Aptauja: Maskavas mēra vēlēšanās uzvaru prognozē Sobjaņinam • IR.lv

Aptauja: Maskavas mēra vēlēšanās uzvaru prognozē Sobjaņinam

19
Pašreiz pie varas ruļļiem Maskavā ir Sergejs Sobjaņins. Foto: AFP/LETA

Opozīcijas līderis Navaļnijs sola panākt vēlēšanu otro kārtu

Svētdien gaidāmajā Maskavas mēra vēlēšanu pirmajā kārtā uzvaru sabiedriskās domas aptaujas prognozē līdzšinējam pilsētas vadītājam Sergejam Sobjaņinam, savukārt par opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju plāno balsot 18%, ziņo LETA/AFP.

Pirmdien publiskotās sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina – 58% to respondentu, kuri svētdien plāno piedalīties vēlēšanās un jau ir izlēmuši, par ko tajās balsot, nolēmuši atbalstīt pašreizējo pilsētas galvu.

Levadas centra veiktās aptaujas rezultāti ļauj prognozēt, ka Kremļa atbalstītais kandidāts uzvarēs jau vēlēšanu pirmajā raundā. 61% apjautāto prognozē, ka Sobjaņins vēlēšanās izcīnīs vairāk nekā 50% balsu un uzvarēs jau pirmajā kārtā, bet 15% domā, ka nāksies rīkot otro vēlēšanu raundu.

Navaļnijs, kurš kļuvis par Krievijas opozīcijas kustības līderi, solījis panākt, ka tiks rīkota vēlēšanu otrā kārta. Vēlēšanu otrā kārta tiks rīkota, ja nevienam kandidātam 8.septembrī neizdosies izcīnīt vismaz 50% balsu.

Kā noskaidrots laika posmā no 27. līdz 30.augustam veiktajā aptaujā, kurā izjautāti 1000 cilvēki, Navaļnijs vēlēšanās varētu ieņemt otro vietu ar 18% balsu, bet Komunistiskās partijas kandidāts Ivans Meļnikovs ar 12% balsu varētu būt trešajā vietā. Liberālās opozīcijas virzītais pretendents Sergejs Mitrohins var cerēt uz 6% balsu, par “Taisnīgās Krievijas” kandidātu Nikolaju Ļevičevu plāno balsot 4%, bet ultranacionālistiskās Liberāldemokrātiskās partijas Maskavas mēra pretendents Mihails Degtjarevs vēlēšanās varētu saņemt vien 2% balsu.

Aptaujas kļūdas robeža ir 4,8 procentpunkti.

 

Komentāri (19)

Inese 02.09.2013. 14.43

Nu bet loģiski, ka Provaļnijam nekas nespīd.

http://s1.bild.me/bilder/060112/946292445.jpg

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu