Dailes teātrī pirmizrāde "Biedre Zariņa" • IR.lv

Dailes teātrī pirmizrāde “Biedre Zariņa”

27
Izrādes plakāts

Izrādes režisors ir pazīstamais televīzijas žurnālists Dmitrijs Petrenko

Šovakar plkst.19 Dailes teātra Kamerzālē pirmizrādi piedzīvos izrāde vingrinājumiem utopijā vienā daļā “Biedre Zariņa”, ar kuru teātrī debitēs režisors Dmitrijs Petrenko, raksta aģentūra LETA. 

Luga “Biedre Zariņa”, kuras autore ir Rasa Bugavičute, ir smieklīgi lirisks stāsts ar nostaļģiju pēc tā, kas vairs nekad neatgriezīsies: utopiskajiem ideāliem, cerībām uz jaunu dzīvi, ticību līdzpilsoņiem. Vienkāršā cilvēka ikdienas dzīve, viņa sapņi un vilšanās, mīlestība un ticība par vēsturi var pastāstīt daudz vairāk nekā politiskie dokumenti un lēmumi. 

Pie bijušās astronomijas skolotājas Ilgas ierodas viņas 20 gadus neredzētais mazdēls Pauls. Garās dzīves laikā ir piedzīvoti daudzi zaudējumi, un tādēļ Ilga savā prātā atgriežas pagātnē, kas visiem klātesošajiem dod iespēju aizceļot pagājušajos 80.gados. Mīļā miera labad un iekārotā vecmāmiņas dzīvokļa dēļ mazdēls ir gatavs pat imitēt dzīvi, kāda tā reiz bijusi. Taču notiek kas neparedzēts – jo tuvāk viņš iepazīst savu vecmāmiņu un padomju laika gaišos ideālus, jo grūtāk viņam pārtraukt spēlēt šo teātri. 

Jaunajā izrādē lomas atveidos Olga Dreģe, Lidija Pupure, Mārtiņš Počs un Inita Dzelme. Iestudējuma radošajā komandā līdzās režisoram Petrenko strādā arī scenogrāfs Artūrs Arnis, kostīmu māksliniece Anastasija Golubeva un gaismu mākslinieks Mārtiņš Kudiņš.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Nākamās izrādes 24.septembrī, 6., 15 un 22.oktobrī. Biļetes cena Ls 8.Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu