Andris Nelsons galvas traumas dēļ atceļ pirmo uzstāšanos ar Bostonā • IR.lv

Andris Nelsons galvas traumas dēļ atceļ pirmo uzstāšanos ar Bostonā

31
Diriģets Andris Nelsons. Foto: Rūta Kalmuka, F64

Diriģents guvis smadzeņu satricinājumu Vācijā, tāpēc aizliegts ceļot

Latviešu diriģents Andris Nelsons galvas traumas dēļ spiests atcelt pirmo uzstāšanos ar Bostonas simfonisko orķestri, vēsta laikraksts “Bennington Banner”.

Nelsonam sestdienas, 27.jūlija, vakarā paredzēts diriģēt Bostonas simfonisko orķestri Verdi “Rekviēma” koncertā, kurā uzstāsies arī viņa sieva Kristīne Opolais. Taču nedēļas nogalē Nelsons savās mājās Vācijā guvis smadzeņu satricinājumu un pašlaik ārstējas slimnīcā, paziņoja Bostonas simfoniskais orķestris, par kura vadītāju šovasar iecelts Nelsons.

“Ārsti saka, ka viņš pilnībā atlabs, bet, kā tas parasti ir ar smadzeņu satricinājumiem, Nelsonam stingri ieteikts pašlaik atpūsties un neceļot ar lidmašīnu,” pavēstīja BSO izpilddirektors Marks Volpe. “Tādēļ ar smagu sirdi viņš ir spiests izstāties no uzstāšanās “Tanglewood” koncertzālē,” sacīja Volpe, novēlot Nelsonam ātru atveseļošanos.

Diriģenta aizstājējs pagaidām nav izraudzīts. Vople piezīmēja, ka Nelsons Bostonas simfonisko orķestri diriģēs oktobrī paredzētajos koncertos.

Arī Nelsons izdevis paziņojumu, paužot skumjas, ka nespēs šonedēļ uzstāties ieplānotajā koncertā.

Slavenais latviešu diriģents Andris Nelsons kļuvis par Bostonas simfoniskā orķestra galveno diriģentu. Nelsons Bostonas simfoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā oficiāli stāsies septembrī. Viņa pirmā uzstāšanās orķestra diriģenta amatā būs 17.oktobrī, vadot Vāgnera, Mocarta un Brāmsa koncerta programmu.

Bostonas simfoniskais orķestris bez galvenā diriģenta ir kopš 2011.gada, kad veselības problēmu dēļ no amata atkāpās Džeimss Levins.

34 gadus vecais Nelsons kļūs par jaunāko Bostonas simfoniskā orķestra galveno diriģentu vairāk nekā 100 gadu laikā. Kopš 2008.gada Nelsons bijis Birmingemas simfoniskā orķestra diriģents.

 

Komentāri (31)

Inese 24.07.2013. 13.03

Un kā viņš guva šo nopietno galvas traumu? Kas pie tā vainīgs?

0
-2
Atbildēt

3

    ciparsone > Inese 24.07.2013. 13.19

    Kā, kas vainīgs? Dombrovska režīms, protams.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese 24.07.2013. 13.35

    Tu saki? Bet varbūt pie vainas sieva Kristīne?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    cheszz > Inese 24.07.2013. 13.56

    Tev tā ir gadījies? Tad nebrīnos vairs par taviem komentāriem.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu