Prasa NA izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu (papildin.) • IR.lv

Prasa NA izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu (papildin.)

253
Žaneta Jaunzeme-Grende. Foto: Edijs Pālens, LETA
Ruta Garkalne

Alvis Hermanis: Hunveibinu metodes neder XXI gadsimtam

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) piektdien paziņoja, ka pieprasīs kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju. Formālais gala lēmums tiks pieņemts pirmdien, 16.septembrī. Pirms tam par to tiks informēti koalīcijas partneri.

Bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars ir gandarīts par premjera lēmumu prasīt kultūras ministres demisiju un dēvē to par drosmīgu. “Premjers ir apliecinājis, ka koalīcijas partnera draudi un šantāža nevar būt šķērslis nekompetenta ministra nomaiņai,” aģentūrai LETA teica Žagars.

Viņaprāt, ministre visā savā darbības laikā demonstrēja nekompetenci kultūras jautājumos, konfliktēja ar nozares pārstāvjiem un apzināti kaitēja Latvijas kultūras attīstībai. “Tas degradēja mūsu valsti un veicināja viduvējību kultu,” akcentēja Žagars.

Svarīgi esot apzināties, ka nākamajā gadā Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta. “Kultūras jomas darbiniekiem ir jābūt saliedētiem, un nozarei ir jābūt profesionālai un uz izcilību vērstai. Mums jāiepazīstina pasaule ar mūsu unikālo latviešu kodu,” norādīja Žagars.

Pēc viņa domām, liela nozīme ir personālijām. “Ceru, ka jaunais kultūras ministrs spēs nest Latvijas vārdu pasaulē, būs kompetents un nozare varēs lepoties,” uzsvēra Žagars.

Dombrovskis aicina Nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra kandidātu, kā arī aicina apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā. Ministru prezidents norādīja, ka kultūras nozarē izveidojies nopietns konflikts starp ministri un daļu nozares. Viņš aicinājis ministri rast konfliktam risinājumu, taču ministre saslimusi, tad pārstājusi slimot un vēlāk konfliktu nevis mazinājusi, bet gan saasinājusi.

Dombrovskis teica, ka šis nav pirmais ministres konflikts. “Diemžēl mēs redzam, ka šādi gadījumi atkārtojas un dialogs ar nozari nevedas,” teica premjers.

Vienlaikus Dombrovskis norādīja, ka valdības darbs būtu jāstiprina, ne tikai domājot par Kultūras ministriju, bet kopumā. “Valdības darbā netiks pieļauta neprofesionalitāte vai neizdarība, vai populisms. Pret šāda veida izpausmēm ministru darbā es stingri vērsīšos,” brīdināja valdības vadītājs.

“Es pilnībā saprotu, ka jebkura ministra demisijas pieprasījums var būt potenciāls risks valdības stabilitātei, tāpēc savā Ministru prezidenta darbā esmu no šāda veida lēmumiem bez galējas nepieciešamības izvairījies, bet pašreiz samilzušais konflikts liek šo risinājumu pieņemt,” teica Dombrovskis, bilstot, ka patlaban neizskata citus, tajā skaitā arī mazākuma valdības scenārijus, pirms nav saņēmis skaidru atbildi no Nacionālās apvienības.

Premjers uzsvēra, ka šis konflikts nav nekādā veidā tieši saistīts ar nākamā gada valsts budžetu. “Vienošanās par Kultūras ministrijas budžeta apjomu ir panākta, to ir apstiprinājusi arī pati Nacionālā apvienība.”

Taujāts, vai šis ir premjera paša lēmums vai tas balstīts “Vienotības” valdes mudinājumos, premjers sacīja: “Atbilstoši Satversmei tās ir Ministru prezidenta tiesības, tas ir mans personiskais viedoklis. Bet, protams, pirms gala lēmuma pieņemšanas es šodien konsultējos arī ar “Vienotības” valdi.”

Tāpat viņš norādīja, ka pēdējo konfliktu ar Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru nevērtē “melnbalti”, neesot “labais Žagars” un “sliktā Grende” vai otrādi. Premjerministrs negrasās atcelt ministres rīkojumu par Žagara atbrīvošanu no Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktora amata un uzskata, ka situācija būtu konstruktīvi jārisina.

“Es vēlreiz uzsveru, šeit nav nekāda ultimatīva uzstādījuma no manas vai no “Vienotības” puses. Ja ministres rīcībā ir informācija par Žagara kunga iespējamiem pārkāpumiem, protams, ministrei ir jāvēršas tiesībsargājošās institūcijās un tiesībsargājošajām institūcijām ir jādara savs darbs,” teica Ministru prezidents. Kā problēmu šajā situācijā premjers saredz to, ka ministre lēmumu pieņēmusi, ne ar vienu nekonsultējoties, un tikai pēc tam sākusi savu lēmumu pamatot. “Ja ministrei ir aizdomas par Žagara kunga iespējamiem pārkāpumiem, būtu bijis tikai korekti identificēt šos iespējamos pārkāpumus.”

Premjers rosina par Grendes pienākumu izpildītāju noteikt tieslietu ministru Jāni Bordānu (VL-TB/LNNK). Ministru kabineta iekārtas likums paredz, ka Ministru prezidents pats var atbrīvot ministru no amata, izdodot attiecīgu rakstveida rīkojumu.

Atskatoties uz savu darbu Kultūras ministrijā, jāsecina, ka esmu bijusi priekšzīmīga kultūras ministre, šodien preses brīfingā sacīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK). “Esmu pildījusi visus deklarācijā nospraustos uzdevumus,” sacīja ministre, piebilstot, ka viņa ir gandarīta par vairākiem darbiem, ko izdevies paveikt.

Hermanis: Hunveibinu metodes neiederas 21.gadsimtā

„Tas ir drosmīgs un atbildīgs solis no Ministru prezidenta puses,” par valdības vadītāja lēmumu Ir.lv teic rakstniece Nora Ikstena. Viņasprāt, tas pierāda, ka V. Dombrovskim ir svarīgs kultūras liktenis, jo ir ņemts vērā kultūras nozarē strādājošo viedoklis.

Arī multimediju māksliniece Katrīna Neiburga, kas LNO nama 150 gadu jubilejā ieradās ar baltu T-kreklu „Grende, atkāpies”, ir patīkami pārsteigta par Dombrovska lēmumu prasīt ministres demisiju. Viņa ir priecīga, ka ir izdevies situāciju mainīt , lai gan „vienu brīdi man likās, ka neko nav iespējams mainīt”. Neiburga uzskata, ka viņas došanās uz operu speciāli veidotajā kreklā bija grūdiens, kas izraisījis lielāku lavīnu. „Man liekas, ka garas runas un raksti citreiz nav tik iespaidīgi kā tāds krekls,” – tā māksliniece Neiburga.

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) pēctecim prognozē grūtības izskaidrot LNO vadības iecelšanu: „Nacionālajai apvienībai jāsaprot, ka hunveibinu metodes neiederas 21. gadsimta Eiropā. Ja Žagars ir slikts vadītājs, tad viņš jānomaina ar civilizētām metodēm un ievērojot labas pārvaldības procedūras. Pretējā gadījumā Latvija var nokļūt Ungārijas situācijā, kur jau otro gadu nacionālie radikāļi veic tīrīšanas kultūras iestādēs, vadoties no ideoloģiskiem apsvērumiem, jeb kā 1949. gadā to sauca – cīņu pret kosmopolītiem. Ungārija šobrīd nonākusi starptautiskajā izolācijā. To boikotē visi pasaules mākslinieki. 2014. gadā Rīga varētu nokļūt pazemojošā situācijā. To nevaram pieļaut. Nākamajam ministram būs sarežģīts uzdevums – izskaidrot pārējai pasaulei, kāpēc Latvijas Nacionālās operas vadība uzticēta piensaimniecības speciālistei. Nebūs viegli.”

Rakstniece Andra Neiburga Ir.lv atzina, ka viņai ir ārkārtīgi liels prieks par to, ka premjers ir spējis pieņemt racionālu un inteliģentu lēmumu. “Tas vieš vairāk paļāvības kultūras nākotnei mūsu valstī. Un ne tikai kultūras nākotnei, bet nākotnei vispār – jo vairo jau teju zūdošo ticību tam, ka politiski taisnīgi un gudri lēmumi tomēr var tikt pieņemti arī, ignorējot aizkulišu spiedienu, šantāžu un ultimātus,” teica Neiburga.

Jānis Iesalnieks, VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas konsultants, uzskata, ka V. Dombrovska lēmums ir „nepareizs”. Grendes pārstāvētā partija turpina viņai izteikt uzticību. Iesalnieks intervijā Ir.lv norāda, ka Ministru prezidenta lēmums balstās uz atsevišķu cilvēku emocijām, kas organizē kampaņu „Grende, atkāpies”. Viņaprāt, Grende ir viena no labāk strādājošajām ministrēm valdībā un Iesalnieks uzsver, ka katram gadās kļūdas darbā. Grendes gadījumā tā bija komunikācija, precizē konsultants. Iesalnieks ir pārliecināts, ka šādi Dombrovskis vēlas glābt „savu privāto uzturēšanās atļauju biznesu”. VL-TB/LNNK tālākās darbības tikšot lemtas pirmdien partijas valdē.

Ir.lv sazinājās ar kultūras ministres aizstāvi Aldi Grundi, LNO orķestra arodbiedrības vadītāju un partijas VL-TB/LNNK biedru, taču viņš atteicās sniegt savu viedokli portālam Ir.lv.

Savukārt Siguldas Opermūzikas svētku organizators Dainis Kalns Ir.lv atsūtīja īsziņu: “Dombrovska rīcība ir liels apdraudējums Latvijas esamībai un izteikti kaitnieciska.”

“Vienotība” atbalsta Dombrovska lēmumu

“Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa pēc partijas valdes sēdes norādīja uz kultūras ministres nespēju sadarboties ar nozari, kas, pēc Āboltiņas domām, ir pietiekams iemesls ministres demisijai.

Valdības vadītājs informējis valdi par aktuālo politisko situāciju, un “premjeram ir simtprocentīgs valdes atbalsts”, akcentēja Āboltiņa. Attiecībā uz kultūras ministri “Vienotības” valdei nebija atšķirīgu viedokļu, un valde vienprātīgi atbalsta premjera lēmumu.

Taujāta, cik stabila ir valdība, Āboltiņa sacīja, ka jau sākotnēji šī koalīcija izcēlās ar dažādiem skaļiem un pretrunīgiem preses paziņojumiem, bet parasti “saprāts ņem virsroku un Ministru kabinets turpina strādāt”.

Saskaņā ar koalīcijas līgumu nākamais kultūras ministrs būtu jāizvirza Nacionālajai apvienībai, kura ir atbildīga par šo nozari.

Kā ziņots, premjers vakar uzklausīja Jaunzemes-Grendes argumentus par to, kāpēc un kā viņa atbrīvojusi no amata LNO direktoru Andreju Žagaru, bet šorīt situācija tika pārrunāta “Vienotības” valdes sēdē.

Kā rakstīts, saistībā ar pēdējo dienu skandālu ap LNO vadības maiņu kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) pati pamest ministres amatu negrasās. Jaunzeme-Grende ceturtdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (Vienotība) teica, ka sarunā aicinājums atkāpties neesot izskanējis.

Premjers ministri bija aicinājis uz sarunu, lai uzklausītu argumentus un paskaidrojumus par ministres pārsteidzīgo rīcību, no amata atlaižot LNO līdzšinējo direktoru Andreju Žagaru.

Ministre ceturtdien pastāstīja, ka sarunas laikā premjeram izklāstījusi visus viņas rīcībā esošos argumentus, kas viņai likuši šādi rīkoties, un, viņasprāt, premjeram argumenti bijuši saprotami. Premjers atzinis – ja viņš šo informāciju būtu zinājis ātrāk, tad būtu rīkojies citādāk. Plašāk gan ministre šo apgalvojumu nepaskaidroja.

Pati viņa joprojām ir gatava vadīt Kultūras ministriju. “Es esmu gatava strādāt līdz valdības pēdējai dienai. Kā ministre es esmu bijusi disciplinēta, es esmu izpildījusi visus valdības lēmumus,” viņa uzsvēra, uzskaitot, ka ir piesaistījusi kultūras nozarei finansējumu un atveseļojusi visu nozari. Tāpat ministre pauda, ka viņas pusē esot lielākā daļa kultūras nozares pārstāvju un svaru kausi starp atbalstītājiem un pretiniekiem ir nevienlīdzīgi, proti, pārsvars esot viņas pusē.

Tāpat Jaunzeme-Grende ir pārliecināta, ka ar savu palikšanu amatā nenodara kaitējumu kultūras nozarei. “Mēs cīnāmies par svarīgām lietām. Mēs esam cīnītāji,” uzsvēra politiķe.

Pēdējais pacietības piliens ministrei saistībā ar Žagaru bijis LNO 150 gadu jubilejas svinības un izdalītie ielūgumi. Viņa klāstīja, ka saistībā ar jubilejas koncertiem neesot skaidrs aptuveni 200 ielūgumu liktenis – kam tie ir izdalīti. Ar iesniegumu par pazudušajiem ielūgumiem ministre arī plāno vērsties KNAB. “Pārkāpumi ir no dienas dienā, tas krājas, krājas, krājas,” savu rīcību ar Žagara atbrīvošanu skaidroja ministre.

Savukārt saslimusi ministre ir pēc emocionālajiem uzbrukumiem, kas pirmdien vērsti pret viņu. Viņa atzina, ka esot grūti fiziski izturēt tādus emocionālos uzbrukumus – gan īsziņas, gan arī telefona zvanus. “Tas ir prātam neaptverami demokrātiskā valstī,” teica Jaunzeme-Grende.

Lai gan kultūras ministrei aiz muguras ir vairāki konflikti ar nozares pārstāvjiem, premjera pacietībai punktu pielicis pēdējo dienu konflikts saistībā ar LNO vadības maiņu. Darbības laikā Jaunzemei-Grendei nesaprašanās bijušas gan ar kultūras jomas pārstāvjiem, gan ministrijas cilvēkiem. 2012.gada sākumā ministre nomainīja ilggadējo biroja vadītāju un preses sekretāri, bet tā paša gada maijā ministre pārtrauca darba attiecības ar saviem padomniekiem – bijušajiem kultūras ministriem Sarmīti Ēlerti (V) un Intu Dālderi (V).

Pirmais lielais konflikts ministrei ar nozari radās 2012.gada maijā, kad ar ministri kopīgu valodu par literatūras un grāmatniecības nozares attīstību nespēja rast rakstnieki un literatūras nozares pārstāvji, savukārt pāris dienas vēlāk arī “Kultūras alianses” dalībnieki atzina, ka ir neapmierināti ar Jaunzemes-Grendes darbu. Situāciju izdevās stabilizēt, un maija otrajā pusē starp Kultūras ministriju, nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK un “Kultūras aliansi” tika parakstīts memorands par kopīgu mērķu sasniegšanu kultūrā.

Daudzus pārmetumus ministre saņēma arī par savu komandējumu Austrālijā. Jaunzeme-Grende pirms Ziemassvētkiem devās komandējumā uz Austrāliju, kur atradās līdz pat 5.janvārim. Komandējumā ministre bija devusies kopā ar savu vīru. Savukārt pirms tam ministrei nācās skaidroties par to, ka viņa iesaistījusi savu vīru jautājuma risināšanā par Kultūras ministrijas vai tās iestāžu rīkotajiem apdrošināšanas polišu konkursiem.

Konfliktsituācija LNO izveidojās 2011.gada decembrī, kad noslēdzās konkurss uz LNO direktora amatu un konkursa komisija amatam virzīja Žagaru, bet ministre, balstoties uz viņas rīcībā esošu papildus informāciju par, iespējams, nopietnām finanšu problēmām Kultūras ministrijas pārraudzībā esošajā iestādē, līguma parakstīšanu ar Žagaru atlika, līdz piedāvāja Žagaram terminētu darba līgumu.

Beidzoties šim līgumam un pārveidojot operas vadības struktūru, kultūras ministre pēc konkursa rezultātu izvērtēšanas nolēma, ka Žagara vietā LNO valde jāvada līdzšinējam Žagara padomniekam muzikālajos jautājumos komponistam Arturam Maskatam, taču Maskats publiski paziņoja, ka no šī amata atsakās. Jaunzeme-Grende šādu lēmumu pamatoja, skaidrojot to ar Žagara neprasmi risināt LNO finansiālās problēmas. Kamēr operas arodbiedrību pārstāvji uzskata, ka Žagara nomaiņa “ieviesīs pārmaiņas, kas sen vajadzīgas”, Žagaru LNO valdē atbalsta gan ārpus Latvijas robežām, gan ilggadēji operas sponsori, gan vairāki LNO solisti. Lai aicinātu ministri atkāpties no amata, kustība “Grende – atkāpies!” sāka parakstu vākšanu par ministres demisiju.

Konflikts jaunu pavērsienu ieguva 11.septembrī, kad ministre pieņēma lēmumu atcelt operas direktoru un valdes locekli Žagaru no amata, norādot uz uzticības zaudēšanu, bet nenorādot konkrētus apstākļus, kas kalpojuši par pamatu šāda lēmuma pieņemšanai. Kā atbildes solis no Žagara sekoja paziņojums, ka vērsīsies tiesā pret kultūras ministri par goda un cieņas aizskaršanu, kā arī par melīgas informācijas paušanu.

Jaunzemi-Grendi par kultūras ministri no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” iecēla 2011.gada oktobrī. Pirms jaunās Dombrovska valdības apstiprināšanas Jaunzeme-Grende, kura līdz tam bija darbojusies uzņēmējdarbībā, atzina, ka bijusi pārsteigta, ka uzrunāta kandidēt uz kultūras ministres amatu, tomēr paralēli ekonomikai viņai esot bijusi cieša saskare ar kultūras jomu, kas ļāvis izdarīt secinājumus par nepieciešamību Latvijā radīt saturīgu un konkurētspējīgu kultūrtelpu.

(papildināta ar Žagara, Neiburgas un Jaunzemes-Grendes viedokļiem)

Komentāri (253)

Gaisma; Enģelis 13.09.2013. 12.48

Varu mēģināt atbildēt pats uz savu jautājumu, kas ir Žagars un kāpēc uzbrukums Žagaram tiek uztverts kā uzbrukums valstij, pardon, kultūrai;)

Domāju, ka vairākums no komentētājiem ir dzirdējuši vārdu “nomenklatūra”. Tad lūk, parasti ar šo vārdu apzīmēja padomju-partijas birokrātisko slāni. Tā savā veidā bija kā jauno laiku muižniecība – aizrotēt no nomenklatūras, piemēram, par frēzētāju praktiski nebija iespējams. Atcerēsimies, pat Berklavu par ļoti būtiskiem pārkāpumiem nevis izmeta uz ielas, bet aizsūtīja “atbildīgā darbā” uz Krievzemi.

Ja pavērojam situāciju mūsdienu Latvijā, tad aina ir samērā līdzīga – ja reiz ticis pie siles, tad nomenklatūristam iespēja kļūt par “latvieti parasto”, ja vien pats uz to mērķtiecīgi neiet, tiecās uz nulli. Atcerēsimies to mazo vīreli Janitu, kurš dabūja krietni pasvīst, lai nonāktu tur kur nonāca.

Tad kas ir Žagars? Acīmredzot Žagars ir viens no šīs nomenklatūras pīlāriem elitārajā kultūrā, kas ar neredzamām saitēm saistīts ar veselu slāni ietekmīgu ļaužu. Un Streips ar ozierīša publiku te ir tikai maza maliņa. Bet Grende ņem un iet kā degunradzis – ignorē nerakstītos nomenklatūras likumus, neko nesaskaņo – bums, un pīlārs Žagars uz ielas. Protams, ka nomenklatūra Andreju uz ielas neatstās, tomēr piekļuve finanšu plūsmām, un galvenais, pats postenis, kas dod naudā nemērāmu ietekmi, būs zudis.

+27
-8
Atbildēt

7

    Ojārs > Gaisma; Enģelis 13.09.2013. 14.33

    zirnekliene Šeloba Man arī galvenā rūpe par to, lai Žagara atlaišana neatceltos.
    Linux Mint, pirmo reizi tev pieliku “+”.
    ————–
    Es trešo reizi.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    grislits > Gaisma; Enģelis 13.09.2013. 12.55

    Šis varētu būt diezgan reāls skaidrojums. Bet par to Žagaru uz ielas – vēl, domāju, ka jāpaciešas, jo man bail, ka steigā taisot rīkojumu par Žagara atlaišanu kāds KM juristiņš nav kaut ko palaidis garām un nākamam ministram rīkojums varētu būt jāatceļ. Tas, protams, neizslēdz to, ka tas jaunais ministrs uzreiz nevarētu izdot jaunu rīkojumu par Žagara atlaišanu un jaunas valdes iecelšanu.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    janis17 > Gaisma; Enģelis 13.09.2013. 15.06

    Esiet uzmanīgi ar to mineta kremlinu. Var arī pamainīt komentāru ar visiem Jūsu plusiem. Demagogs.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Edzs > Gaisma; Enģelis 13.09.2013. 20.35

    morgenstern 12:48 _”…kas ir Žagars un kāpēc uzbrukums Žagaram tiek uztverts kā uzbrukums valstij,..”_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    labi pateikts, visam teiktajam atliek tikai piekrist. paldies.
    tiesham lidzigi ka ar Vashkevicu Žagara aizskarums ir uzbrukums valstij, kapec ta, – lumpenjiem patricieshu attiecibas nesaprast.

    _”…Žagars ir viens no šīs nomenklatūras pīlāriem elitārajā kultūrā, kas ar neredzamām saitēm saistīts ar veselu slāni ietekmīgu ļaužu. Un Streips ar ozierīša publiku te ir tikai maza maliņa. Bet Grende ņem un iet kā degunradzis – ignorē nerakstītos nomenklatūras likumus, neko nesaskaņo – bums, un pīlārs Žagars uz ielas…”_

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    gliters > Gaisma; Enģelis 13.09.2013. 13.49

    Man arī galvenā rūpe par to, lai Žagara atlaišana neatceltos.
    Linux Mint, pirmo reizi tev pieliku “+”.

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Gaisma; Enģelis 13.09.2013. 13.02

    :Roberts_j
    Skatīsimies ko NA izštukos. Cerams, pat ja NA piekritīs virzīt citu ministru, Žagars būs aiziets uz neatgriešanos.

    +14
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > Gaisma; Enģelis 13.09.2013. 13.44

    Paradoksāli, bet NA šajā situācijā var iegūt pat krietnas dividendes sava tēla spodrināšanai – ja vien tiks izvirzīts patiešām spēcigs kultūras ministra amata kandidāts ;)

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

janis17 13.09.2013. 09.42

    Eleonora Maisaka > janis17 13.09.2013. 11.44

    dzeris49
    “disidente sāk komentēt samērā, vēlu, acīmredzot, pēc miega zāļu devas”

    Kādam ir arī jāstrādā, lai valstij būtu nauda, ar ko dažu rusofīlu plānprātiņu izjātos dirsas caurumus ārstēt. Atkal uz savas izlīdušās zarnas uzsēdies?

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > janis17 13.09.2013. 12.12

    kristaps_freimanis
    “Ceru, ka pēc katras komentēšanas reizes Tu dezinficē klaviatūru…”

    Kāpēc? Pediņi manai klaviatūrai klāt netiek, un ar saviem sūdainiem pirktiem to apgānīt nevar.

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > janis17 13.09.2013. 11.14

    Tēmu mainīt nevajag, naudas atmazgātāji nodara valstij daudz mazāku ļaunumu, nekā absolūti aprobežots, un, izteikšos nekorekti, vienkārši stulbs KM.

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > janis17 13.09.2013. 11.39

    zanE ….
    “…vēl Jums atliek pārbaudīt izlietoto tualetes papīru”

    Kad Žagars un viņa zilā brālība sāk to stiept pakām uz mājām, protams.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 13.09.2013. 14.47

    OT, neviens neteica, tikai nav dūmu bez uguns, tieši tāpat, kā ar dažādām brālībām, otkatiem, utt.
    Nu lai žagars aiziet un pierāda visai pasaulei, ka ir tīrs, kā bāreņa asara, tāpat, kā es džerim piedāvāju kopīgi veikt IQ testu, lai noteiktu, kurai partijai aprobežotāki atbalstītāji…

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Ojārs > janis17 13.09.2013. 10.11

    Mūsu dižgars izrādās narkomāniņš…

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 13.09.2013. 10.26

    Interesanti, kuri no viņa atbalstītājiem ir piegādātāji, bet kuri kopšņaucēji, bet kuri vienkārši naivie?

    Kokaīnam ir ļoti spēcīga centrālo nervu sistēmu stimulējoša iedarbība, kas ievērojami pārspēj amfetamīnus.
    Iedarbība sākas ar reibuma sajūtu, kas pāraug izteiktā eiforijā un darboties gribā. Kokaīnisti pārvērtē savas spējas, tiem rodas visvarenības un spēka sajūta. Viņiem šķiet, ka tie ir paši labākie, visskaistākie un visvarenākie.
    Lai nezustu kokaīna reibums kokaīnisti ir spiesti lietot to daudzkārtīgi diennakts laikā. Ar laiku pilnīgi izzūd miegs. Nepārtrauktā uzbudinājuma un haotiskās darbošanās dēļ viņi beigās sevi noved līdz pilnīgam spēku izsīkumam.
    http://www.narcomania.lv/pub/print.php?id=27&lid=34

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    andris902 > janis17 13.09.2013. 10.30

    ….mjā, stipri nožēlojami vērot, kā vīrieši kļūst par bābām….veči, Jūs tiešām neaptverat, cik ļoti Jūs kaitējat savai partijai, demonstrējot šādu līmeni?….
    …vēl Jums atliek pārbaudīt izlietoto tualetes papīru, lai Jūsu prāts būtu pavisam mierīgs….

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > janis17 13.09.2013. 10.43

    Nu bet zanE, vai tad NA atbalstītāju argumentu līmenis tevi vēl arvien pārsteidz?
    Nedaudz augstāk divi NA arhetipi – aivarsk un disidente, “diskutēja” par Dombrovska, atvainojiet, dzimumorgānu stāvokli, ko tu vēl gaidi?
    Ievēroji, ka disidente sāk komentēt samērā, vēlu, acīmredzot, pēc miega zāļu devas, ko tai nozīmē att. med. iestādē, nespēj pamosties, bet, nu jau aivarsk viņu pilnā mērā spēj aizvietot.

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 13.09.2013. 10.42

    Zane, Kopš kura laika Aleksandrs Poļakovs būtu kādas partijas biedrs, kurai tas varētu kaitēt?

    ” stipri nožēlojami vērot, kā vīrieši kļūst par bābām” – tā ir tava homofobijas izpausme?????

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 13.09.2013. 11.17

    dzeris49 naudas atmazgātāji nodara valstij daudz mazāku ļaunumu
    ____________________________________
    Opā!!!!
    Dzeris, kopā ar RiP nomainījis kursu! Reģionu partija ar šķēlistiem, šleseristiem un RiPistiem parāda savu īsto viepli???
    Naudu var atmazgāt operā, nemaksāt algas darbiniekiem, māksliniekiem, bet pirkt kokaīnu????????????? Tas būtu tas mazākais ļaunums???????

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    Ojārs > janis17 13.09.2013. 10.54

    zanE ….mjā, stipri nožēlojami vērot, kā vīrieši kļūst par bābām….veči, Jūs tiešām neaptverat, cik ļoti Jūs kaitējat savai partijai, demonstrējot šādu līmeni
    ————-
    iesaku Tew vairāk kocentrēties uz savas partijas Čaklajiem naudas atmazgātājiem, Shkaparu un Pulku “vajadzībām” jaunizveidotajiem amatiem, “nodokļu optimizētājiem” un sievas “tumbočkas” īpašniekiem.

    +10
    -9
    Atbildēt

    0

    Kristīne > janis17 13.09.2013. 14.56

    “nav dūmu bez uguns”
    ===
    Mūsdienās ķīmija ir pietiekami attīstīta.
    =
    Ja pēc būtības – “uguns” var arī pastāvēt, bet tā var nebūt saistīta ar faktiem, bet gan ļautiņu iedomām un murdziņiem.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > janis17 13.09.2013. 14.55

    Aivarsk!

    Par ko uztraukums, — Lāčuks taču (esot?) pateicis, ka Žagara atpakaļcelšanu neorganizēs. Vienreiz… varbūt… varēs ticēt.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 13.09.2013. 11.05

    Zane, kur nu vēl iesaldētie kredīti un algas pielikumi “savām meitenēm”…

    http://www.focus.lv/latvija/politika/dombrovska-padomniece-bukane-sanemusi-algas-pielikumu-ventspils-brivosta

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    piziks > janis17 13.09.2013. 13.56

    Kurš teicis, ka Poļakova vāvas ir patiesība?! Ja jau pievēršamies amatu ieņēmēju ekspertīzēm, tad Saeimai jāpieņem likums un uz ekspertīzēm gan Žagaru, gan Grendi, gan Strīķi un arī Repši, ja Repše vēl turpinās tiekties iekš varas, — ja USA var testēt prezidenta veselību, arī mūsu slimniekus jādzen pie dokteriem un jāpatur nostāk no amatbeņķiem — neatkarīgi no diagnožu iespējamās dažādības: galvenā ir attiecīgo diagnožu bīstamība. Ja bērnudārza audzinātājām un šoferiem medkomisija jāiziet, tad valsts naudas turētājiem un tēriņu koordinatoriem… — kādēļ ne?!

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristīne > janis17 13.09.2013. 12.03

    “Kādam ir arī jāstrādā, lai valstij būtu nauda, ar ko dažu rusofīlu plānprātiņu izjātos dirsas caurumus ārstēt. Atkal uz savas izlīdušās zarnas uzsēdies? ”
    ===
    Ceru, ka pēc katras komentēšanas reizes Tu dezinficē klaviatūru…

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

ivetao2007 12.09.2013. 20.11

Latvijas Nacionālā opera neuzved latviešu komponistu operas. Tās uzved amatieri Bauskā, Zosēnos, Ērgļos, Kuldīgā. Kam tad vajadzīgz izškērdētājs bijušais barmenis Žagars. Par latviešu nodokļu maksātāju naudu peldās Reinas zeltā. Un vervē sev galmu Tā slava ir uzpūsta. Kulturas ministres uzdevums nav gādat naudu visvisādiem diedelniekiem. Cita lieta Dziemu svētki tautai. Tie noritēja lieliski. Lūk, galvenā mēraukla!

+28
-17
Atbildēt

3

    piziks > ivetao2007 12.09.2013. 22.02

    Mežavilks nu jau ar tautas amatieru operām pārsteigs Latviju. Sāk ar Ērgļiem, — preses pīles liktenis, pilnīgs metsasisu.lv…

    +6
    -13
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > ivetao2007 12.09.2013. 20.41

    Latvijas Nacionālā opera neuzved latviešu komponistu operas. Tās uzved amatieri Bauskā, Zosēnos, Ērgļos, Kuldīgā.

    Amatieru operas trupas…. dažreiz sirds sažņaudzas par to, cik cilvēki ir informēti par jomām, kuras komentē!

    +13
    -19
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ivetao2007 13.09.2013. 11.29

    Precīzāk būtu teikt, ka LNO latviešu operas uzved (vispirms pasūta) reti, bet klasiskā “augstā māksla” jau pamatā nodarbojas ar senāku darbu interpretācijām (ierobežotu jaunradi), nevis pilnīgu jaunradi. Varētu būt mantojums no romiešiem, kas aktīvi kopēja grieķus…

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu