Aptauja: SC joprojām populārākais politiskais spēks • IR.lv

Aptauja: SC joprojām populārākais politiskais spēks

11
Pazīstamākā ir SC/GKR koalīcija Rīgas domē. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tomēr partijas reitings samazinās otro mēnesi pēc kārtas

Kaut arī politiskās apvienības “Saskaņas centrs” (SC) reitings samazinās otro mēnesi pēc kārtas, SC arī septembrī bija populārākais politiskais spēks, liecina “Latvijas faktu” aptaujas rezultāti.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, septembrī visvairāk – 24,3% – respondentu bija gatavi balsot par SC, otrā populārākā partija bija “Vienotība”, par kuru balsotu 14,4% vēlētāju, savukārt Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) bija gatavi atbalstīt 9,4% vēlētāju, ziņo LETA.

SC popularitāte salīdzinājumā ar augustu samazinājās par 1,8 procentpunktiem – augustā par SC bija gatavi balsot 26,1% vēlētāju, bet jūlijā – 28,2%. Arī “Vienotības” un ZZS atbalsts septembrī nedaudz samazinājās salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – attiecīgi par 0,2 un 0,4 procentpunktiem.

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK popularitāte pieauga no 5,7% augustā līdz 6,5% septembrī. Vēl viens koalīcijas politiskais spēks – Reformu partija – varētu rēķināties ar 1,8% vēlētāju atbalsta, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā augustā.

Pārējās partijas nesasniedz 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Partijai “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” atbalstu pauda 0,5% vēlētāju, Vladimira Lindermana dibinātajai partijai “Par dzimto valodu” – 0,6% iedzīvotāju, bet Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai – 0,7% aptaujāto. Par kādu citu partiju septembrī bija gatavi balsot 0,2% respondentu.

Septembrī 28,8% vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, bet vēl 12,7% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

“Latvijas faktu” aptauja veikta no 6.septembra līdz 18.septembrim, un tajā piedalījās 1005 Latvijas pilsoņi.

 

Komentāri (11)

raimondsb_mail_lv 14.10.2013. 20.20

Perdon, man dators bojats.
vairs nav tik svarigi, cik procentu sanems vienotiba, rp, na vai repses partija.
Svarigi ir, cik procentu un vietu nakamaja saeima sanems tandems – lemberga zzs un sc. Nakama saeima paies zem lemberga un sc zimes. Ka zinam, pagajusaja Saeima ZZS + Sc bija 51 balss. Nav neviena argumenta, kas liecinatu, ka nakamaja saeima lemberga zzs un sc sanemtu mazak, tiesi otradi – shim tandemam atbalsts tikai pieaugs.
Ta ka iesaku visiem gatavoties “tiesiskajiem balsojumiem”. Nakotne lembergs un sc vares izbidit caur Saeimu jebkuru likumu un projektu.
Sakara ar latviesu politisko stulbumu un to, ka musu valsti toni noteic smagos noziegumos apsudzets subjekts, pilnigi kaitiga ir prezidenta virzita ideja, kur premjeram tiek dotas lielakas pilnvaras.
Nakamaja Saeima mazais aivars no puzes kopa ar sc noteiks, kurs valsti bus premjers, kurs bus prezidents, kadus jaunus likumus ieviest un kadus atcelt.
Bus iespejami tris koaliciju veidi
1. Bez Sc ar LEMBERGU
2. Ar sc, citam partijam un LEMBERGU
3. Tikai ar sc un LEMBERU
Visos variantos klat bus smagos noziegumos apsudzetais, lembergs vares izveleties, kada koalicija vinam labak “vingrot”.
Visnavigaka mums bus ZZS + SC.
Bet ari koalicija, kur nebus sc bus graujosi slikta, jo Lembergs ar opozija esoso sc vares taisit “tiesiskos balsojumus” un dabut cauri jebkuru likumu.
Ja ozolinam nakosha Saeima radas ka “neomuliga”, tad man ta liekas BAISA.

+14
-4
Atbildēt

2

    Andris > raimondsb_mail_lv 14.10.2013. 21.19

    Diezvai, Nulle. Visi taču redz, kas notika ar R(i)P, kura šādu variantu tikai mēģināja īstenot.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > raimondsb_mail_lv 15.10.2013. 00.40

    Šaubos, ka zzs ATKLĀTI ies kopā ar sc. zzs elektorāts ir latvieši laukos + Ventspils, tie var nesaprast tādu rīcību, līdzīgi, kā zatlerjugas izdarības nesaprata.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Andis 14.10.2013. 22.02

Domāju, ka šo to vēl mainīs notikumi ārpus Latvijas, gk. Krievijā. Protams, vēl “interesantāk” ies, ja šonedēļ amerikāņi ar savu budžetu nočakarēsies, bet tādā gadījumā Krievijā šoziem ies vēl jo “jautrāk”.

Viens gan – Lemberga elektorātu nekas uz planētas nespēs ietekmēt. Agrāk biju naivs un domāju, ka tie ir tādi dieva apdalīti ļautiņi, kas joprojām tic “labajam saimniekam”. Taču kādu dienu nācu pie apjausmas: diezgan daudzi cilvēki Latvijā taču pelna ar blēdībām un zagšanu. Domāju, ka latviski runājošo blēžu skaits aptuveni sakrīt ar ZZS elektorāta skaitu.

+10
-1
Atbildēt

1

    garausiitis > Andis 15.10.2013. 03.25

    Gatis – es gan redzu nedaudz citādākus aspektus –
    1. tīri vēsturiski balso par nosaukumu
    2. ZZS nekad īpaši nav lekuši uz ecešām un centušies skaisti nogludināt problēmas.
    Iesaku pavērot viņu darbību gan esot koalīcijā gan opozīcijā . Kreklu plēšana vairāk ir pusaudžu nodarbe :)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 15.10.2013. 08.21

Vai man var kāds pateikt, kas tas par putnu “Konkurētspējas attīstības fonds”, kas šobrīd izvērš aktīvu kampaņu LR1 un LTV1 par to, ka tikai uzturēšanās atļaujas latvieti (uzsveru, latvieti) uztur pie dzīvības?

+7
-1
Atbildēt

1

    Alise > silvija_vitina 15.10.2013. 12.20

    Konkurētspējas attīstības fonds ir gadu atpakaļ dibināta organizācija. Izveidoja to LANĪDA (Latvijas nekustamā īpašuma darījumu asociācija). organizācijas priekšgalā ir Šīns.

    Respektīvi – tā ir mākleru organizācija – http://www.lanida.lv/lv/?id=361

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu