"Liepājas metalurgs" plāno palielināt uzņēmuma pamatkapitālu par 100 milj. • IR.lv

“Liepājas metalurgs” plāno palielināt uzņēmuma pamatkapitālu par 100 milj.

23
Lūžņi "Liepājas metalurgā". Foto: Evija Trifanova, LETA

To iesniegumā uzņēmuma vadībai lūguši akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals

Oktobra beigās sasauktajā a/s “Liepājas metalurgs” akcionāru sapulcē plānots palielināt uzņēmuma pamatkapitālu par 100 miljoniem latu, liecina biržai “NASDAQ OMX Riga” iesniegtie ārkārtas akcionāru sapulces lēmumprojekti.

Patlaban uzņēmuma pamatkapitāls ir 16 981 033 lati, bet lēmumprojektos norādīts, ka paredzēts veikt grozījumus uzņēmuma statūtos, nosakot, ka “Liepājas metalurga” pamatkapitāls ir 116 981 033 lati, ziņo „Nozare.lv”.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis apstiprināja, ka paredzēts palielināt pamatkapitālu par 100 miljoniem latu, veicot jaunu akciju emisiju. “Paredzēts, ka uzņēmuma nenodrošinātie kreditori varēs pārvērst savus kredītus akcijās, tie būtu 27 miljoni latu. Tāpat paredzēts, ka saskaņā ar tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) 37 miljonus latu iegulda investors. Savukārt uz atlikušajiem 36 miljoniem latu varēs parakstīties esošie akcionāri,” skaidroja Vilnītis.

Viņš piebilda, ka tad, ja pašreizējie akcionāri neparakstīsies uz visām akcijām 36 miljonu latu vērtībā, nākamajā sapulcē tiks veikti grozījumi statūtos, nosakot mazāku pamatkapitālu.

“Liepājas metalurga” TAP administrators Haralds Velmers sacīja, ka vēl nav saņēmis akcionāru ārkārtas sapulces lēmumprojektus un varēs tos komentēt pēc tam, kad ar tiem iepazīsies.

30.oktobrī sasauktajā uzņēmuma akcionāru ārkārtas sapulcē paredzēts lemt arī par uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu. Šis jautājums ir papildus iekļauts sapulces darba kārtībā, jo to iesniegumā uzņēmuma vadībai lūguši akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals.

Iepriekš sapulces darba kārtībā bija iekļauta jaunas uzņēmuma padomes vēlēšanas. Lēmums par ārkārtas akcionāru sapulces sasaukšanu pieņemts, jo uzņēmuma akcionārs un padomes loceklis Kirovs Lipmans 30.jūlijā padomei iesniedzis iesniegumu par savu atkāpšanos no amata.

Šogad 19.septembrī a/s “Liepājas metalurgs” tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) administrators Velmers ir nosūtījis aicinājumu uzņēmuma valdei nodrošināt akcionāru ārkārtas sapulces sasaukšanu mēneša laikā, lai lemtu par “Liepājas metalurga” pamatkapitāla palielināšanu. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu TAP plāna izpildi par investoru piesaisti un ieguldījumu kapitalizāciju, kā arī lai izpildītu likuma normas par nenodrošināto kreditoru prasību tiesību kapitalizāciju, norādīja Velmers.

Jau ziņots, ka 30.septembrī uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) plānā paredzētais aizdevums desmit miljonu latu apmērā no potenciālajiem investoriem netika saņemts. Līdz pat 30.septembrim nebija sasaukta ārkārtas akcionāru sapulce kapitāla palielināšanai un dokumentēta skaidra investoru interese. No 1.oktobra saskaņā ar likumu sākās 30 dienu periods, kurā būs iespēja pārkāpumus novērst, attiecīgi saņemt aizdevumu un piesaistīt investoru.

 

Komentāri (23)

Riekstlauzis 17.10.2013. 13.22

Neperspektīvs bizness, ņemot vērā, ka enerģijas cena pie mums ir un paredzamā nākotnē būs 3 reizes lielāka, ka citos pasaules tirgos t.sk. ASV.

+1
0
Atbildēt

0

Kristīne 17.10.2013. 09.29

Uzņēmuma lēno nāvi vēl būs iespēja pavilkt par mēnesi uz priekšu!

+1
0
Atbildēt

0

simourg 18.01.2017. 14.06

Finansējuma piesaiste pamatkapitāla ar Cityfinances ātrākais veids ka uzsākt biznesa izrāvienu! http://www.cityfinances.lv/lv/sakums/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu