Pulka un Škapara amati raisa sašutumu "Vienotībā" • IR.lv

Pulka un Škapara amati raisa sašutumu “Vienotībā”

124
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Partijas biedri pārmet vadībai liekulību un organizācijas tēla graušanu

Partijas “Vienotība” biedru Olafa Pulka un Ērika Škapara kļūšana no ostas par dzelzceļa speciālistiem, nonākot labi atalgotos amatos VAS “Latvijas dzelzceļš” un “Pasažieru vilciens”, ierindas partijas biedriem raisījusi izbrīnu un sašutumu, ziņoja Latvijas televīzijas raidījums “Panorāma”.

Kā liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā partijas iekšējā e-pastu sarakste, partijas biedri pauduši viedokli, ka partijas vadības sauklis ir “Aizstāvēsim mūsu draugus!”, savukārt citi norāda, ka viņiem ir kauns par šādu rīcību un par šādiem ziņu jaunumiem partija “aizies pa skuju taku”, vēsta aģentūra LETA.

“Apsveicu Jūs ar mūsu partijas biedru Škapara un Pulka jaunajiem amatiem. Pirmajam pat lielāka alga nekā premjeram. Pēc viņa patriekšanas no Rīgas brīvostas un uzdzīvošanas Kazahijas apmeklējuma laikā savā naivumā cerēju, ka partijas valde viņu patrieks arī no partijas. Tomēr pārāk “vērtīgs” kadrs. Mani tomēr interesē, kurš partijas vadībā nosaka kadru politiku un acīmredzami nodara ļaunumu partijas tēlam. Atcerēsimies kaut auklēšanos un neizlēmību ar Repši un Jaunupu, Zaķa auto iegādi, Zaķa un Smiltēna saslēgšanos ar SC pret gāzes tirgus liberalizāciju. Vai partijas valde cer, ka ierindas biedri ar visu to klusējot samierināsies? Vienotību mēs dibinājām, lai izbeigtu ar šķēlismu, baķkismu, repšismu un nepieļausim to atgriešanos,” pausts vienā no e-pasta vēstulēm.

Citi norāda, ka partijas politiku nosaka partijas valde un pirmās personas, taču izskatās, ka “pirmās personas pako čemodānus dzīvei Briselē. Valdes vairākums diemžēl pārāk daudz pakļaujas pirmo personu noteiktai politikai”.

Tikmēr partijas vadība uzskata, ka amatos ir pieņemti zinoši speciālisti, augstās domās par sevi ir arī jaunais “Pasažieru vilciena” valdes priekšsēdētāja konsultants Pulks. Viņš apgalvo, ka viņu interesē darbs rīdzinieku labā un amatam viņu uzrunājis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis. “Es neesmu interesējies Satiksmes ministrijā. Kāpēc tieši es, jāprasa Birkmanim. Acīmredzot mūsu redzējumi sakrita, un tagad mēs darbosimies. Tas nav politisks amats,” “Panorāmai” sacīja politiķis.

Pēc neoficiālas informācijas, kuru Latvijas Televīzijai apstiprinājuši vairāki avoti ministrijā, rūpes par partijas biedru iekārtošanu amatos uzņēmies Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Viņš no komentāriem atteicies.

Ministru prezidents, ”Vienotības” pārstāvis Valdis Dombrovskis preses konferencē uzsvēra, ka par politiķu Pulka un Škapara pieņemšanu darbā valsts kapitālsabiedrībā partijā nav notikušas ne politiskās konsultācijas, ne arī pieņemti lēmumi – jautājumi par to uzdodami kapitālsabiedrību vadītājiem.

Pulks uzaicināts strādāt uzņēmumā AS “Pasažieru vilciens” par valdes priekšsēdētāja konsultantu ar attīstības projektiem saistītos jautājumos, savukārt Škapars – koncerna “Latvijas dzelzceļš” meitasuzņēmumā “Ritošā sastāva serviss”.

Komentāri (124)

Edzs 07.08.2013. 10.33

http://www.db.lv/ipasums/nekustamais-ipasums/nerunigi-kiniesi-talsos-medi-ipasumus-398567
http://www.talsuvestis.lv/lv/zinas/kiniesi-par-velmi-pirkt-ipasumus-runa-nelabprat/
kjinieshi ierodas ne tikai Cesis un Talsos bet ari citas Latvijas mazpilsetas. Uztureshanas atļauju tirdznieciba ir Vienotibas bizness un Nekustamo ipashumu tirgo vinju Premjera firma.
shi vienas dienas politika “aiz manis zale var neaugt” ir nozhelojama un nodeviba pret savu veletaju atspelesies liktenigi Saeimas veleshanas.
ja kritis skaitliski lielaka latvieshu partija mazskaitigakas partijas spiedienu neiztures, – kritis latvieshu valsts un neilga laika shi teritorija bus Krievijas protektorats.
Vienotibas biedri kas vel esiet pie pilnas saprashanas – apturiet savu pratu zaudejusho eliti un izbeidziet to bezatbildigas darbibas, vairojot pashlabumu tie ved tautu un valsti uz iznicibu.
veletaji nav lumpeņi vai muļķi, – visu vinji redz un verte jau pashlaik.

+27
-3
Atbildēt

9

    efeja60 > Edzs 07.08.2013. 13.45

    Visiem Vilka pasi!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Edzs 07.08.2013. 13.45

    VIENOTĪBAS valde
    2012. gada 1. decembrī, partijas VIENOTĪBA kongresā ievēlēta partijas valde 15 cilvēku sastāvā.
    Solvita Āboltiņa (solvita.aboltina [at] vienotiba.lv)
    Valdis Dombrovskis (valdis.dombrovskis [at] vienotiba.lv)
    Jānis Reirs (Janis.Reirs [at] vienotiba.lv)
    Olafs Pulks (olafs.pulks [at] vienotiba.lv)
    Ilze Viņkele (Ilze.Vinkele [at] vienotiba.lv)
    Kārlis Šadurskis (karlis.sadurskis [at] gmail.com)
    Lolita Čigāne (Lolita.Cigane [at] vienotiba.lv)
    Aleksejs Loskutovs (Aleksejs.Loskutovs [at] vienotiba.lv)
    Andrejs Judins (andrejs.judins [at] vienotiba.com)
    Artis Pabriks (artis.pabriks [at] vienotiba.lv)
    Edvards Smiltēns (edvards [at] vienotiba.lv)
    Karīna Korna (karina.korna [at] vienotiba.lv)
    Ina Druviete (Ina.Druviete [at] vienotiba.lv)
    Inga Priede (inga.priede [at] vienotiba.lv)
    Inese Vaidere (inese.vaidere [at] europarl.europa.eu)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Edzs 07.08.2013. 17.06

    Man jautājums ir komentētājiem, kuriem no Vienotības valdes jūs uzticaties?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > Edzs 07.08.2013. 16.20

    Un Vilka no FM izmēztā Karīna Korna — atškirībā no paša Vilka! — protams, Vienotības valdē… Uz ko vēl cer nanaba “vienotības” ierindnieki, kas sašūt un sasūt?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    oskaar > Edzs 08.08.2013. 01.25

    Normunds
    Man jautājums ir komentētājiem, kuriem no Vienotības valdes jūs uzticaties?
    ————————–
    Uzticos: Valdis Dombrovskis, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs, Artis Pabriks.
    Neuzticos: Solvita Āboltiņa, Olafs Pulks.
    Par pārējiem nekādu konkrētu uzticēšanās vai neuzticēšanās domu man nav. Esmu vairāk vai mazāk informēts par viņu paveikto, bet ne tik daudz, lai formulētu savu viedokli par uzticēšanos.
    ————————–
    Un Jūs pats? Kam uzticaties, un kam ne gluži?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > Edzs 07.08.2013. 16.18

    Tante Sidra. Pienāks laiks, kad mediji varēs ziņot, Ķīnas un Krievijas robežas tuvumā pie Zilupes…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > Edzs 07.08.2013. 13.43

    Jā, Vienotības vadībai širmis brauc arvien vairāk. Un tas tiešām ir bīstami. Mani interesē, lai V nākamjās vēlēšanās iegūtu pietiekamu balsu skaitu un lai tā būtu normāla izvēle tiem, kas nebalso par NA. Es kā NA atbalstītājs Vienotību redzu kā vienīgo jēdzīgo sadarbības partiju valdības veidošanai.

    Eu, Vienotības ierindas biedri, jums tiešām tur nav iekšienē kāds, kas varētu organizēt vismaz daļēju jūsu partijas galvgaļa nomaiņu un patīrīšanu?

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > Edzs 07.08.2013. 10.37

    Tante Sidra: Labi pateikts, manas domas, BET kur mums kaut kāda inteliģence un žurnālisti neatkarīgi? Laikam aizņemti pie kaviāra bļodas pagaldē!:)

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Edzs 07.08.2013. 10.41

    TanteSidra+1

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

Edzs 07.08.2013. 11.20

dazhadi varam tulkot latvieshu partiju absolutu izgashanos Pashvaldibu veleshanas, visvieglak ir pateikt, – veletaji ir lumpeņi, kad vajag, neaizvelkas uz iecirkņiem.
es domaju citadi, – veletajs ir mainijies, vinsh vairs nebalsos par “mazako ļaunumu”, vinsh nepavelkas uz politikjiem tik erto kategoriju: “…nekas labs tu noteikti neesi, bet vai nu tu, vai krievi atnaks…”.
piekritu Kalvim Apsitim kas nesena saruna izteicas ka vienkarsha matematika prasa lai latvieshu partijas viena otru bezjega nekjengatu un neapliktu, jo tas rada ljoti sliktu kopejo iespaidu veletajam. tachu, – katrai no partijam ir ljoti kritiski javerte savas darbibas s un savu biedru un uzvediba jo tas tiek uzmanigi verotas un vertetas jau shodien.
ir lietas kas shkiet pashsaprotamas un tomer tas ta nav, – valsts vizite nedrikst dzivot pa viesnicu Kazahstana ar neaizpogatam biksem, varas partija nedrikst tirgojot Uztureshanas atljaujas iepludinat valsti krievus kjinieshus un moslemus tapat valsts premjers nedrikst izmantojot savu dienesta stavokli pust Nekustama Ipashuma Burbuli ienacejiem tirgojot no savas firmas ipashumu. Paldies Valdim Dombroskim ka izvilka valsti no krizes, tauta to atceresies. bet, ja nav iespejams no sava NI biznesa atteikties, no valsts amata ar godu vajag atkapties. kopa ar sava biznesa partneri Bukani.
veletajs vairs nav vakarejais, savu shodienas vertejumu var negrozit un Saeimas veleshanu rezultats var but tads ka turpmaka Saeima ar balsojumu izbeidzas latvieshu valsts.

+22
-1
Atbildēt

4

    Dina > Edzs 07.08.2013. 12.40

    Kurmītis >> TanteSidra
    FUI!
    Tavos gados šitādu naivitāti …
    1. vēlētājs tiešām mainās. Ja arī pēc piektās reizes, kad esi kādam uzticējies, viņš tevi atklāti piekāš, tad pat latviešu vēlētājam sākt lēnām gaisma aust, ka varbūt tomēr nevajag ..
    2. par latviešu partijām – aber kāpēc gan ne? Un vislabākais risinājums būtu zini kāds? Visus tos kašķa meklētājus, intrigantus, meļus, bedres racējus citiem laviešiem vajadzētu aizvest ar ķerru un iegāzt Daugavā … Es PAR! Vēl jo vairāk, kas tādā gadījumā tur būtu jāiegāž visa vemjotība pilnā sastāvā. Jo kā reize viņi arī ir tie, kuri piedirsa līdz tam daudz maz pieklājīgo un toleranto Latvijas politisko dīķi. Tieši vemjotība ir tā, kura sāka izmantot medijus un specdienestus, kompromatus un melus kā politiskās cīņas galveno ieroci pret citām latviešu partijām.
    3. turpmākajā Saeimā latviešu valsti izbeigt nez vai izdosies … Nevar izbeigt to, kā nav – de facto JAU ir izbeigta, vēl tik daži mēneši līdz pēdējā reālā valsts atribūta – valūtas – beigām palikuši. Un paveikušas to ir tieši laviskās nevis krievu partijas.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    inta_s > Edzs 07.08.2013. 12.06

    +1

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Edzs > Edzs 07.08.2013. 16.59

    Talpa Kurmītis
    lai ari kautkam no tevis teikta piekritu, tomer atvaino ka neatbildu, jo tu man liecies lidzigs Batjkam Straumei ar ko es nepavisam neveletos sarunaties.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Andis > Edzs 07.08.2013. 13.28

    Jess, zem šī Sidras tantes teiktā gan parakstos. Ir nožēlojami redzēt, kā V kā līdz šim spēcīgākā varas partija, iznieko sīknaudā sevi un līdz ar to valsts politisko nākotni.

    Man diemžēl ir arī lielas šaubas, ka viņi spēs tikt ar to galā. Problēma jau ir tajā, ka neprot pat ieraudzīt problēmu.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

Ieva Priedenfelde 07.08.2013. 09.41

Nu tad, ierindas biedri, patrieciet valdi, nomainiet pilnīgi visus valdes locekļus.

+18
-4
Atbildēt

10

    piziks > Ieva Priedenfelde 07.08.2013. 16.13

    TV izpaudās nevis Vienotības Valde, bet Vienotības Valdis. Vismaz tā izskatījās. Vai būtu noticis kaut kas jauns, plašākai sabiedrībai vēl nezināms un Valdis patiesībā ir Valde? :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ieva Priedenfelde 07.08.2013. 17.01

    Valdis nav valde, valde ir Valdis – biorobots.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ieva Priedenfelde 07.08.2013. 13.27

    Valdi ziepēs!

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > Ieva Priedenfelde 07.08.2013. 13.49

    Normunds
    Labi labi, es tomēr Vienotību nepasludināšu par absolūto ļaunumu, kā SC, R(i)P vai PLL sodomītus. Es vēl ceru, ka tā nāks pie prāta un līdz Saeimas vēlēšanam vēl izdosies izglābt valsti, izveidojot rīcībspējīgu valdību, kas varētu strādāt arī nākamā sasaukumā, bez prokremļiskiem kropļiem, Zatļera čekistu bandas.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Ieva Priedenfelde 10.08.2013. 22.43

    Pirmais kandidāts – āboltiņa (“juriste”); otrais – zaķīts (“piznesmens”)…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Ieva Priedenfelde 07.08.2013. 22.11

    es nedomaju ka ar locekļu nomaiņu bus kas lidzets, valdi vajag patriekt, tam gan piekritu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ieva Priedenfelde 07.08.2013. 17.00

    Es vēl ceru, ka tā nāks pie prāta un līdz Saeimas vēlēšanam vēl izdosies izglābt valsti, izveidojot rīcībspējīgu valdību
    ==================
    Ar tādu vienotību pat KGBešņiki nav vajadzīgi, lai latviešu tauta izlaistu garu. Ja mazai algai uzliek nodokļus kā Zviedrijā viduslānim, bet KGB miljonāriem uztaisa nodokļu paradīzi, tad latviešu tautai nav cerību izdzīvot. Visi grib saviem bērniem labāku dzīvi, tāpēc brauc prom.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > Ieva Priedenfelde 07.08.2013. 10.58

    DikembeSakamoto
    Nu tad, ierindas biedri, patrieciet valdi….

    Ņemot vērā Maķisu SM amatā, koķetēšanu ar kremļa atsūkātājiem, R(i)P, RD vēlēšanu izgāšanu, atļaušanu krievu banģjuganam Zaharjinam nobēdzinat LM aktīvus desmitiem miljonu vertībā un milzīgās neatrisimāmās parādsaistības, jasecina, ka valdis ir kluvis neadekvāts un pēc pamatīgākās nopratināšanas, patriecams.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Ieva Priedenfelde 07.08.2013. 13.27

    Man šķiet, ka runa gāja nevis par Valdi, bet valdi – to, kura partijas. :D

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Ieva Priedenfelde 07.08.2013. 09.46

    …un tad jums, varbūt, ir cerība.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu