Saeimā Kabanovam uzliek bargāko iespējamo sodu • IR.lv

Saeimā Kabanovam uzliek bargāko iespējamo sodu

12
Nikolajs Kabanovs Saeimas sēdē. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Par Dziesmu svētku apsaukāšanu deputāts saņem rakstisku brīdinājumu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nolēma parlamentārietim Nikolajam Kabanovam (SC) piespriest visbargāko iespējamo sodu par viņa pausto viedokli pēc XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem, vēsta aģentūra LETA. Sods paredz izteikt deputātam rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Komisijas deputātu vairākums nobalsoja, ka Kabanovs pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.punktu, kas paredz, ka “deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju”.

Kabanova rīcība tika vērtēta, pamatojoties uz deputāta Raivja Dzintara (VL-TB/LNNK) iesniegumu. Dzintars bija aicinājis komisiju vērtēt Kabanova ētikas pārkāpumu, kas izpaudies publiskajā komunikācijā pēc Dziesmu svētkiem. Pēc politiķa domām, Kabanovs savā rakstā laikrakstā “Vesti Segodnja” pauda godu un cieņu aizskarošu attieksmi pret Dziesmu un deju svētkiem un to dalībniekiem. Par naida kurināšanu Dzintars un VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš solīja vērsties ar iesniegumu pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera.

Kā ziņots, šīs Saeimas laikā Ētikas komisija jau izskatījusi vairākus iesniegumus par Kabanova rīcību. Vienreiz komisija atzina, ka Kabanovs, parakstoties par grozījumiem Satversmē, kas paredz krievu valodai otras valsts valodas statusu, nav ievērojis svinīgo solījumu un pārkāpis deputāta ētikas kodeksu. Vēlreiz Kabanovs tika sodīts par viņa izturēšanos un iespējamo atrašanos alkohola reibumā darba laikā. Abos šajos gadījumos komisija nolēma Kabanovam izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Komentāri (12)

dro 07.08.2013. 09.10

Līdakai bargākais sods esot slīcināšana…

+4
0
Atbildēt

1

    dzintarz > dro 10.08.2013. 22.49

    lno Līdakai bargākais sods esot slīcināšana…
    ============
    urlam bargākais sods ir juŗmaļas fesķivaļa apmeklējuma liegums.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Edzs 07.08.2013. 13.00

lno _Līdakai bargākais sods esot slīcināšana…_
~~~
2) chiganu ja kadreiz nokjera zirgu zogot tas labticigajiem ludzas – tikai nemetiet mani par setu…

+3
0
Atbildēt

0

Eleonora Maisaka 07.08.2013. 09.45

Par tādiem sodiem es jau rīt pārceltos uz Maskavu un savas dabīgās vajadzības vienmēr nokārtotu pie Kremļa sienas uz nezināmā Vaņkas Smerdeļa piemiņas vietas, “mūžīgās uguns”

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu