KNAB noliedz izmeklētāju Kuzmas un Indriksones aiziešanu no darba (papild.) • IR.lv

KNAB noliedz izmeklētāju Kuzmas un Indriksones aiziešanu no darba (papild.)

34
Temīda. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ģenerālprokurors Kalnmeiers ir neapmierināts ar juristu izglītošanas kvalitāti Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) noliedz publiski izskanējušo informāciju par izmeklētāju Rimanta Kuzmas un Agneses Indriksones aiziešanu no darba.

Pašreiz neviens izmeklētājs nav pārtraucis darba tiesiskās attiecības ar KNAB un “TV3 raidījuma sižetā minētie darbinieki turpina darba tiesiskās attiecības ar biroju”, aģentūrai LETA sacīja KNAB preses pārstāve Inta Šaboha.

Jau ziņots, ka TV3 raidījums “Nekā personīga”  svētdien vēstīja – no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uz prokuratūru pārgājuši strādāt izmeklētāji Rimants Kuzma un Agnese Indrikson.

Kuzma izmeklējusi tā saukto oligarhu lietu, bet Indriksone šķetināja korupciju Daugavpils siltumtīklos, kurā bija iesaistītas arī augstas pašvaldības amatpersonas, ziņo LETA.

Tikmēr ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir neapmierināts ar juristu izglītošanas kvalitāti Latvijā, jo topošo prokuroru eksāmenos 85% kandidātu neesot varējuši atbildēt uz vispārējiem erudīcijas jautājumiem. Tas liedzot prokuratūrai atrast darbiniekus, un šis ir pirmais gads, kad prokuratūrā vairākas vietas paliek vakantas.

Erudīcijas testā gan nav pārbaudītas juridiskās zināšanas, bet gan uzdoti jautājumi, cik iedzīvotāju Latvijā saskaitīti pēdējā tautas skaitīšanā, kāds ir augstākais civilais apbalvojums Latvijā, kad Andri Bērziņu ievēlēja par Valsts prezidentu, cik Latvijā ir novadu, kas bija jaunlatvieši u.tml.

Pēc pārbaudēm prokuratūra no vakantajām 26 rajona līmeņa prokurora vietām šogad spējusi aizpildīt 18.

(papildināta ar jaunākām ziņām)

Komentāri (34)

ievuliitis 30.09.2013. 11.22

“No KNAB uz prokuratūru pāriet oligarhu un Daugavpils lietas izmeklētāji”
Kāda tur izmeklēšana, kad priekšniekam ir svarīgāki birokratiski sīkumi un lietu izmeklēšana tiek traucēta.

+6
-6
Atbildēt

3

    Zane > ievuliitis 30.09.2013. 17.29

    tas ir tikai maldīgs priekšstats, kas apzināti radīts par priekšnieku, iespējams, lai attaisnotu savus nedarbus,kas tiek darīti nekontrolēti un zem skaļiem lozungiem

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Zane > ievuliitis 01.10.2013. 19.12

    katrs ikvienā situācijā mēģina meklēt pozitīvo, jauki :)tomēr mani apbrīno komentētāji, kas izsaka viedokli nepārzinot patieso situāciju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 30.09.2013. 20.05

    Jūtos bezgala pagodināta, ka tieši dēļ manis un mana izteikta viedokļa esat nolēmusi piebiedroties IR komentētāju saimei.:D

    +5
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 29.09.2013. 22.55

lai pastastitu kas no knab aizgaja uz prokeni iepakoja to banaala stastaa par sliktajiem jaunajiem juristiem un to apmacitajiem..

+2
-2
Atbildēt

0

Anita 29.09.2013. 20.13

Un ar ko tad normāls cilvēks var būt apmierināts mūsdienu Latvijā?
Kādi juristi var izaugt no tiem darmojediem, kuri dzimuši pēc 1991.gada?
Atbilde: Nekādi!

+4
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu