Radoši informatīvo telpu „ieziemos” • IR.lv

Radoši informatīvo telpu „ieziemos”

35
Radoši informatīvā telpa Esplanādē. Foto: Evija Trifanova, LETA
Ruta Garkalne

„Esplanāde 2014″ turpinās savu darbību – tiesa gan, citādāk

Radoši informatīvā telpa „Esplanāde 2014″, kas kopš jūnija priecēja pilsētniekus un tūristus ar dažādiem koncertiem un pasākumiem, savu aktīvo sezonu ir beigusi. Taču tas nenozīmē, ka informatīvā telpa tiks nojaukta.

„Esplanāde 2014″ līdz festivālam „Staro Rīga”, kas notiek novembrī, darbosies kā gaismas instalācija. Informatīvo telpu “ieziemos”, noņemot plastmasas jumtu, norāda Mārtiņš Drēģeris, nodibinājuma „Rīga 2014″ pārstāvis. Savukārt nākamā gada janvārī „Esplanādē 2014″ varēs saņemt informāciju par Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem.

Līdz ar Eiropas galvaspilsētas atklāšanu nākamgad notiks dažādi āra pasākumi gan Esplanādē, gan Rīgas Centrāltirgus paviljonos. Viena no iespaidīgākajām akcijām būs grāmatu draugu ķēde. Grāmatas dzīvā ķēdē no rokas rokā no Nacionālās bibliotēkas ēkas Krišjāņa Barona ielā nodos uz jauno ēku Pārdaugavā, Gaismas pili. Grāmatu ķēde notiks 2014.gada 18.janvārī un ilgs sešas stundas.

Plānots, ka „Esplanāde 2014″ notiks vēl kāda ziemas aktivitāte, taču organizatori vēl tur noslēpumā, kāda tā būs.

Plānots, ka aktīvitātes informatīvajā telpā atsāksies 2014. gada aprīlī. Tā būs gan informācijas telpa, gan dažādu pasākumu vieta. Līdzīgi kā šovasar ir plānoti koncerti un kino vakari.

Līdz šim „Esplanāde 2014″ jau ir notikuši 200 pasākumi, bijuši Latvijas un Eiropas filmu vakari, koncerti, radošās darbnīcas u.c.

M. Drēģeris norāda – ja līdz šim „Esplanāde 2014″ nereti notika Eiropas galvaspilsētas pasākumu prezentācija, tad tagad tā būs vieta, kur tie norisināsies.

„Esplanāde 2014″ ir bijusi arī informatīvā vieta, kur uzzināt par XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem un par festivālu „Positivus”. Organizatori min, ka radoši informatīvo telpu kopš tā atvēršanas apmeklējuši vairāk nekā 50 000 cilvēku.

Jau ziņots, 2014. gadā par Eiropas kultūras galvaspilsētu paralēli kļūs divas pilsētas – viena Latvijā – Rīga, otra Zviedrijā – Umeo.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu