Straume vēlētos ''Saskaņas centru'' valdībā • IR.lv

Straume vēlētos ”Saskaņas centru” valdībā

117
Jānis Straume. Foto: Kaspars Krafts, F64

Bijušais “tēvzemiešu” vadītājs līderis domā par atgriešanos politikā

Sabiedrības interesēs ir “Saskaņas centra” (SC) nonākšana valdībā, šādu viedokli intervijā laikrakstam “Diena” paudis bijušais “Tēvzemei un brīvībai”/LNNK līderis, tagad ar partiju nesaistītais Jānis Straume. Viņš jaunos nacionālās apvienības līderus uzskata par kaušļiem, kuri būtu jātur tālāk no varas, ekspolitiķa viedokli atreferē aģentūra LETA.

Straume domā par atgriešanos aktīvajā politikā. “Es redzu sevi publiskajā politikā pēc pieciem gadiem, šobrīd es esmu gatavs iet politikā, bet tikai organizatoriskā līmenī, kas dara melno darbu. Mans mērķis ir panākt to, lai cilvēki, kuri nedomā, aizdomājas, bet tie, kas domā, sāk domāt intensīvāk, un tādu ir daudz. Mans mērķis ir, lai mana vecākā meita sāk domāt par atgriešanos Latvijā un jaunākā meita sāk domāt, ka nevajag braukt projām no Latvijas. Man pašam Latvija būs mīļa tik un tā.”

Straume pamodies pēcvēlēšanu rītā, ieraudzījis pašvaldību vēlēšanu rezultātus un sapratis, ka “Latvijā ir iespēja realizēt politiku, kura var glābt nāciju”, proti, Rīgas rezultāti esot parādījuši, ka Latvijā ir iespējams “fantastisks sabiedrības integrācijas projekts”.

“Tas man dod ļoti lielu optimismu domāt par to, ka beidzot varam cerēt, ka valsts pagriezīsies pareizajā virzienā. Vienīgais virziens ir reāla sabiedrības integrācija. Manā uztverē tas nozīmē to, kas notika Rīgā, to realizēt valsts līmenī. Tam ir vajadzīgi racionāli latvieši. Un SC valdībā, kurš grib no ērtās opozīcijas pāriet varā. Viņiem ir ļoti ērti. Viņi varbūt gribētu turpināt sēdēt opozīcijā. Latviešiem ir jāsaprot, ka SC ir vairākkārt pievilti, latviešiem ir jādod viņiem roka. Bet viņiem pašiem jāizdara mājasdarbs, lai tādi cilvēki kā Kabanovs tur nebūtu. Ja viņi to izdarīs, tad ir Latvijas nākotne,” sacījis Straume.

“Par piemēru ņemot nacionālo apvienību – kas ir tās premjera kandidāti? Modernais sociāldemokrāts Roberts Zīle, nacionālpragmatiskā Baiba Broka. Ar tādu sastāvu un cilvēkiem, kādi ir tur, šāds premjers var teorētiski savākt visu latviešu brigādi un startēt, dabūt vairākumu un atkal nosēdināt SC opozīcijā. Bet vai tādi cilvēki, kas nes automātus bērnudārzos un iet kauties pie Brīvības pieminekļa, var būt premjera partijas atbalstītāji? Tāds premjers ātri kļūs par koalīcijas partneru ķīlnieku,” “tēvzemiešu” politiskos kompanjonus nopēlis bijušais politiķis.

Ja SC nenokās valdībā, pēc Straumes domām, ir divi iespējamie scenāriji: “Vai nu latvieši pēc pieciem gadiem stāvēs rindā pie Urbanoviča kabineta, vai arī SC cilvēki, kas darbojās Rīgas varā, atšķelsies un būs cita situācija. Man personīgi šķiet, ka visiem – gan SC, gan racionāli domājošiem latviešiem – ir izdevīgi nākamā gada oktobrī realizēt situāciju, ka galējie radikāļi sēž malā un vingro, bet, protams, specdienestu kontrolē.”

Pašlaik Straume esot mazais uzņēmējs, kura firmas pamatdarbības virzieni ir apdrošināšana un tūrisms. “Maizei un ūdenim pietiek, bet sviestu un desu es jau sen neēdu,” teicis bijušais politiķis.

Komentāri (117)

ivetao2007 05.08.2013. 13.10

Šim subjekjtam īstais vārds būtu PASTRAUMI ar visiem Latvijas izlaupītāju bariem. Viens ne Latvijas izlaupīšans aktīvākajiem kolaboarntiem un meļiem. Piesedzoties ar viltus tēvzemiešu segvairogu. Nebrīnīšos ja šis tipa par kapeikām kalpos Maskavijas sulaiņiem.

+33
-2
Atbildēt

0

Aldīna 05.08.2013. 13.09

Straume laikam ir nodzēris prāta paliekas. Bet es gan liktu uz to ka šāda “apjausma” pār Batķu ir nākusi pēc dažu failu apskates un to publikācijas draudiem.

+33
-3
Atbildēt

0

ilmisimo 05.08.2013. 13.18

Agnese Margēviča ‏@AgneseMargevica 3h

Tas,ka politikā atpakaļ rāpjas personāži,kuriem vairs nepietiek kaviāram,parāda,kādiem nolūkiem pēdējās 10gades politelite izmantojusi varu.
https://twitter.com/AgneseMargevica

+20
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu