KNAB aizturējis bijušo VID vadītāju Jezdakovu • IR.lv

KNAB aizturējis bijušo VID vadītāju Jezdakovu

23
Nelija Jezdakova ģenerāldirektores amatā VID jaunā administratīvā centra pamatakmens ielikšanas sarīkojumā. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

LTV vēsta, ka lieta, iespējams, saistīta ar PVN izkrāpšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ aizturējis bijušo Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju Neliju Jezdakovu, taču viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, vēsta aģentūra LETA. Pagaidām oficiāli nav zināms, kādā lietā Jezdakova aizturēta.

LTV šovakar ziņo, ka pēc neoficiālām ziņām lieta varētu būt saistīta ar kādu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanas gadījumu. Jezdakova, iespējams, sadarbojusies ar komersantu, kurš īstenojis PVN izkrāpšanas shēmu, liecina ziņas, kas ir LTV raidījuma ”Panorāma” rīcībā.

KNAB LTV sniegto informāciju nekomentē. Rīgas Centra rajona tiesas pārstāvis Jānis Jaksons apstiprinājis, ka šonedēļ KNAB bija pieteicis trīs sankcijas izmeklēšanas darbībām, taču citu informāciju tiesa nevarot atklāt. Apcietinājuma sankcija nav iesniegta.

Jezdakovas advokāts Rinalds Bušs aģentūrai LETA kategoriski atteicās komentēt situāciju, jo ir parakstījies par izmeklēšanas ziņu neizpaušanu. Advokāts norādīja, ka “viņš nevēlas nonākt divdomīgā situācijā par viedokļa paušanu”.

KNAB otrdien un trešdien kādā kriminālprocesā veicis atsevišķas procesuālās darbības, tomēr izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta, teica biroja preses pārstāve Inta Šaboha.

Jau ziņots, ka Jezdakova šovasar finanšu ministram iesniedza lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata, sākot ar 10.jūliju. Finanšu ministrs atlūgumu pieņēma, un valdība 2.jūlijā nolēma Jezdakovu no amata atbrīvot. Viņa Jezdakova VID ģenerāldirektores amatu ieņēma kopš 2010.gada marta.

VID ģenerāldirektore toreiz ar dienesta Sabiedrisko attiecību daļas starpniecību izplatīja komentāru, kurā min, ka ir gandarīta par paveikto. “Esmu izdarījusi visu, kas bija iecerēts, un šobrīd vēlos pievērsties citu ieceru realizēšanai. Turpināšu strādāt līdz pēdējai darba dienai ar pilnu atdevi,” pauda Jezdakova.

VID atturas no jebkādiem komentāriem par KNAB procesuālajām darbībām un bijušās vadītājas aizturēšanu. Tagadējā VID direktores pienākumu izpildītāja Ināra Pētersone sacīja, ka bijušās Valsts ģenerāldirektores aizturēšana ir pārsteigums visam VID kolektīvam. Viņa pauda cerību, ka tas ir pārpratums.

Pētersone Latvijas Radio 1 sacīja, ka pazīstot Jezdakovu ilgus gadus un ”vienkārši netic”, ka viņa varētu būt iesaistīta kaut kādās aizdomīgās lietās. Jezdakova ir Pētersones padomniece, bet par to, vai saglabāt bijušajai VID direktorei šo statusu, tagadējā vadītāja lemšot, kad būs saņēmusi vairāk informācijas. Viņa gan piekrīt, ka aizdomu par Jezdakovas iesaisti, iespējams, krimināllietā, izskanēšana publiskajā telpā nodara ļaunu VID prestižam.

Komentāri (23)

ltvpanorama 15.08.2013. 18.18

laikam jau saistīts ar to pēkšņo atkāpšanos..šai valstī tāpat nekas nenotiek, tikai jau sāk piebesīt šitā postsovoku (bez)kultūra un tiesiskuma koalīcijas tuvināšānās lozungam”es atnācu strādāt” vai “mīlu šo valsti” ..pat pie Gorbačova bija Glasnotj..un vispār..f..ck korumpantus, shēmotājus un to piesedzējus!

+12
0
Atbildēt

1

ligakalnina 15.08.2013. 19.46

Nu tagad gaidīsim nākamo Latvijas “nacionalā” teātra cēlienu – Jezdakova pēkšņi saslimst, un dodas ārstēties uz to pašu vietu, kur “ārstējas” Vaškevics un vēl daudzi, viss kā parasti šinī valstī.

+13
-2
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 15.08.2013. 17.53

Nu un? Dzīvos atlikušo mūžu Ēģiptes kūrortā kopā ar Stabiņu. Šinī valstī var darīt ko gribi, jo ļoooti reti kāds iesēžas. Tūlīt bļaus, ka svoloči padstavu uzstaisījuši!

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu