NATO ģenerālsekretārs un ĀM nosoda Baltijas okupācijas draudus • IR.lv

NATO ģenerālsekretārs un ĀM nosoda Baltijas okupācijas draudus

21
Anderss Fogs Rasmusens. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Rasmusens: šādiem paziņojumiem vajadzīga nopietna atbilde

Krievijas politiķu izteikumi par Baltijas valstu okupāciju atbildei uz uzbrukumu Sīrijai nav pieņemami un uz tiem nopietni jāreaģē, Lietuvas parlamentā paziņojis NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, vēsta aģentūras LETA-ELTA.

“Patiesībā būtu ļoti viegli noraidīt šādus paziņojumus kā absurdus, tomēr es uzskatu, ka tiem nepieciešama nopietna atbilde, jo tie ir pilnīgi nepieņemami,” sacīja Rasmusens. NATO ģenerālsekretārs norādīja, ka Krievijas valdība nav paudusi skaidru pozīciju par šiem izteikumiem. “Es gribētu, lai Krievijas valdība paziņo, ka tā neatbalsta šādus izteikumus,” sacīja Rasmusens.

Arī Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) nosoda Krievijas Valsts Domes deputāta un odiozā politiķa Vladimira Žirinovska izteikumus par Baltijas valstu okupāciju. ĀM iestājas par labām un konstruktīvām attiecībām ar Latvijas kaimiņvalstīm, tai skaitā Krieviju. Viens no būtiskiem to elementiem ir savstarpējās uzticības un cieņas gaisotne.

“Šai sakarā ar nožēlu jāuztver kārtējie absurdie Krievijas odiozā politiķa, Domes deputāta Vladimira Žirinovska izteikumi par Baltijas valstu okupāciju. ĀM uzskata, ka šādi paziņojumi ir bezatbildīgi un nepieņemami. ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs uz šo jautājumu norādīja sarunā ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu,” teikts ĀM paziņojumā.

ĀM aicina Krievijas oficiālās amatpersonas norobežoties no šādiem bezatbildīgiem izteikumiem, apliecinot, ka Krievija ir mūsu laba kaimiņvalsts un atbildīgs partneris reģionā.

Jau vēstīts par Krievijas Valsts domes deputāts Vladimirs Žirinovskis šonedēļ paziņoto, ka atbildē uz Rietumvalstu triecienu Sīrijai tiks okupētas un iznīcinātas Baltijas valstis, kas esot uzdrīkstējušās atbalstīt uzbrukumu Sīrijai. “Kad tādi visādi plušķi vaukšķ pasaules procesos, tāpēc arī tiek okupēti. Vēl viņi brēks – kāpēc mūs okupēja! Pavisam noteikti visas Baltijas valstis tiks okupētas un visas tiks iznīcinātas,” intervijā laikrakstam “Komsomoļskaja pravda” paziņoja Žirinovskis.

Komentāri (21)

Edzs 06.09.2013. 17.54

Baltijas valstis ir NATO austrumu robežas priekšposteņi, Krievijas valstsviru joki draudet tam ar uzbrukumu netiks pieņemti.
Daugavpilī būs vajadzīga NATO bāze un Liepājā ASV flote.

+6
-1
Atbildēt

3

    Inese > Edzs 06.09.2013. 17.57

    Pilnā augumā tu, Sidra, esi nereāli skaista ;)

    http://s1.bild.me/bilder/060112/843841645.jpg

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > Edzs 06.09.2013. 21.32

    Linux dumji iekrita – palaidis garām, ka Tante Sidra ir džeks. Tā gadās, ja vēlme pielietot AD HOMINEM nosprosto smadzeņu asinsriti.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese > Edzs 07.09.2013. 11.01

    Un kā iespējams izsecināt pēc nika TinteSidra, ka rakstītājs ir vīriešu dzimuma? Cilvēkam laikam nopietnas problēmas ar savu dzimumorientāciju.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

oktaavs 06.09.2013. 21.51

politics
Ar to aizliegšanu nevajag pārāk aizrauties. Bija jau kādreiz līdz riebumam.
Tikko vienā popularā saitā saskāros ar vistiešāko, nožēlojamo politisko cenzūru.
Bliezu ārā visu, ko domāju par Obamas administrācijas pasaciņām. Nekādu rupjību, viss normas robežās un ar pamatotiem argumentiem. Rezultātā – bans. Nevis par formu, bet par saturu. Palika dziļa riebuma sajūta pret tiem censoņiem – pielīdējiem un šoks par politisko cenzūru it kā demokrātiskā zemē.

+5
-1
Atbildēt

2

pilnīgi siha! 06.09.2013. 18.34

Kad vienreiz IR’a vietnes uzturētāji sapratīs, ka tribīnes nodrošināšanai neliešiem nav nekāda sakara ar demokrātiju!? Kāpēc jūs pieļaujat atklātu nacisma un antisemītisma sludināšanu, nemaz nerunājot par vienkāršām jēlībām? Vai jūs tiešām esat “sisti ar galvu”, vai vienkārši gļēvuļi?

+6
-4
Atbildēt

1

    Eleonora Maisaka > pilnīgi siha! 06.09.2013. 21.13

    politics
    Jebkādas cilvēcības pazīmes zaudējušo fašistu izdzimteņu – neostaļinistu/rusistu, WWII apoliģētu, izkārnīšanās tiešām nebūtu pieļaujama.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu