Policija pēc pusotras nedēļas aiztur bēguļojušo Tokaho (papildin.) • IR.lv

Policija pēc pusotras nedēļas aiztur bēguļojušo Tokaho (papildin.)

35
Bēguļojošais Ralfs Tokaho. Foto: LETA/Valsts policija

Tokaho atrasts ar kameru, kas uztver siltumu

Par smagiem noziegumiem aizdomās turēto 1965.gadā dzimušo Ralfu Tokaho izdevies atrast, izmantojot termovizoru jeb kameru, kas uztver siltumu.

Pēc Valsts policijas (VP) pieprasījuma Tokaho meklēšanā tika iesaistīts Valsts robežsardzes (VRS) Aviācijas pārvaldes helikopters, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele.

Izmantojot robežsardzes helikoptera nakts redzamības iekārtu ar termovizoru, tika konstatēts siltuma izdales avots kādā Rēzeknes pilsētas nomales dārza mājiņā. Robežsargu grupa tika nosūtīta pārbaudīt šo objektu. Izrādījās, ka dārza mājiņā ir paslēpies meklētais noziedznieks.

Aizturēšanas brīdī pie Tokaho tika atrasts un atsavināts šaujamierocim līdzīgs priekšmets. “Informācija par to, ka Tokaho esot ievainots, ir apstiprinājusies, tāpēc viņš nodots mediķu aprūpē. Rēzeknes tiesa piemērojusi viņam drošības līdzekli – apcietinājumu,” pastāstīja Skrebele.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) pateicas VP un VRS par Tokaho aizturēšanu, profesionāli sadarbojoties. “Pateicos visiem noziedznieka aizturēšanas operācijā iesaistītajiem darbiniekiem, kuri nesavtīgi strādāja daudzu dienu garumā diennakts režīmā, lai aizturētu bīstamo noziedznieku. Augsti novērtēju dienestu darbinieku profesionalitāti, cieši sadarbojoties noziedznieka meklēšanā un aizturēšanā, šajā darbā veiksmīgi izmantojot arī dienestu rīcībā esošās modernās tehnoloģijas,” sacīja Kozlovskis.

Viņš piebilda, ka darbinieki, kuri piedalījās Tokaho aizturēšanas operācijā, ir pelnījuši savam ieguldītajam darbam adekvātu novērtējumu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Tokaho bijis ievainots plecā. Tokaho ir ievainots un viņš nodots mediķu aprūpē palīdzības sniegšanai. Rēzeknes tiesa piemērojusi viņam drošības līdzekli apcietinājumu.

Tokaho patlaban ir ievietots Rēzeknes slimnīcā un tiek gatavots operācijai. Slimnīcā gan neatklāja, kāda rakstura ievainojums ir aizturētajam. Slimnīcā Tokaho tiek apsargāts. Plašākus komentārus policija pagaidām nesniedz.

Jau ziņots, ka 23.augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965.gadā dzimušā Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst. 17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu “Audi Q7”.

Brīdi vēlāk pilsētā šo automašīnu, kad tā ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgt un avarēja.

Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgo priekšmetu un atņēma viņiem trafarēto dienesta automašīnu. No iegūtajām liecībām izriet, ka pēc tam noziedznieks, visticamāk, atbrīvojās no ieroča un, iespējams, devās Krievijas robežas virzienā.

Policija norāda, ka Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadu sodu ieslodzījumā.

Bēguļojošais noziedznieks bija izsludināts arī starptautiskajā meklēšanā.

(papildināta ar ziņu par aizturēšanas apstākļiem)

Komentāri (35)

inesite15 04.09.2013. 15.25

O-bana !
“Aizturēšanas brīdī pie Tokaho tika atrasts un atsavināts šaujamierocim līdzīgs priekšmets. ”
…………………………………………
– Zābaks – ne ? – … līdz pat šim brīdim nav tikuši skaidrībā par to, kas tas īsti bijis par tādu priekšmetu :))) ) – visas službas ar visiem siltumvīzeriem :)))

+4
0
Atbildēt

1

    egfoto > inesite15 04.09.2013. 19.12

    Ja nemaldos, tad ir vai nav šaujamierocis nosaka ekspertīze, nevis uz vietas pašaudoties.
    Koku ar neviens pēc narika aizturēšanas nešņauc, lai pateiktu, ka ir koks, nevis balts pulveris :)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

piziks 04.09.2013. 13.00

Kombinējot nakts redzamības verķus ar termovizoru ir iespējas neapdraudēt savus cilvēkresursus, — robežsardzē savējo nošaut paši labi māk, nesen piedzīvots un pārdzīvots.

Policijas nopelni? Pašu apskādēts auto, — sašaujot aizmugurējo stiklu un riepas: pēc kino vesternos redzētas taktiskās shēmas… šoreiz likumpārkāpējam par labu. Un par tādām algām iekšlietās dabūtus policmeistarus… — vai ir godīgi no tiem vairāk prasīt?

Toties ne robežsardzei, ne armijai tehniku/aprīkojumu gan nevajag pirkt, nevajag Latvijas saistības NATO partneriem pildīt, — varētu kāds zinātājs uzreiz… Pēteris Strautiņš, bet tas jau no DNB norvēģu teritorijas… varētu saskaitīt, cik cilvēkdienu tiks apmaksāts, cik no tām pēc pāris mēnešiem tiks visiem ķērājiem izziņotas par neapmaksājamām… vēl pateiks, ka naudas taču nav… un visu to izdevumu summu pretstatīt viena termovizora cenai: kas būs lētāk? Par efektivitāti varētu paklusēt, — lai neērti nebūtu.

+2
-1
Atbildēt

0

Inese 04.09.2013. 10.56

Tokaho aizturēts Rēzeknes apkārtnē kādā neapdzīvotā vasarnīcas mājā. Bēguļojošais noziedznieks bija izsludināts arī starptautiskajā meklēšanā.
========================

Latvijas policija ir pilnīgs izsmiekls.

+1
-3
Atbildēt

7

    Inese > Inese 04.09.2013. 20.19

    donst13 Es dzīvoju Rīgā, Antonijas ielā
    =======================

    Vai, cik jauki vismaz viens kadrs, kas še raksta, ir publiski atzinies, ka raksta no Antonijas ielas Rīgā. Bet es, jā, dzīvoju laukos. Lielpilsētas man vnk riebjas.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    egfoto > Inese 04.09.2013. 19.08

    Gribu redzēt šo urlēnu bļaujam “Latvijas policija pilnīgs izsmiekls”, kad viņa fizionomiju kāds narkaš lubančikā ieveidos :)
    Atceries, dzīve tā pat kā pasaule ir apaļa!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese 04.09.2013. 20.05

    Kas ir lubančiks? Kāda kloāka, kur tu dzīvo?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Rita Lazda > Inese 04.09.2013. 21.41

    Dzīve dažreiz tāpat kā pasaule ir pakaļa – arī apaļa…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Rita Lazda > Inese 04.09.2013. 16.11

    Ar ko jūs gribiet salīdzināt? Neviens lieks cilvēks necieta. Policisti ir dzīvi – arī nejaušie aculiecinieki. Policijas trakumā nav nošauts vai arestēts neviens šim noziedzniekam līdzīgs cilvēks. Pats noziedznieks ar tikai mazliet ievainots, nevis sacaurumots līdz nepazīšanai.
    Ja nu kaut kas ir izsmiekls, tad pats cietumnieks un cietuma sistēma, kas nespēj pārveidot cilvēkus pēc soda saņemšanas, lai šiem nerastos vēlme nonākt atpakaļ aiz restēm. Manuprāt, nozagt auto ar ieroci un nelikvidēt liecinieku vai pat viņu nesasienot ir izmisums nonākt atpakaļ cietumā. Brīvībā tak ir visīstākie džungļi, kur valsts nespēj parūpēties par likumpaklausīgiem cilvēkiem, kur nu vēl no cietuma iznākušajiem, kuru reabilitācija un iesaistīšana sabiedrībā iet nepareizu ceļu jau no viņu nonākšanas cietumā, kur var iemācīties tikai pretējas prasmes.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    egfoto > Inese 04.09.2013. 20.45

    Tā nu viņš i, no Antonijas ielas. Tuvu darbam :)
    Bet Tev no laukiem, vēlos atgādināt, ka nevajag dirst vienīgajā bļodā, kas mājās stāv, jo pēc tam no tās jāēd, t.i., cienīsim cilvēkus, kas naktīs strādāja, lai kārtējo kropli noķertu!
    Un Tev, lūdz svēto Mariju, lai tavā mājā nepaciemojas, kāds no viņa kursa biedriem! Diezin vai tikai ar sāpošu pakaļu tiksi cauri.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    egfoto > Inese 04.09.2013. 20.12

    Es dzīvoju Rīgā, Antonijas ielā, bet lubančiks ir salīdzinoši netālu.
    Tu laikam no laukiem :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu