Deputāte Cvetkova: Neesmu bijusi “Pasaule bez nacisma” biedre • IR.lv

Deputāte Cvetkova: Neesmu bijusi “Pasaule bez nacisma” biedre

9
Organizācijas "Pasaule bez nacisma" mājas lapā Latvijas biedru sarakstā vēl 18.septembrī (attēlā pa kreisi) bija skaidri izlasāms Irinas Cvetkovas vārds ar kārtas numuru 52. Oktobrī tā vairs tur nav (attēlā pa labi).
Māra Miķelsone

Cvetkovas vārds izņemts no kustības mājas lapas

Saeimas deputāte Irina Cvetkova (SC), kura piedalījusies kustības „Pasaule bez nacisma” organizētā konferencē Vašingtonā, ASV, Ir.lv apgalvo, ka “neesmu nekad iestājusies” šajā organizācijā un par viņas līdzdalību kustībā neesot nekādu dokumentālu pierādījumu.

Jau ziņots, ka deputātei šovasar par medijos publicētajiem izteikumiem konferencē ASV Saeimas Ētikas komisija izteica bargāko sodu – rakstveida brīdinājumu, paziņojot par to Saeimas sēdē un publicējot komisijas lēmumu “Latvijas Vēstnesī”.

Cvetkova arī grasījās iesūdzēt Ir.lv publicētā viedokļa raksta ””Nacisma mednieki” Latvijā, Krievijā un pasaulē” autoru Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieku Māri Cepurīti, jo rakstā viņa saskaņā ar kustības interneta mājas lapā publicēto informāciju, ir pieminēta kā šīs kustības biedre.

Pētnieks Cepurītis Ir.lv atzina, ka informāciju rakstam ņēmis no publiski pieejamiem resursiem, arī “Pasaule bez nacisma” mājas lapas.

Pirmdien Cvetkova, Ir.lv vaicāta, kad viņa izstājās no šīs organizācijas, jo oktobrī viņas vārds patiesi vairs nav atrodams organizācijas mājas lapā, lai gan vēl šogad 18.septembrī tas tur bija, par ko liecina arī pievienotais datora foto, atbildēja – nekad neesmu bijusi kustības biedre. Cvetkova nezina, kā viņas vārds varēja iekļūt organizācijas mājas lapā pie citiem biedriem no Latvijas.

Cvetkova apliecināja, ka “Pasaule bez nacisma” pasākumos piedalījusies kā uzaicināta viese, nevis biedre.

Viņa zināja, ka no Latvijas organizācijas valdē darbojas Ruslans Pankratovs. Taču Cvetkova pati nekad neesot izrādījusi vēlmi šajā organizācijā iestāties. 

Savukārt organizācijas pārstāvis Valerijs Engels uz Ir.lv jautājumu par Cvetkovas līdzdalību kustībā pirmdien atbildēja, ka Saeimas deputātes vārda iekļaušana kustības biedru sarakstā esot “tehniska kļūda”, jo viņa 2012.gada oktobrī bijusi uzaicināta kā viese piedalīties organizācijas ģenerālajā asamblejā Strasbūrā. “Irina Cvetkova nekad nav bijusi mūsu organizācijā,” atbildes vēstulē Ir.lv raksta dr. Engels.

Jau rakstīts, ka publikācijā, par kuru sūdzas Cvetkova, ir analizēta starptautiskās kustības ”Pasaule bez nacisma” darbība.

Rakstīts arī, ka starptautiskā tiesībsargājošā (kā to dēvē kustības pārstāvji) kustība „Pasaule bez nacisma” tika dibināta pirms nedaudz vairāk nekā trīs gadiem – 2010.gada 22.jūnijā Kijevā, Ukrainā. Kustība dibināta, apvienojoties vairāk nekā 100 organizācijām. Jau kopš kustības izveides tā ir saņēmusi tiešu un netiešu Krievijas valsts atbalstu.

Daļa no Latvijas nevalstiskajām organizācijām, kuras ir iestājušās kustībā „Pasaule bez nacisma”, primāri darbojas tieši ar nepilsoņu jautājumiem. Šādi kustību „Pasaule bez nacisma” var uzskatīt par palīgu Krievijas ārpolitikas īstenošanai, uzskata pētnieks Cepurītis.

 

Komentāri (9)

Andris 07.10.2013. 16.16

“ja ņe takaja – ja ždu tramvaja” :-))

+8
0
Atbildēt

0

buchamona 07.10.2013. 16.25

Kāda tur starpība, formāli ir Cvetkova, vai nav viņa šīs ” kustības” biedre.:)

+6
0
Atbildēt

0

Laimīgā :) 07.10.2013. 23.27

Es domāju, Amerikas latviešiem ir visai daudz iemeslu Cvetkovu iesūdzēt starptautiskajās tiesās. Atliek tikai darīt

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu