Žirinovskis: Baltijas valstis tiks okupētas un iznīcinātas • IR.lv

Žirinovskis: Baltijas valstis tiks okupētas un iznīcinātas

40
Vladimirs Žirinovskis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Krievijas domes deputāts nespēj savaldīt nicinošu retoriku pret baltiešiem

Atbildē uz Rietumvalstu triecienu Sīrijai tiks okupētas un iznīcinātas Baltijas valstis, kas uzdrīkstējušās atbalstīt uzbrukumu Sīrijai, paziņoja Krievijas Valsts domes deputāts Vladimirs Žirinovskis.

“Kad tādi visādi plušķi vaukšķ pasaules procesos, tāpēc arī tiek okupēti. Vēl viņi brēks – kāpēc mūs okupēja! Pavisam noteikti visas Baltijas valsts tiks okupētas un visas tiks iznīcinātas,” intervijā laikrakstam “Komsomoļskaja pravda” paziņoja Žirinovskis.

“Tur stāv raķetes 5 minūšu lidojuma attālumā no Maskavas. Lūk, mums šeit ir 50 minūšu tikšanās. Viņu raķetes jau desmit reizes varēja atlidot un sabombardēt visu Maskavu. Un to dara Latvija, Igaunija un Lietuva. Mēs to viņiem varam piedot? Nekad! Viņi tiks iznīcināti piecu minūšu laikā pēc NATO raķešu pacelšanās. Pilnībā iznīcināti, notīrīti no zemes virsmas. Viņu idiotiskie vadītāji to nesaprot. Un vēl piedalās operācijā pret Sīriju! Vai uz to vadītāju pleciem vispār ir galvas?” iekarsušo Žirinovski citē LETA.

“Niecīgie baltiešu atkritumi! Zviedrija klusē, Somija klusē, Norvēģija un Dānija. Bet šie – paši nejēdzīgākie. Pūdeļi! Latviešu pūdelis ievaukšķējās!” paziņoja kaimiņvalsts deputāts.

Žirinovskis arī izteicies, ka Krievijai pienākoties plaši apgabali no Baltijas valstu teritorijām.

“Narva un Kohtla-Jarve – tur dzīvo krievi. Igaunijas austrumdaļa [jāiekļauj] Ļeņingradas apgabalā. Austrumu Latvija – Smoļenskas un Pleskavas apgabalā. Kauņa, Šauļi, Panevēža – lūk, tā ir mazā Lietuvas kņaziste. Bet viss apkārt – Krievija. Un Liepāja. Rīga – tā ir krievu pilsēta,” paziņoja Žirinovskis.

Savukārt NVS Valstu institūta Baltijas nodaļas vadītājs, politologs Mihails Aleksandrovs savā interneta blogā izteicies, ka gadījumā, ja no Rietumvalstu puses bez ANO Drošības padomes akcepta notiktu militāra intervence Sīrijā, Krievijai vajadzētu ievest savu karaspēku Baltijas valstīs.

Par šādiem izteikumiem kritiski izteicies Saskaņas centra līderis Jānis Urbanovičs. SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs nosūtījis vēstuli Krievijas vēstniecībai Latvijā sakarā ar Krievijas politologa Mihaila Aleksandrova izteikumiem. „Bija vairāk nekā dīvaini 21.gadsimta sākumā dzirdēt 20.gadsimta 30.gadu retoriku,” teikts vēstulē. “Aicinājumi atriebties ASV, izmantojot demonstratīvus kodolsprādzienus un militāru agresiju pret Baltijas valstīm vairāk atgādina nemākulīgu provokāciju, nekā izsvērtu viedokli, ko varētu sagaidīt no tik izglītotas un augstu amatu ieņemošas personas kā NVS valstu institūta Baltijas nodaļas vadītājs.”

„Paziņojums ir unikāls necieņas koncentrāts gan pret valstīm, gan atsevišķām to iedzīvotāju grupām,” raksta Jānis Urbanovičs. “Šķiet, ka pirmo reizi Baltijas valstu krievvalodīgo iedzīvotāju mazākumu teju par „piekto kolonnu” pūlas iztēlot nevis vietējie ultranacionālisti, bet gan Krievijas politikas plānotājs. Latvijas krievus, kas veido teju trešdaļu valsts iedzīvotāju, uztvert kā tirgus priekšmetu politikā, ir vismaz necienīgi. Izraisa izbrīnu, kāpēc tik asam varai pietuvināta profesionāļa izlēcienam pienācīgu vērtējumu nav devušas oficiālas personas. Paziņojuma pasniegšanas forma – personīgais blogs – tomēr neatstāj šaubas par tā autorību, bet Aleksandrova kunga profesionālā darbība izceļ šo paziņojumu starp daudziem, diemžēl, tam līdzīgiem.”

Vēstule nosūtīta vēstnieka Aleksandra Vešņakova vadītajai Krievijas vēstniecībai Latvijā.

 

Komentāri (40)

Kaspars Špūle 05.09.2013. 16.59

valdemir: kāpēc neredzu portālā, piemēram, Linarda Grantiņa garadarbus
———
Droši vien tāpēc, ka, piemēram, Linards Grantiņš nav LR Saeimas deputāts un LR Prezidenta padomnieks..
Bet Žirinovskis – Edelšteins ir liberāldemokrātu partijas frakcijas vadītājs Krievijas Federācijas Valsts Domē un KF Valsts padomes loceklis, tātad viens no prezidenta Putina padomniekiem.

+19
-1
Atbildēt

2

    kristrun > Kaspars Špūle 05.09.2013. 19.18

    Neraugototies uz to, pie patreizējās Krievijas sistēmas arī Žirinovskis nav nekas, nemaz nerunājot par kaut kādu Aleksandrovu, bet mēs sapņojam par nelietīgā Putina režīma gāšanu, lai šie kungi demokrātiski varētu savus sapņus realizēt dzīvē.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    kristrun > Kaspars Špūle 05.09.2013. 19.46

    Bet Grantiņš ir viens no redzamākajiem Latvijas valstiskuma atjaunotājiem ( ja noraidām versiju par VDK projektu ), Trīszvaigžņu ordeņa virsnieks, vārdu sakot, nepavisam ne “gļēvlatvietis” un būtu pelnījis, lai IR mūs šad tad iepazīstina ar viņa uzskatiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Pēterītis 05.09.2013. 17.07

Lielisks tandēms, kā zvejot latviešu balsis SC. Žirinovskis safantazē kārtējo absurdu, Urbanovičs “aizstāv” Latviju

+16
-2
Atbildēt

2

    Janka, Janic > Pēterītis 05.09.2013. 18.08

    varbuut esi lasiijis urbja veestiijuma oriģinaalu??? tikpat labi var domaat ka rakstiijis uzsaukumu atbalstiit žirinovski …

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Pēterītis 05.09.2013. 18.38

    Nav īpaši ticams scenārijs. Šādi Žirinovska izteicieni drīzāk vairo rusofobu nekā samierniecisku noskaņojumu, t.i., SC šādi zaudē latviešu elektorātu, iegūst NA vai pat V (šiem arī ir diezgan spēcīgs labējais spārns) vai ZZS. Būtībā tas arī ir Urbanoviča sapīkuma iemesls saistībā ar to otru pļāpnieku.
    ==
    Pret naidīgām KF darbībām (to iespējamību) gan nevajadzētu attiekties pārlieku vieglprātīgi, šamiem ir tik daudz iekšpolitisku problēmu, ka kariņš varētu šķist jauks risinājums. Tieši tāpēc ir svarīgs amīšu (ļoti jauki no šo puses) uzsvars saistībā ar NATO līguma 5. pantu.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

janis17 05.09.2013. 22.13

Svarīgākais būtu mums prast izmantot šos tekstus Latvijas labā.
Tagad varētu pieprasīt steidzīgi NATO bāzi Daugavpilī un ASV floti Liepājā!!!

+14
0
Atbildēt

2

    Janka, Janic > janis17 06.09.2013. 07.44

    es jau no pirmaas dienas kad iestaajaamie aliansee domaaju ka labaaka kara baaze Baltijas juuraa nav iedomaajama par Liepaajas karostu , taas leeno izmiršanu redzu ikdienas , ja baaze te tiktu ieriikota tas dotu liepaajai 10 kaartiigu labumau kaa privaataa metalurga glaabšana uz iedziivotaaju reeķina , veel jau bija lielaakais kara lidlauks ar poligonu bijušajaa baltijas kara apgabalaa , Vaiņodee , tas tika izlaupiits paaris gadu laikaa peec briiviibas atguušanas.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > janis17 06.09.2013. 01.13

    es domaju lidzigi, lai tik runa, mums katra vinja uzstashanas varetu deret, – ja vien mes macetu to izmantot, par ko gan kadreiz varetu but shaubas.
    NATO bāzi Daugavpilī un ASV floti Liepājā, – mums tas ir vajadzigs jo mes esam NATO areja robezha un nekadi joki te nemedz but.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu