“Pussy Riot” dalībniece stingri slepeni pārvesta uz jaunu cietumu • IR.lv

“Pussy Riot” dalībniece stingri slepeni pārvesta uz jaunu cietumu

15
Nadežda Tolokoņņikova cietumā. Foto: AFP/LETA

Nadeždai Tolokoņņikovai liegts tikties ar advokātu, par viņas pārvešanu klusē Mordovijas ieslodzījuma vietu administrācija

Stingra režīma kolonijā IK-14 Mordovijā ieslodzīto pankgrupas “Pussy Riot” dalībnieci Nadeždu Tolokoņņikovu šonedēļ stingrā slepenībā pārveduši uz jaunu ieslodzījuma vietu Čuvašijā, informē aģentūra “Interfaks”, atsaucoties uz Tolokoņņikovas vīra Pjotra Verzilova teikto.

Otrdienas vakarā “stingras slepenības apstākļos” Tolokoņņikova etapēta no IK-18 Čuvašijas pilsētas Alatiras virzienā, stāsta Verzilovs. Viņš arī apgalvo, ka ieslodzījuma vieta IK-2 Alatirā kļūs par Tolokoņņikovas jauno soda izciešanas vietu. Savukārt Čuvašijas sabiedriskās novērošanas komisijas priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Gluhovs apgalvo, ka trešdien līdz dienas vidum Tolokoņņikova nav etapēta Čuvašijas teritorijā.

Kā vēsta “The New Times”, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, Mordovijas Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks ģenerālis Oļegs Simčenko pavēlējis visiem noliegt Tolokoņņikovas atrašanos Mordovijā un ieslodzītās advokātiem atteikt tikšanos ar viņu.

Verzilovs atsaucas uz saviem informācijas avotiem un apgalvo, ka 22.oktobra vakarā viņa sieva joprojām atradusies Mordovijas Potmas ciema stingrā režīma kolonijas IK-18 vīriešu pārsūtīšanas nodaļā. IK-18 administrācija vakar atteikusi viņai tikšanos ar advokātu un neesot oficiāli apstiprinājusi ieslodzītās atrašanās vietu.

“The New Times” raksta, ka Tolokoņņikovas ceļš no vienas ieslodzījuma vietas līdz otrai ilgšot vairākas dienas. Viņas veselības stāvokli pārcelšanās laikā it kā kontrolēšot mediķis.

Verzilovs arī norādījis – tā kā nav iespējams sazināties ar ieslodzīto, viņš nezina, vai Tolokoņņikova ir pārtraukusi 18.oktobrī sākto badastreiku. Tolokoņņikova to sāka ar prasību pārvest uz citu ieslodzījuma vietu, jo tas esot saistīts “ar viņas personīgo drošību”.

Pirmoreiz Tolokoņņikova badastreiku pieteica septembra beigās, paziņojot, ka viņu apdraud ieslodzījuma vietas vadība un citas ieslodzītās. 23 gadus vecā filozofijas studente 23.septembrī pieteica badastreiku, pieprasot pārcelšanu. Viņa apgalvoja, ka kolonijā Parcas ciematā Mordovijā, kur izcieš sodu, ieslodzītās tiek paverdzinātas. Tolokoņņikova atteicās no ēdiena astoņas dienas, līdz tika pārvesta uz slimnīcu un barota intravenozi.

Tolokoņņikovai piespriestais divu gadu cietumsods par uzstāšanos Kristus Glābēja katedrālē Maskavā ar pret Vladimiru Putinu vērstu performanci būs izciests nākamā gada martā.

Jau ziņots, ka Marija Aļohina un Nadežda Tolokoņņikova, kurām Maskavas tiesa piesprieda divu gadu cietumsodu par pankgrupas “Pussy Riot” skandalozo akciju Kristus Glābēja katedrālē, soda izciešanai tika nosūtītas uz pašām nežēlīgākajām Krievijas ieslodzījuma vietām – viena uz Permu, otra uz Mordoviju.

 

Komentāri (15)

Juris Millers 23.10.2013. 16.04

Atteikties cietumniekam tikšanos ar viņa advokātu ir pretlikumīgi un ir jau pats par sevi cilvēktiesību pārkāpums. Atļauties advokātam vispar neteikt kur cietumnieks atrodas … tas ir vienkārši prettiesiskuma paraugs.

+8
-4
Atbildēt

2

    Ojārs > Juris Millers 23.10.2013. 22.37

    Atļauties advokātam vispar neteikt kur cietumnieks atrodas … tas ir vienkārši prettiesiskuma paraugs.
    ————–
    Tāpēc jau mums tā riebjas Krievija un krievu okupanti. “Rusofobija” ir dabiska reakcija, kad redzi kko pretīgu

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Juris Millers > Juris Millers 23.10.2013. 16.38

    Cilvēktiesības un to ievērošana ir visu cilveku “daļa”

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

janis17 23.10.2013. 23.14

Spriežot pēc tā antonijas ielas zaļā urlas aktivitātēm, tā skuķe ir reāla pļūķina režīma grāvēja! Un tas ir labi, ka viņi tiki ļoti baidās, ka bāž cietumā ne tikai Hodorkovski, bet sīkus huligānmāksliniekus.
Viņu gals ir pavisam tuvu :))))))))))))
Un jo vairāk tas minets raksta, jo skaidrāk saprotams, cik ļoti tur antonijas ielā un ušaka birojā nervozē :)))
Man tas tā silda sirdi :)))

+4
-1
Atbildēt

0

Kristīne 23.10.2013. 15.36

Stingri slepeni… nu, nu…

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu