Policija sāk kriminālprocesu par iespējamiem draudiem Lipmanam • IR.lv

Policija sāk kriminālprocesu par iespējamiem draudiem Lipmanam

36
Draudus saņēmušais Kirovs Lipmans otrdienas vakarā ieradās Jūrmalas konkursā "Jaunais vilnis". Foto: Edijs Pālens, LETA

Lipmanam izteiktie draudi apdraudot viņa un ģimenes locekļu dzīvību un veselību

A/s “Liepājas metalurgs” padomes loceklis un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans saņēmis draudus un ar iesniegumu vērsies pie Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža, aģentūru LETA informēja uzņēmēja pārstāvis Toms Briedis.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Sigita Pildava apstiprināja, ka policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu. Par šādu noziegumu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

“Liepājas metalurga” padomes loceklis Kirovs Lipmans saņēmis informāciju par iespējamu viņa un arī viņa ģimenes locekļu dzīvības un veselības apdraudējuma plānošanu un īstenošanu, teikts uzņēmēja iesniegumā Valsts policijas priekšniekam.

Maijā Lipmans saņēmis informāciju no uzticamas personas par to, ka ir izteikti nopietni draudi uzņēmēja un, iespējams, arī viņa ģimenes locekļu dzīvībai un veselībai. “Šo informāciju es uztvēru kā nopietnus un reālus draudus manai un manas ģimenes locekļu dzīvībai un veselībai, līdz ar to es uzskatu, ka pašreizējos apstākļos – saistībā gan ar “Liepājas metalurga” kritiskā finanšu stāvokļa risināšanas procesu, gan civillietām tiesā – šie draudi ir jāuztver ar pienācīgu nopietnību,” atzīst Lipmans.

Lipmans lūdz policiju veikt pārbaudi un lemt par kriminālprocesa sākšanu. Uzņēmēja advokāts Pāvels Rebenoks arī apstiprināja, ka policija par šo faktu ir nesen sākusi kriminālprocesu. Lai arī paziņojums plašsaziņas līdzekļiem par draudiem izplatīts tikai trešdien, uzņēmējs jau sākotnēji operatīvi vērsās policijā, un vēlāk sekoja arī viņa iesniegums likumsargiem.

“Informācija par draudiem no drošiem avotiem tika saņemta, un Kirovs Lipmans to uztvēra nopietni, taču, ņemot vērā, ka viņam nav iespējas pārbaudīt, vai tā ir reāla vai baumu līmenī, viņš vērsās policijā,” norādīja advokāts.

Lipmans iesniegumā piemin informācijas avotu, bet kuri ir draudētāji, to advokāts nevarot pateikt. “Teorētiski kaut kādas versijas jau mums ir, bet tie ir tikai minējumi. Draudi varētu būt teorētiski saistīti ar situāciju, kas izveidojusies ar “Liepājas metalurgu”, bet tikpat labi tas varētu nebūt saistīts, jo Lipmana kungs ir liels uzņēmējs un draudu avoti var būt pietiekami plaši,” uzsvēra Rebenoks. Vaicāts, kā draudi būtu izpildāmi, advokāts atbildēja: “Diezgan radikāli, bet neko vairāk es nevarēšu pateikt.”

Jau ziņots, ka Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) izmeklē tā dēvēto “Liepājas metalurga” lietu. Izmeklēti tiek iespējamie noziegumi, kas veikti ilgstošā laika posmā. Lieta tiek izmeklēta par piesavināšanos un dienesta pilnvaru pārsniegšanu saistībā ar “Liepājas metalurgu”.

ENAP priekšnieks Gatis Gudermanis iepriekš publiski apstiprināja, ka šis kriminālprocess sākts pēc “Liepājas metalurga” akcionāra Kirova Lipmana iesnieguma pagājušā gada augustā.

Ziņots arī, ka a/s “Liepājas metalurgs” padomes priekšsēdētāja vietniekam Aleksejam Zaharjinam, kā arī valdes loceklim Iļjam Segalam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums ieņemt amatu un noteikta policijas uzraudzība. “Liepājas metalurga” (LM) lielākajam akcionāram un Lipmana oponentam Sergejam Zaharjinam policijā piemērots aizdomās turētā statuss, bez tam viņam noteikti arī drošības līdzekļi – policijas uzraudzība un aizliegums ieņemt amatu.

 

Komentāri (36)

Eleonora Maisaka 25.07.2013. 18.09

IvarsA
Kurš tad rija no Zaharjina rokas, tā demonstrējot savu labvēlīgo attieksmi? Atceros, kad citi pērkami mērgļi, lopi pēdējie, rija un dzēra Laventa rīkotā rautā Rundāles pilī. Katrs no tiem bija līdzvainigs Latvijas pilsoņu, pašvaldību un uzņēmumu aplaupīšanā un viņiem un viņu tuviniekiem bija jāatņem viss līdz pēdējam diegam bet paši jādeklasē.

0
0
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 25.07.2013. 12.25

Jautājums ir: Kuri no politiķiem piesedza Zaharjina, Segala uzņēmuma novešanu līdz maksātnespējai, lai gan tika informēti jau vairāk, kā pirms gada? Valsts ir galvotājs par 50 mio, kā zināms.. Kā apzinātas bezdarbības rezultātā sabruka LM? Uzvārdus un atbildību! Sākot ar pašvaldību beidzot ar augstākajiem ešaloniem. Te arī darbs žurnālistiem, apgaismot tautu par tās “varoņiem”, lai nākamajās vēlēšanās neiebalsotu atkal.

0
0
Atbildēt

0

Eleonora Maisaka 25.07.2013. 01.42

Visus trīs padlas aiz restēm. Ļipman pēc tam kad būtu uzzinājis, ko nozīmē pabūt vienā kamerā ar mazāk veiksmīgiem nogribējušies sugas brāļiem, tik daudz interesanta varētu pastāstīt, ka bariņš mūsu politiķu, kropļu, jau tās pašas dienas vakarā Maskavā lūgtu politisko patvērumu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu