Par ētikas kodeksa pārkāpumiem brīdina deputātus Kabanovu un Cvetkovu • IR.lv

Par ētikas kodeksa pārkāpumiem brīdina deputātus Kabanovu un Cvetkovu

9
Deputāts Nikolajs Kabanovs (SC). Foto: Evija Trifanova, LETA

Abiem deputātiem izteikto brīdinājumu publicēs laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija deputātiem Nikolajam Kabanovam (SC) un Irinai Cvetkovai (SC) izteikusi rakstveida brīdinājumu. Par to paziņots Saeimas sēdē ceturtdien, 5.septembrī.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs Saeimas sēdē ziņoja, ka komisija, izvērtējot 11.Saeimas deputāta Kabanova publikāciju laikrakstā „Vesti segodņa” par XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem, konstatēja Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.panta pārkāpumu, informē Saeimas preses centrs.

Tāpat Orlovs Saeimai ziņoja, ka Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija izvērtēja arī 11.Saeimas deputātes Cvetkovas publiskos izteikumus starptautiskā konferencē Vašingtonā un intervijā masu medijiem un konstatēja, ka deputāte ir pārkāpusi Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.pantu.

Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.pants nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija balsojot lēmusi deputātiem Cvetkovai un Kabanovam izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

 

Komentāri (9)

Kristīne 05.09.2013. 15.45

Saeimas depuāti it kā sasnieguši pilgadību tomēr izdarības bērnudārza līmenī.Ko darīt ar Kabanovu un Cvetkovu portālā manabalss.lv jau pateikuši 16656 pilsoņi. Tomēr Saeimā neatrodās neviena partija, kura būtu spējīga šo jautājumu tālāk risināt. Gluži pretēji – šādi sodi Kabanovam Cvetkovai ir tāda pirmvēlēšanu aģitācijas kampaņa, kurai Stendzenieks vai Liepnieks nav spējīgi pat “ūdeni pienest.”

+4
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 05.09.2013. 14.35

kāda jēga ir no “soda”, par kuru pats sodāmais ierēc, bet sodītāji lieliski apzinās, ka sods nekādas morālas vai finansiālas sekas neradīs un, galvenais, nenovērsīs pārkāpuma atkārtošanos nākotnē?

+2
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 05.09.2013. 13.46

Cvetkovai un Kabanovam būtu jāatņem pilsonība un jāizsūta atpakaļ uz dzimteni.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu