Aptauja: Taupība Eiropā cietusi neveiksmi • IR.lv

Aptauja: Taupība Eiropā cietusi neveiksmi

65
Foto: Atis Ieviņš, F64

50% iedzīvotāju domā, ka pastāv labākas iespējas par taupīšanu

Liela daļa Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju uzskata, ka Eiropā īstenotā taupības politika ir cietusi neveiksmi un krīzes pārvarēšanai pastāv labākas alternatīvas, liecina sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma “Gallup” veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti.

Iedzīvotāju aptauju “Gallup” veica šā gada septembra beigās pēc tiešsaistes diskusiju platformas “Debating Europe” pasūtījuma, vēsta LETA.

60% aptaujas dalībnieku pauž viedokli, ka pastāv labākas alternatīvas pašreizējai taupības politikai. Šādi domā 94% Grieķijas iedzīvotāju, 81% portugāļu, kā arī 80% spāņu.

Pat Vācijā, kas parasti tiek uzskatīta par spilgtu fiskālās konsolidācijas piemēru, 50% iedzīvotāju domā, ka pastāv labākas iespējas par taupīšanu. Tikai 25% respondentu Vācijā domā, ka taupība ir labākā no iespējām.

Atbildot uz jautājumu par taupības politikas panākumiem, 51% respondentu uzskata, ka taupība Eiropas Savienībā ir cietusi neveiksmi, un tikai 5% uzskata, ka tā darbojas.

Tajā pat laikā 67% aptaujas dalībnieku uzskata, ka taupības politika darbojas vien atsevišķās valstīs. Kopumā tikai 16% eiropiešu ir pārliecināti, ka taupības politikai nav uzticamu alternatīvu.

Eiropas iedzīvotāji arī uzskata, ka taupības pasākumi galvenokārt tiek īstenoti bloka lielāko dalībvalstu interesēs, nevis to valstu interesēs, kas saņēmušas bloka finansiālo palīdzību.

 

Komentāri (65)

lindapastare 02.10.2013. 12.13

Aptaujas liecina, ka vairums cilvēku labprāt neatmaksātu parādus, kā arī labprātāk saņem naudu kā dāvinājumu nevis nopelna paši. Ko nu?

+17
-2
Atbildēt

0

lismanis 02.10.2013. 11.53

alternatīva taupībai – turpināt ballīti un tikai tērēt, tērēt, tērēt (eifēmisms – “sildīt, stimulēt utt. ekonomiku”). bet, protams, ka taupība ir nepopulāra. vai tad varēja būt savādāk? no nekā nekas nerodas.

+17
-4
Atbildēt

1

    janis17 > lismanis 02.10.2013. 16.44

    Svarīgi ir kur to sildītājnaudu tērē!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 02.10.2013. 13.18

Izcils pētījums ar satriecoši negaidītiem rezultātiem. Vēl vajadzētu ar aptaujām zinātniski noskaidrot, cik daudzi uzskata, ka viņiem vajadzētu vairāk naudas, lētākus dzīvokļus, smukākas sievas un gudrākus priekšniekus. Rezultāti būtu satriecoši valdošajiem režīmiem. Visiem.
Un skolu mācību grāmatas jāpārstrādā atbilstoši rezultātiem, kas gūti 11.gadsimta aptaujā par neapstrīdami acīmredzamo Saules kustību ap Zemi. Tautu nepiekrāpsiet, liberasti sorosiskie!

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu