratāt- kam kļūst labāk no korupcijas novēršanas un apkarošanas, t.i.- kāpēc sabiedrībai tads birojs IR vajadzīgs?

    Nu- ja Jūs esat augstākminētajā piemērā minētais korupcionārs Pēteris vai korumpētais klerks, tad protams- ne Jums.

    Strīķe Latvijā ir viena (kā redzam- vēl ir 5 KNAB nodaļu vadītāji un droši vien vēl daudz šajā iestādē strādājošu godprātīgu darbinieku), bet korumpantu- daudz vairāk. Tāpēc nav brīnums, ka no sekmīgi strādājoša KNAB cenšas atbrīvoties.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 16.36

Man liekās, ka Streļcenokam ir kaut kādi kompleksi(moš “mazā krāniņa sindroms”). Grib lai pret savu gribu darbinieki viņu cienītu un paklausītu.
Streļcenoks labi iederētos un justos ciema vecmeitu pašdarbības kora diriģenta amatā – vot tur viņš būtu topā, tur visas vecās grošas viņam mutē skatītos, katru domu no acīm nolasītu un paklausībā godinātu.
Streļcenoks nav ne īsts vecis, ne vadītājs, bet baigi grib par tādu būt.
Juta malacis.
Paskatieties uz Strīķes un Streļcenoka sejām, ķermeņa valodu, salīdziniet to un Jums kļūs viss skaidrs.

+27
-12
Atbildēt

23

    Inese > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 22.04

    Tēmēkli, lūk, ko raksta paši latvieši komentāros interneta portālos:

    Skabarga > Osipovam
    24.10.2013 18:13
    No personīgās pieredzes. Kad strādāju diezgan pazīstamā uzņēmumā novēroju vienu lietu. krievi nezaga atšķirībā no sv. govīm LATVIEŠIEM. Tie bija tik nekaunīgi, ka pat īpašnieka klātbūtnē fenderēja produktus. Un kad tiem lopiem tika aizrādīts – šamie vēl uzmeta lūpu un bizoja brēkdami pa visu pasaulu ka redz darba devējs pret viņiem necienīgi izturējies. Būtu tas bijis mans uzņēmums – es tos godīgos un strādīgos latviešus mazgātu tik ilgi kāmēr pieckārtīgi netiktu viss nolikts vietās. Mūsdienās diemžēl godīgs, atbildīgs un strādīgs latvietis – TAS IR MĪTS. Tagadējie mēģina izbraukt uz vectēvu reputācijas. http://www.delfi.lv/news/national/politics/knab-nodalu-vaditaji-strelcenoku-nodeve-par-tiranu-un-aicina-premjeru-vinu-atbrivot-no-amata.d?id=43757830&com=1&no=0&s=1

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 21.00

    Kas tam čalim,kas Jutai blakus stāv,uz krekla? Vai tiešām dzelzs Fēlikss, vai man tikai izskatās? Tiešām tas sadists un bende? Čekas dibinātājs un idejiskais tēvs?
    Vai, vai,vai…Tajos specdienestos psihologi darbiniekus nevērtē?
    Lai gan pēc Aņas spriežot…Nevērtē!

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese > raimondsb_mail_lv 25.10.2013. 02.53

    jautajums_4 >PC/(nezinu kā to niku uzrakstīt)

    Un ,ne Parex, ne LM, kur miljoni tika izzagti,nav ar latviešu vārdiem saistīti…Latvieši tikai pēc tam zaudējumus sedz.
    ======================

    Mani sauc Ločmelis, tā arī raksti.

    Tavā rīcībā ir fakti par miljonu izzagšanu nu Pareksa un Liepājas metalurga? Vai arī tās ir tikai tavas fantāzijas?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 16.46

    Smieklīgākais, ka tavs, klejotāj, viedoklis še vispār nevienu neinteresē ;)

    p.s. Tātad tu atzīsti, ka krievu cilvēks – Anna Potapova – nav demokrātisks(-a)? ;)

    http://www.pietiek.com/img/illustr_lg/2338.jpg

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    Inese > raimondsb_mail_lv 25.10.2013. 12.20

    klusais Ločmelis – manā rīcībā ir fakti ( dokumentu kopijas ) , ka RS notiek elementāri pierādāma ievērojama pārmaksāšana par iegādātajām precēm . Pusotru gadu dokumenti nogulēja uz Strīķes galda bez jebkādas virzības
    ==========================

    Re, cik vienkārši sagraut mītu par Strīķi kā principiālu cīnītāju pret korupciju )

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 21.53

    Klusais, kāds tur brīnums?! Valsts pārvalde nodokļus viscentīgāk spiež/reketē no visa veida “mazajiem” — pensionāriem, autolietotājiem, MU, pašnodarbinātajiem, darba tirgus solistiem, ierindas darbņēmējiem, minimālo algu saņēmējiem. No tiem, kurus vieglāk sist un spārdīt, — kurus neaizstāv lobiji, kur nu vēl likumdevējSaeimas deputāti. Kādēļ lai KNAB-s, kur aktīvākā korupcijas “apkarotāja” ir annuška potapova, lai ķertu krievus/krievvalodīgos utml pārkāpējus, ja tur katram linux-am uzreiz gatava iebilde krievus sit?!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > raimondsb_mail_lv 25.10.2013. 12.21

    Kaspars Omuls Man liekas, ka ir jābūt pavisam labticīgam, lai neteiktu naivam, lai uzskatītu, ka tur viss ir kārtībā tikai tāpēc, ka šobrīd nav likti galdā pierādījumi.
    ================================

    Nav pieķerts, nav zaglis ;)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 21.05

    Fočā redzams Maigurs Strīķis, Militārās izlūkošanas un drošības dienesta darbinieks, kurš plašāk zināms kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes vīrs.

    Jā, uz Jutas Strīķes dzīvesbiedra Maigura Strīķa krekla ir čekas dibinātāja Fēliksa Dzeržinska attēls.

    http://www.russian-t-shirts.ru/upload/iblock/bd2/bd2b088e4800e60e8191ca111ba23988.jpg

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 16.39

    A tu, “mazo krāniņu” un “ķermeņa valodas” analizator, uzskati, ka šī ir normāla situācija? Citēju Loskutovu: ;)

    “Visam pamatā ir Strīķes nevēlēšanās pieņemt jauno priekšnieku un pieņemt to, ka arī uz viņu attiecas valsts pārvaldē esošās savstarpējās attiecības starp padoto un priekšnieku. Es to atceros no savas prakses, lai gan man bija cita situācija – lai publiski birojs būtu spēcīgs, es vienkārši nepievērsu uzmanību tam, ko un vai kā dara Strīķe. Viņa ir apņēmības pilna cīnīties pret korupciju, bet tajā pašā laikā no valsts pārvaldes viedokļa viņa ir cilvēks, ko var droši saukt par brīvmākslinieku.

    Rīkojumi Jutai Strīķei principā nav rakstīti, un viņa darīs to un tik daudz, cik uzskata par nepieciešamu” http://nra.lv/latvija/101169-loskutovs-konflikta-pamata-ir-brivmakslinieces-strikes-nevelesanas-pienemt-savu-prieksnieku.htm

    +13
    -13
    Atbildēt

    0

    normundskr > raimondsb_mail_lv 25.10.2013. 11.24

    nu faktu varbūt nav, bet stipras aizdomas gan. To, ka metāllūžņu bizness ir stipri netīrs, zina visi iesaistītie. Tas, ko es esmu dzirdējis no “drošiem avotiem”, ir ka Liepājas metalurgs daudzu gadu garumā bija pircis metāllūžņus par paaugstinātām cenām no Tolmetsa un ne no viena cita. Tagad viņi sagājuši ragos, un ir citi piegādātāji, aiz kā, visticamāk, slēpjas akcionāri. Man liekas, ka ir jābūt pavisam labticīgam, lai neteiktu naivam, lai uzskatītu, ka tur viss ir kārtībā tikai tāpēc, ka šobrīd nav likti galdā pierādījumi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > raimondsb_mail_lv 25.10.2013. 15.00

    Ločmelis – man tas nekad nav bijis mīts … ļoti diferencēta pieeja dažādiem figurantiem … Un nevar būt tā , ka n-tie priekšnieki ir slikti …

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 21.44

    >Ino
    Un izņemot vienu-Vilnīti, visi KNAB priekšnieki ir bijuši krievi…
    Nauda no seifiem zūd, lietas uz priekšu neiet, bet toties kādu kariņu birojā ir uzrīkojuši…Cirks!

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 22.17

    Optiskais Tēmeklis, linux – bratja na veki! Jautri:))))

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    normundskr > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 20.33

    Paskatieties uz Strīķes un Streļcenoka sejām, ķermeņa valodu, salīdziniet to un Jums kļūs viss skaidrs.
    ===
    atcerējos vienu filmu http://www.youtube.com/watch?v=y0O7_3o3BrI (tur kā arguments tiesā tika izmantots “look at him! he talks like a fag” , ap 50-o sekundi) :)

    Ja nopietni, tad mēs nezinām, kas tur notiek. Jā, Strīķe izskatās labāk, nekā Streļčonoks. Bet kāpēc viņš tur nokļuva (vai nu, lai cik nepārliecinoši viņš izskatītos, tomēr galvu uz pleciem varēja nodemonstrēt; vai arī taisni pateicīgs objekts, ar ko cīnīties) – viņš tak tai KNABā ilgi strādā, vai tad viņu nepazina? Beigu beigās, vienīgais drošais fakts ir tas, ka rezultātus KNABa darbībai mēs īsti neredzam, tikai skandāls skandāla galā.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > raimondsb_mail_lv 25.10.2013. 12.37

    >Ločmelis
    Zaglis vienmēr ir zaglis. Pilnīgi vienalga pieķerts, vai nē.
    Cita lieta- notiesāts vai nē.
    p.s. uzraksti un attēli uz apģērba var diezgan daudz pastāstīt par cilvēku.
    Tieši tāpat kā niku izvēle…Ločmelis…locmelis…locu mēli…Bet varbūt vienkārši…melis?
    Patīk paspēlēties?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 21.49

    jautājums-4. Nauda no seifiem zūd, lietas uz priekšu neiet…
    _________________
    …saeimā deputāti sēd kā sēdējuši un arī neviens ministrs vēl nav aiz restēm:)

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 17.18

    Ločmelis. No kurienes tu uzradies? Vai “spravku”, ka te kādam interesē tavs viedoklis uzrādīsi?:)

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 19.29

    Informácijai – bija paanalizētas KNAB ierosinātās lietas … izrādās 90% no apsūdzētajiem ir latvieši … neliekas dīvaini?
    Bet nu atkartošos – KNAB ir jābūvē no jauna , parlieku daudz tur problēmu …

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 16.44

    Sk. Br.

    Krievu cilvēks nav demokrātisks, to pierāda visa krievijas vēsture :)

    man te nevajaga nekādas ļinukša atsauksmes, varam pavisam jauki bez tām iztikt :)

    +14
    -7
    Atbildēt

    0

    garausiitis > raimondsb_mail_lv 25.10.2013. 08.44

    Ločmelis – manā rīcībā ir fakti ( dokumentu kopijas ) , ka RS notiek elementāri pierādāma ievērojama pārmaksāšana par iegādātajām precēm . Pusotru gadu dokumenti nogulēja uz Strīķes galda bez jebkādas virzības … , nācās tos nopludināt televīzijai . Arī pēc tā sižeta nesakustējās ne KNAB, ne VK , ne kāds cits… Atgādināšu , ka Baraņņiks ir Transporta komitejas šefs un tā nosaka iepirkumu stratēģiju RS . Tas ir vienkāršs piemērs , kur KNAB ar karoti mutē ielēja info, bet viņi noleca :)

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 22.25

    >PC/(nezinu kā to niku uzrakstīt)
    Krievi nezaga, bet latvieši sliktie? Vienmēr vajag zināt,kad apstāties melošanā. Jūs varbūt arī zogat,bet par sevi tad arī runājiet.Ja esat latvietis,protams…
    Rīgas Domē jau otro sasaukumu ne latvieši sēž,bet zog tur…oi,oi,oi..Bet vai KNAB tas interesē?
    Un ,ne Parex, ne LM, kur miljoni tika izzagti,nav ar latviešu vārdiem saistīti…Latvieši tikai pēc tam zaudējumus sedz.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 21.13

    klusais. kas tur tik īpašs? Latvieši valsts un pašvaldību struktūrās nospiedošā pārsvarā.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    raimondsb_mail_lv > raimondsb_mail_lv 24.10.2013. 17.16

    to Linux Mint 15
    To, ka Jūs nepiekrītiet manis rakstītajam, uztveru kā ļoti lielu komplimentu.
    Loskutova domas mani vismazāk interesē(viņš, cik atceros, vairāk sevi pozicionēja vienā žurnālā kā speciālistu par sieviešu, ak šausmas, “anālajām” lietām).
    PS
    Ja tīri pragmatiski uz to visu paskatās:
    Man arī kādreiz bija darbiniece, kas savu amatu prata perfekti, kas deva man labus ienākumus. Es viņai devu lielas “atlaides” un atļāvu pašdarbību(saprāta robežās), jo zināju, ka viņa vienmēr cīnīsies par manām interesēm.
    Tādi darbinieki, kā Strīķe, ir retums izmeklēšanas iestādēs. Viņi ir jāsaudzē un jāatbalsta. To tacu var redzēt – Juta prot ķert korumpantus un zagļus, viņa arī to dara. Gudra priekšnieka uzdevums būtu pilnībā izmantot šo Strīķes potenciālu un virzīt visu KNAB darbu noziedznieku ķeršanai.
    Ta vietā Sreļcenoks ķer un KNĀBā savējos.
    Ja Streļcenoks grib atbrīvoties no darbinieces, kura(kā pats rakstiet)”ir apņēmības pilna cīnīties pret korupciju”, tad tas jau man liekās ļoti aizdomīgi.

    +19
    -4
    Atbildēt

    0

ligakalnina 24.10.2013. 16.51

Vai nu Streļčonoka kompleksu dēļ, vai nu kāda uzdevumā, bet, fakts ir tāds, ka KNAB tiek grauts no iekšpuses, jo aiziet pieredzējušākie darbinieki, un visa Str. enerģija tiek vērsta nevis cīņai ar korupciju, bet, cīņai ar tiem, kas viņam nepaklaujas bez ierunām un sevis pašapliecināšanai, tas, ka šim cilvēkam ir psiholoģiska rakstura problēmas ar pašnovērtējumu ir acīmredzami.
Manuprāt, viņš absolūti nav piemērots vadītāja amatam, slikti, ka valdība to negrib saprast, vai, varbūt, Latvijā spēcīgu KNAB vienkārši nevienam nevajag.

+23
-8
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu