ANO eksperti: globālo sasilšanu izraisa cilvēki • IR.lv

ANO eksperti: globālo sasilšanu izraisa cilvēki

13
Globālās sasilšanas sekas Po upes deltā 2007.gadā Boreto, netālu atrodas pasaulslavenā Venēcija. Zeme no sausuma saplaisājusi. Foto: AFP/LETA

Pasaules temperatūra šajā gadsimtā pieaugs par 0,3 līdz 4,8 grādiem pēc Celsija

ANO Starpvaldību klimata izmaiņu komisijas (IPCC) piektdien publiskotajā ziņojumā pausta pārliecība, ka globālo sasilšanu izraisa cilvēki, un norādīts, ka pasaules vidējā virsmas temperatūra šajā gadsimtā pieaugs par 0,3 līdz 4,8 grādiem pēc Celsija.

Komisija norāda, ka globālā sasilšana – uz zemes, gaisā un ūdenī – ir nepārprotama, un fakts, ka pēdējo 15 gadu laikā pasaules vidējā virsmas temperatūra pieaugusi gausāk nekā prognozējuši daudzi klimata modeļi, vēl neļauj spriest par ilgtermiņa tendencēm, vēsta LETA/AFP.

Ziņojumā brīdināts – ja siltumnīcefekta gāzu izmešu apmērs tuvākajā laikā netiks samazināts, temperatūras turpinās kāpt un būs vērojamas nopietnas izmaiņas visos klimata aspektos.

IPCC prognozē, ka pasaules vidējā virsmas temperatūra šajā gadsimtā pieaugs līdz 4,8 grādiem pēc Celsija, bet ūdens līmenis jūrās pacelsies par 26 līdz 82 centimetriem.

ANO eksperti paziņojuši, ka ir par 95% pārliecināti, ka no pēdējos 60 gados konstatētās globālās sasilšanas vairāk nekā pusi izraisījuši cilvēki.

Savā pēdējā ziņojumā 2007.gadā komisija savu pārliecību šajā sakarā novērtēja uz 90%.

IPCC jaunais dokuments ir pirmais sējums no trim, kas tiks publicēts tuvākajos mēnešos, un tikai piektais pārskats pēdējā ceturtdaļgadsimta laikā.

 

Komentāri (13)

lebronj2356 27.09.2013. 13.41

Nu bet protams :) – kā gan savādāk, ja jau reiz izraisa cilvēki, tad tiem arī ir jāmaksā – kvotu šmotu, akcīžu un nodokļu veidā, pēcāk šo naudiņu sadala daži, ja naudiņa nāk gausāk, vai ir šaubas, tad sataisa histēriju(nu kā piemēram šis raksts).
Paši pētījumi par šo sasilšanu ir klajš amatierisms profānisms, jo nevar vērtēt objektu, kura vecums ir ap miljardu gadu pēc pēdējiem pārdesmit – tas ir tas pats ko dara tendenciozi žurnaļugas – izrauj frāzi no konteksta ! Teorijas par to, ka zemes temperatūru regulē saules aktivitāte un kosmiskie starojumi vispār netiek pieminēta, jo no saules un kosmosa ne kapeiku neizspiedīsi(ja nu vienīgais uzrodas kāds kas izdomā par sauli nodokli pieprasīt!)….Ideja par cilvēku saražoto CO2 ietekmi ir smieklīga, jo tas sastāda labi ja 10% no zemes saražotā CO2 – viens vulkāns rada tādu gāzu daudzumu, ko nevar saražot gadiem visa pasaules rūpniecīa kopā ņemta….

Ja feodālisma laikmetā vienkāršiem cilvēkiem bija jāmaksā lēņa kungam vienkārši tāpēc, ka bija, tad mūsdienās tā par laimi vairs nevar, taču apetīte parazitēt uz citu rēķina nav gājusi mazumā, tāpēc jau izgudro muļķības, lai civēkus noslauktu….Nu piemēram ūberzaļā Latvija ar saviem OIKiem un rapšiem(kur lai ražotu degvielu vairāk patērē nekā iegūst), bet tas jau nav vienīgais piemērs !

+6
-4
Atbildēt

0

reksa 27.09.2013. 14.46

Hmmm…

Vai Latvija pārsilda atmosfairu? Nē.
Citi to dara (ja vispār dara).
Vai mēs varam ietekmēt citus? Nē.
Un ko tad mēs varam darīt?
Baudīt sasilšanās sekas. Paliek siltāk, un tas ir labi :)

+3
-1
Atbildēt

0

ligakalnina 27.09.2013. 23.09

ANO “ekspwerti” iet ANO birokrātu pavadā, jo tie jau viņiem makasā naudu, pie kam pat pieķerti datu viltosanā.
Birokrātija rullē.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu