VIDEO: virpuļviesulis plosās varavīksnes ielokā • IR.lv

VIDEO: virpuļviesulis plosās varavīksnes ielokā

30

Neparastais skats nofilmēts virs Baltijas jūras Gotlandē

Zviedrijas Gotlandes salas ziemeļdaļas pilsētas Snēkas 54 gadus vecajam iedzīvotājam Lāšam Lundkvistam izdevies virs Baltijas jūras uzņemt iespaidīgus kadrus, kuros redzams varavīksnes ieskauts virpuļviesulis, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz “The Local”.

Neparasto ainavu Lundkvists nofilmējis trešdienas rītā no savām mājām. “Es izgāju uz savas terases, no kuras paveras skats uz Baltijas jūru, lai apskatītos, kāds laukā laiks,” laikrakstam stāstīja Lundkvists. “Aina bija ļoti dramatiska, un es nolēmu uzņemt dažas fotogrāfijas, taču pēc 15 minūtēm ieraudzīju neparastu pelēku kolonnu un pabrīnījos: “Kas, pie joda, tas tāds?””

Lundkvista uzfilmētos dramatiskos kadrus papildina varavīksne, kas apņem virs jūras izveidojušos ūdensstabu.

Komentāri (30)

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 20.08.2013. 15.58

Mūsu kontinenta pusē tā ir reta parādība, taču gadās. Līdzīgi virpuļi virs ūdens agrāk redzēti Liepājas pusē. Tie apciemo arī Vidzemes augstieni. Madonas pusē dzīvojošie zinās stāstīt vairāk. Pagājušonedēļ virpuļi nodeva Cēsu pusē, Raiskumā, aizripinot atejas mājiņas un aplaužot kokus. Vēl pirms nedēļas mazāks tāda virpuļa radinieks ņēmās pa laukiem pie Ungura ezera, virpinot pa gaisu sienu un citus uz laukiem palikušos gružus. Tā ka nevar teikt, ka Latvijā nav virpuļviesuļu. Varam tikai priecāties, ka Latvijā nav lielo plakano lauku, kur vējam ieskrieties un līdz ar to esam nosacīti pasargāti no īstiem tornado.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu