Aptauja: ASV valdības slēgšanas dēļ cietusi republikāņu reputācija • IR.lv

Aptauja: ASV valdības slēgšanas dēļ cietusi republikāņu reputācija

37
Republikāņu līderis ASV Kongresā Džons Bēners vēl priecājas par budžeta krīzi ASV. Foto: EPA/LETA

Vairāk nekā puse aptaujāto – 53% – valdības darba apturēšanā vaino republikāņus

Nesenās ASV valdības darba apturēšanas dēļ smagi cietis Republikāņu partijas tēls, liecina otrdien publicētās aptaujas dati.

63% amerikāņu ir negatīvs viedoklis par republikāņiem, bet 32% pozitīvs, konstatēts laikraksta “The Washington Post” un telekanāla ABC aptaujā, ziņo LETA/AFP.

Valdības darba apturēšanu izraisīja Republikāņu partijas ultrakonservatīvā spārna – tā saukto Tējas dzērāju kluba – mēģinājums saistīt federālā budžeta likuma apstiprināšanu ar prezidenta Baraka Obamas lolotās veselības aprūpes sistēmas reformas apturēšanu.

Atbilstoši aptaujas rezultātiem tikai ceturtajai daļai amerikāņu ir pozitīvs priekšstats par Tējas dzērājiem.

Tiesa gan, arī prezidenta Obamas demokrātiem nav izdevies no budžeta pieņemšanas likstām izkļūt bez savainojumiem. No desmit cilvēkiem vairāk nekā seši ir neapmierināti ar to, kā partija uzvedusies budžeta sarunās.

Demokrātu negatīvais vērtējums ir pieaudzis līdz rekordaugstam rādītājam – 49%. Tajā pat laikā paša Obamas popularitātes līmenis ir stabils.

Vairāk nekā puse aptaujāto – 53% – valdības darba apturēšanā vaino republikāņus, 29% – Obamu, bet 15% piekrita apgalvojumam, ka abas puses ir vienlīdz vainīgas.

 

Komentāri (37)

kastadtas 25.10.2013. 04.05

Doveik, visa šī ,,trutheru” propoganda ir savā muļķībā un idiotismā
jau sen zināma.
Neviens normāls cilvēks to visu neuzņem nopietni, izņemot nelabojamus sarakanos, arābus un provinces muļķīšus, kuriem nav nekādas jēgas kā ASV pārvalddes struktūras strādā.
Šamie nekā nespēj apjēgt, ka ASV valsts pārvalde nav būvēta pēc Kremļa modeļa, jeb arābu valstu diktatoru/ tirānu pārvaldes modeļa.
Pret pret idiotismu zāļu nav.

0
0
Atbildēt

0

inta_s 22.10.2013. 16.27

How did we get in our current situation? Here’s how:

When the Democrats showed their true colors you got angry and elected Republicans.

When the Republicans showed their true colors you got angry and elected Democrats.

When anyone suggested to you that both parties were corrupt and that neither side were looking out for your interests you acted like they were crazy.

But the real definition of crazy is doing the same thing over and over again hoping for a different result.
#WakeUpAmerica

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=421807481253594&set=pb.152920038142341.-2207520000.1382448525.&type=3&theater

0
0
Atbildēt

0

kastadtas 23.10.2013. 00.42

Jā, un latvijas gudrie iedzīvotāji tic, ka ASV prezidents Bušs sazvērējās pret savu tautu un tās pilsoņiem kopā ar arābiem, lai uzspridzinātu Twin towers un noagalinātu pēc iepējas vairāk savu pilsoņu.
Problēma ir tikai tā, ka no šīm ,,truther” gudrībām racionālam cilvēkam vēmiens nāk.
Idiots gan jūs tiešām esat, Doveik. īsts latviešu idiots.

0
-1
Atbildēt

4

    Andris Jautriņš > kastadtas 23.10.2013. 11.19

    biruta1, ja jums nāk vēmiens, tad jūs nepareizi lietojat jēdzienu “racionāls cilvēks”, ja ar to bijāt domājusi sevi. Racionāls cilvēks pārbauda faktus.

    Fakts, ka Building 7 sabruka bez lidmašīnas. Fakts, ka Irākā nebija masu iznīcināšanas ieroči. Fakts, ka Obamas 5 gados ASV parāds pieaudzis vairāk nekā jebkura cita prezidenta laikā, t.sk. Buša 8 gados.

    ……ASV prezidents Bušs sazvērējās pret savu tautu un tās pilsoņiem kopā ar arābiem, lai uzspridzinātu Twin towers un noagalinātu pēc iepējas vairāk savu pilsoņu……. LAI iebruktu Afganistānā (Irākā, Lībijā, Ēgiptē, Sīrijā…), izsludinātu Patriotu likumu, nodrošinātu militāro kompleksu ar jauniem pasūtījumiem utt. Tie ir fakti. Tiem nav jātic, tie ir jāzina!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    kastadtas > kastadtas 25.10.2013. 04.13

    ,,LAI iebruktu Afganistānā (Irākā, Lībijā, Ēgiptē, Sīrijā…), izsludinātu Patriotu likumu, nodrošinātu militāro kompleksu ar jauniem pasūtījumiem utt. Tie ir fakti. Tiem nav jātic, ”
    ______________________________________________
    Provinciāļu un sarkano izdomātie ,,fakti” pastāv viņu smadzenēs, tāpēc tiem nav nekāda sakara ar realitāti.
    Lai iebruktu Irānā un Afghanistānā neviens Amerikas pilsonis nebija jānogalina un jāizdomā Tūkstoš un Vienas Nakts scenāriji, idiot!
    Priekš tam pastāv ASV Konstitūcijas punkti par Prezidenta pilnvarām.
    Un tās citas valstis, kuras esi minējis savā textiņā it kā iebrukuma upuri arī existē tikai tavās smadzenēs- nav tas bazēts uz realitāti. Līdzīgi visam pārējam, ko tavas propogandas saēstās smadzenes izsviež ārā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu