Sprūdžs no amata atbrīvo LVAFA direktoru Strautnieku • IR.lv

Sprūdžs no amata atbrīvo LVAFA direktoru Strautnieku

64
Jānis Strautnieks. Foto: Evija Trifanova, LETA

Strautnieks nav piekritis Sprūdža ierosinātai rotācijai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP), pamatojoties uz disciplinārlietas izmeklēšanas secinājumiem un ieteikumiem, ir parakstījis rīkojumu par Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijas (LVAFA) direktora Jāņa Strautnieka atbrīvošanu no amata, aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

Lai uzlabotu iestāžu darbību un veicinātu amatpersonu izaugsmi, ministrs šā gada maijā parakstīja rīkojumu par LVAF administrācijas vadītājas Sandras Bērziņas pārcelšanu uz Dabas aizsardzības pārvaldi (DAP) un Strautnieka rotāciju uz LVAFA.

Pret bijušo DAP vadītāju Strautnieku disciplinārlieta tika ierosināta, jo viņš kopš 12.jūnija nebija ieradies savā darbā LVAFA, ko paredzēja Sprūdža izdotais rīkojums.

Disciplinārlietas izmeklēšanas laikā secināts, ka Strautnieks, neskatoties uz to, ka ministra rīkojums ir tiesisks un stājies spēkā, ilgstoši un nepamatoti nav pildījis sev uzdotos pienākumus, nav ieradies darbā un kavējies ar materiālo vērtību nodošanu bijušajai darba vietai – DAP.

Šādi rīkojoties, Strautnieks zaudējis uzticību, kā arī nodarījis kaitējumu valsts interesēm, tādēļ disciplinārlietas komisijas vadītājs ierosina atbrīvot viņu no ierēdņa amata, skaidroja Pētermane.

Jaunu vadību DAP un Bērziņas iniciatīvas jau pozitīvi novērtējušas vairākas vides jomas nevalstiskās organizācijas un DAP sadarbības partneri.

Strautniekam tika piedāvāts līdzvērtīgs amats LVAFA, saglabājot gan darba algu, gan piedāvājot izaugsmes iespējas jaunā jomā. Sprūdžs pauž nožēlu, ka Strautnieks nav vēlējies sadarboties ar ministriju un konstruktīvi atrisināt situāciju.

Strautnieks ministra rīkojumam par rotāciju nepiekrita, un viņš vērsās arī pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) ar lūgumu izvērtēt un nepieciešamības gadījumā saukt pie atbildības Sprūdžu.

 

Komentāri (64)

dro 04.08.2013. 15.03

Mūsu amatpersonas jau tālāk par savu degungalu neredz. Svarīgs tikai acumirkļa ieguvums. To skaidri parādīja gāzētāji – pēc mums kaut ūdems plūdi. Švaukstam bija svarīga pulksteņķēde, Elločkai Ļudojedkai – tējas sietiņš, mūsu skalu inteliģentiem – viendzimuma laulības un padibeņu tiesības, uz svarīgām roblēmām, kuras apdraud sabiedrības un valsts pastāvēšanu nošķaudīties…

+10
-4
Atbildēt

0

austrisv 02.08.2013. 17.42

Cik sen jau dzirdēts, tad Strautnieks ir viens no Šķēles cilvēkiem. Urā, sen jau bija laiks to atbīdīt vai aizrotēt. ja nepiekrīt, tad mēnesi pastrādā un ir jāiet! gan jau būs pa šo laiku piepildījis sava skabatas, lai varētu lekni dzīvot.

+15
-11
Atbildēt

4

    Egitazz > austrisv 03.08.2013. 16.07

    jā, interesanta loģika! tātad, cīņa ar oligarhu ietekmi nozīmē kādu rotēt uz līdzvērtīgo amatu, piedāvājot izaugsmes iespējas, nevis krimināllietu, pat zinot, ka kabatas ir piebāztas, tātad, veiktas pretlikumības?:)))

    vispār tāda rīcība “ož” pēc cita skaidrojuma-tas ir signāls nākamiem un bijušiem (ja atkal nāks pie varas, kas dzīvē tikai var gadīties) – mēs jūsējos tikai aizrotējām, gaidām džentlmeņu rīcību, ka tāpat darīsiet ar mūsējiem.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 03.08.2013. 16.22

    Arī psrs laikos nomenklatūru tikai aizrotēja, nevis sodīja, lai ko tā būtu savārījusi.
    Un kas ir mainījies – vienīgi, ka nomenklatūras liekēžu ir reizes 10 vairāk, un bezatbildība ir reizes 10 lielāka.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    Egitazz > austrisv 04.08.2013. 10.59

    dzeris49
    sen jau vajag saprast veco patiesību “mūsu izlūki ir varoņi, bet viņu spiegi ir netīras maitas” :) arī politikā jau tas pats

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > austrisv 03.08.2013. 19.31

    Bet, šoreiz gan esi nu jau pavisam smieklīga, — ja politiski iedomāts pretinieks (“runā, ka…”)no finansiāli mazāk ietilpīgas vietas dabas aizsardzībā tiek rotēts uz vides aizsardzības fondu, kur tieši nauda jādala, tas Tev skaitās pareizais un īstais soda veids?

    Ja premjers Dombrovskis pēc Sprūdža receptes Ilzi Viņķeli aizrotētu uz Finansu ministriju Andra Vilka vietā tādā pašā pavēles kārtībā, arī tad būtu forši?! Un, ja Ilzei Viņķelei vismaz tādā reizē reakcija būtu tiešām loģiska un viņa atteiktos no tā, ko nesaprot, tad Tu, Bet, ar’ te plaukšķinātu sajūsmā, par Viņķeles padzīšanu nepaklausības dēļ?

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

Janis 02.08.2013. 17.45

Radiniece strādāja Strautnieka organizācijā. Nekas slikts no viņa atlaišanas noteikti nenotiks.

+11
-8
Atbildēt

1

    solvitamak > Janis 03.08.2013. 00.30

    Tad jau jūsu radiniece ir viena no neskaitāmajiem labajiem speciālistiem/darbiniekiem, kas aizgāja no DAP, kamēr Strautnieks bija pie vadības…

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu