Miris mūziķis Aivars Brīze (papild.) • IR.lv

Miris mūziķis Aivars Brīze (papild.)

16
Mūziķis Aivars Brīze. Foto: Edijs Pālens, LETA

 

51 gada vecumā otrdien pēkšņi miris leģendārais latviešu mūziķis Aivars Brīze, vēsta portāls “nra.lv”.

Brīze dzimis 1962.gada 28.janvārī Liepājā. Viņš dziedāja vairākās latviešu rokgrupās – “Neptūns”, “Līvi”, “Leģions”.

Brīze strādāja Jūrmalā sociālās integrācijas centrā, mācot cilvēkiem ar īpašām vajadzībām sapratni par mūziku un dziedāšanu. Uzstājies arī kopā ar dzīvesbiedri žurnālisti Elitu Veidemani.

Kā aģentūrai LETA sacīja viens no Brīzes līdzgaitniekiem, dziesmu vārdu autors, producents un mūzikas ierakstu kompānijas “Mikrofona ieraksti” repertuāra direktors Guntars Račs, Brīze bija veselas rokmūzikas paaudzes daļa, pie kuras piederēja arī Ēriks Ķiģelis. “Liepājas rokmūzikas zelta genofonds, kas ir aizgājis uz neatgriešanos kopā ar viņiem, Daini Virgu un Jāni Grodumu. Ar šausmām skatos uz pāri palikušajiem un redzu, ka izkapts cērt mērķtiecīgi,” sacīja Račs.

Račs uzsver, ka Brīze bija “līvs” caur un cauri. Daudzi viņu atceras pēc dalības rokoperā “Lāčplēsis”, kur viņš bija Lāčplēša labais draugs Koknesis, un tāds viņš bija arī dzīvē, uzsvēra Račs, atgādinot, ka Brīze bija tas, kurš dziedāja “Dzelzsgriezēju”, “Karogus” un “Zābaku dziesmu”, kas tagad esot aktuāla kā vēl nekad.

“Arī mums bija daudz kopīgi rakstītu dziesmu un šad tad domājām, ka sarakstīsim vēl kādu. Brīze dziedāja visu “Līvu” zelta repertuāru – ko nedziedāja Grodums, to izpildīja viņš. Vēl nesen, pēc kopkoncerta Dzintaros, likās, ka izdosies noorganizēt kādu “Līvu” uzstāšanos, bet tagad tā vairs nešķiet – tagad ir tikai sastāvdaļas, vairs nav kodola. Tāds laikam ir “Līvu” liktenis”. Izsaku visdziļāko līdzjūtību ģimenei un tuviniekiem,” sacīja Račs.

Šovakar no pulksten 19 pie Latvijas 1. rokkafejnīcas Rīgā, Reiterna namā, būs īpaši iekārtota vieta, lai ikviens Aivara Brīzes piemiņai varētu nolikt svecīti vai ziedus.

(papildināta ar Guntara Rača teikto)

Komentāri (16)

silvija_vitina 22.10.2013. 12.28

paldies par pievienoto Rača viedokli. citādi tā ziņa bija tik atsvešināti sausa. Brīze=Līvi un Līvi ir un būs Atmodas laika simbols un “dzelzsgriezējs”.

+7
0
Atbildēt

0

dro 22.10.2013. 11.46

Traģiski! Man ļoti žēl.

+6
0
Atbildēt

0

Alise 22.10.2013. 11.48

Lai vieglas smiltis! Un līdzjūtība tuviniekiem.

Man tāds kā šoks neliels…

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu