Iznācis žurnāla "Modernists" jaunais numurs • IR.lv

Iznācis žurnāla “Modernists” jaunais numurs

8
NULL

 

Žurnāls “Modernists” savā otrajā numurā novērtē rudens ražu ar latviešu-zviedru ekoarhitekta Vara Bokaldera aicinājumu pilsētām un valstīm domāt, kā saražot pārtiku savā tuvumā. 

Par vietas tradīcijām atbilstošu dzīvesveidu stāsta arī Valts Videnieks, kurš Pāvilostā būvē koka laivas. Vēsturisko situāciju papildinot ar jaunām telpas idejām, veselīgu un izglītojošu vidi Viljandu ģimnāzijai radījuši arhitekti Igaunijā un mākslas centra Rupert izveidotāji Viļņā. 

Rīgas arhitekti savukārt pierāda, ka joprojām ir vieni no labākajiem Eiropā vēsturisko ēku un interjeru rekonstrukcijas jomā. Žurnāls turpina pētīt vēsturi, rakstot par padomju okupācijas gados aizliegtās filmas “Četri balti krekli” cenzētajiem interjeriem, un iepazīstina ar porcelāna dizaineri Beatrisi Kārkliņu. 

Jaunajā Designers & Makers sērijā publicētas jaunu produktu iniciatīvas Latvijā. Beigu lapās – praktisks ieskats jaunajā vīna trauku etiķetē un eseja par kioskam nodarīto kaitējumu.

Žurnālam ir divi vāki. Uz drukātā izdevuma izvietots rekonstruēta Rīgas apartamenta interjera fotogrāfijas fragments (fotogrāfs – Ansis Starks), bet uz digitālā izdevuma retro vāka ir agrāk nepublicēta Jura Dzeņa fotogrāfija filmas “Četri balti krekli” uzņemšanas paviljonā ar no filmas izgriezta interjera iekārtu.

Žurnāla redaktore Ieva Zībārte. Rakstu autori – Toms Zariņš, Kristīne Budže, Uldis Lukševics, Maija Rudovska, Vents Vīnbergs un Ieva Zībārte.

Informācija par Modernists sarīkojumiem un žurnāla izplatīšanas vietām modernists.lv vai žurnāla Facebook lapā 

 

Komentāri (8)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu