Eštone tikusies ar gāzto Ēģiptes prezidentu Mursi • IR.lv

Eštone tikusies ar gāzto Ēģiptes prezidentu Mursi

32
Ēģiptes gāztā prezidenta Muhameda Mursi atbalstītāji aizlūdz Kairā. Foto: AFP/LETA

Mursi atbalstītāji aicina doties “Miljona gājienā”

Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone tikusies ar Ēģiptes gāzto prezidentu Muhamedu Mursi, otrdien paziņojusi viņas pārstāve. Eštones un Mursi tikšanās ilgusi divas stundas, vēsta LETA/AFP.

Mursi jūtoties labi, viņš sekojot līdzi notikumiem, teikusi Eštone. Taču vairāk par sarunas saturu viņa attiekusies stāstīt, vēsta BBC.

Ēģiptes armija Mursi no prezidenta amata atstādināja 3.jūlijā. Neilgi pēc tam Mursi tika aizturēts, un viņa atrašanās vieta tiek turēta noslēpumā.

Eštone, kura svētdien ieradās Kairā, uz tikšanos ar Mursi tika nogādāta naktī ar armijas helikopteru.

Pirmdien Eštone tikās ar Ēģiptes prezidenta vietas izpildītāju Adliju Mansuru, pagaidu valdības vicepremjeru bijušo Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras (IAEA) ģenerāldirektoru Muhamedu el Baradei, pagaidu valdības aizsardzības ministru Abdelfatahu as Sisi un citām amatpersonām.

Pēdējo reizi viesojoties Ēģiptē 17.jūlijā, Eštonei neizdevās panākt tikšanos ar Mursi un viņas aicinājumi atbrīvot gāzto prezidentu neguva atbalstu.

Tikmēr Ēģiptes gāztā prezidenta Muhameda Mursi atbalstītāji nākuši klajā ar aicinājumu otrdien sarīkot “miljona cilvēku maršu”, lai protestētu pret Mursi gāšanu.

“Miljona marša” organizētāji arī aicinājuši demonstrantus visā Ēģiptē pulcēties pie drošības spēku administrācijas ēkām, lai protestētu pret vairāk nekā 70 Mursi atbalstītāju nogalināšanu sestdien Kairā notikušajās sadursmēs ar policiju.

Mursi atbalstītāji apgalvo, ka policija uz demonstrantiem šāvusi ar kaujas patronām, savukārt Iekšlietu ministrija uzsver, ka likumsargi izmantojuši tikai asaru gāzi.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu