RD Satiksmes departamentu vadīs bijušais lidostas priekšnieks Peters • IR.lv

RD Satiksmes departamentu vadīs bijušais lidostas priekšnieks Peters

9
Krišjānis Peters. Foto: Ieva Čīka, LETA

Satiksmes departamenta vadībā biežas izmaiņas notiek jau kopš 2012.gada februāra

Tā kā līdzšinējais Rīgas domes Satiksmes departamenta pienākumu izpildītājs Agris Uplejs iesniedzis atlūgumu, viņa vietā departamenta vadībā iecelts bijušais lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Peters departamentā strādā kopš 2011.gada augusta, kad viņš neilgi pirms toreizējā departamenta direktora Edgara Stroda aiziešanas no amata kļuva par Satiksmes departamenta direktora padomnieku. Šajā amatā Peters saņēma 1265 latu algu, kas bija lielāka nekā 1173 latu alga, kuru tobrīd saņēma pats departamenta direktors.

Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere gan norādīja, ka šajā gadījumā padomnieka alga norādīta pirms nodokļu nomaksas, savukārt direktora alga – pēc nodokļu nomaksas, tādējādi Petera alga bijusi mazāka nekā priekšniekam.

Petera darba pienākumi līdz šim bijuši konsultēt departamenta direktoru par Eiropas Savienības finansējuma iegūšanas papildu iespējām, kā arī citiem jautājumiem, sadarbojoties ar Satiksmes ministriju un tās pakļautībā esošajām institūcijām.

Peters iepriekš bijis starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētājs, satiksmes ministrs, Saeimas deputāts no Aināra Šlesera vadītajām partijām.

Satiksmes departamenta vadībā biežas izmaiņas notiek jau kopš 2012.gada februāra, kad šo amatu pēc četrus gadus ilga darba pameta Strods. Viņa vietā par departamenta direktora pienākumu izpildītāju uz nepilnu pusgadu kļuva Vitālijs Reinbahs, kuru šajā amatā pērn jūlijā nomainīja Uplejs.

Uplejs šajā amatā nostrādājis nedaudz ilgāk nekā gadu un atlūgumu esot iesniedzis pēc paša vēlēšanās.

 

Komentāri (9)

austrisv 29.07.2013. 19.15

Kā tad Peters juniors nebūs izglītotākais un labākais te vienam otram, ja jau studējis Maskavā kaut kādā aizdomīgā skolā, pie tam vēl ir SC vai arī” kalpo Amerikam” biedrs. Skaidrs, ka viņš ir sportsmen, komsomoļec utt.

+7
0
Atbildēt

0

peerku 30.07.2013. 07.55

Dzejnieka dēlam nav problēmu pasēdēt jebkurā krēslā, viņš mums tāds zicdirektoriņš, kam draugi Maskavā.

+4
0
Atbildēt

0

Sanšains 29.07.2013. 17.18

Savukārt šeit maza epizode no viņa tēva, “tautā iemīļotā dzejnieka” un ietekmīga LTF darboņa karjeras – fragments no intervijas brīdi pēc tam, kad Jānis Peters bija kļuvis par vienu no Šlesera otrā-trešā politprojekta “Pirmā partija” dibinātājiem:

ЧАС:
Кем вы будете при Шлесерсе и Екабсонсе? Серым кардиналом?

JĀNIS PETERS:
Ну, не совсем серым. Ведь серый кардинал не дает интервью.

ЧАС:
Может, будете, как в советском лозунге, – «ум, честь и совесть»?

JĀNIS PETERS:
Я не буду ни честью, ни совестью… Но умом, наверное, буду.

18.05.2002 http://www.chas-daily.com/win/2002/05/18/l_031.html

+3
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu