Gidons Krēmers rīko koncertu Krievijas opozicionāru atbalstam • IR.lv

Gidons Krēmers rīko koncertu Krievijas opozicionāru atbalstam

10
Gidons Krēmers. Foto: Ieva Lūka, LETA

Šī nav pirmā reize, kad Krēmers publiski iestājas pret Putina režīmu

Pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers sācis pulcināt māksliniekus Krievijas opozicionāru un prezidenta Vladimira Putina vajāšanu upuru atbalsta koncertam, pirmdien savā blogā pavēstīja mūzikas kritiķis Normans Lebrehts.

Koncerta dalībnieku vidū būs pianistes Marta Argeriha un Hatija Buniatišvili, diriģents Daniels Barenboims, čellists Nikolass Altštets. Koncertā plānots izpildīt Mihailam Hodorkovskim veltīto Gijas Kančeli darbu “Sēru eņģelis”, ziņo LETA/Lenta.ru.

Šī nav pirmā reize, kad Krēmers publiski iestājas pret Putina režīmu un politiskajām represijām. 2011.gada jūlijā Strasbūrā viņš piedalījās koncertā, kas bija veltīts Mihailam Hodorkovskim un Platonam Ļebedevam, kā arī cilvēkiem, kas “gājuši bojā prettiesiskajās darbībās”, – Sergejam Magņitskim, Annai Poļitkovskai un Jurijam Ščekočihinam.

Lebrehts gan norāda, ka Krēmers nenosoda Krievijas mūziķus, kas atbalsta Putinu, tādus kā Annu Ņetrebko un Valēriju Gergijevu.

“Mans skolotājs Dāvids Oistrahs bija padomju režīma pārstāvis un vienlaikus bija arī izcils mākslinieks,” sacījis Krēmers. “Varu iedomāties, caur ko viņam nācies iziet. Kas zina, cik daudz dzīves gadu tas viņam maksāja.”

 

Komentāri (10)

alexander 23.07.2013. 16.14

Iedvesmojoša pilsoniskās nostājas izpausme, kas stiprinās opozicionārus un sagādās skaistus brīžus mūzikas mīļotājiem. Visu cieņu maestro Krēmeram!

+5
0
Atbildēt

1

dace_ampermane 23.07.2013. 14.39

He-hē, par postu visiem Rīgas okupantu mazdēliem un mazmeitām Gidons Krēmers rīko koncertu Krievijas opozicionāru atbalstam.

+4
0
Atbildēt

0

ivetao2007 23.07.2013. 23.17

Hodorkovskis bija vienīgais Krievijasm miljardieris ,kas uzcēla vairākas universitātes un atbalstija daudzus sabiedriskos fondu. Bet kritzēja čekas puspulkvedi Puķinu, kas tēlo no sevis duče un fīreru. Šobrīd Gidons Karemers ir pasaules muziķis Nr 1 viens no pasaules populārākajām parsonībām. Zem viņa karoga pret dučes un fīrera krievu fašismu + nacismu iet pasaules visizcilākās muzikas pasaules megazvaigznes, kurām ovacijas sarīkojuši miljardi cilvēku visā pasaulē. Prezidenta Reigana definicija par ļaunuma impēriju joprojam ir aktuāla. Mes varam būt lepni par Latvijas pilsoni Gidonu Kremeru. Par viņa dižciltību un cilvēcību.

+3
0
Atbildēt

1

    Eleonora Maisaka > ivetao2007 24.07.2013. 13.32

    mezavilks
    “Mes varam būt lepni par Latvijas pilsoni Gidonu Kremeru. Par viņa dižciltību un cilvēcību.”

    Mēs varam būt lepni par savu pilsoni, mēs varam apbrīnot Hodorkovska, Ļebeģeva, Navaļņija, Oficerova, Udaļcova, Ņemcova drosmi, stāties pretī visu krievu krievam, šā brīža briesmonim pasaulē Nr 1, bet jēga?
    Tam kuŗš nevēlējās redzēt Krieviju ar cilvēcisku seju no 1991.gada 21. augusta, līdz 1993. gada oktobrim, kad paši reakcionārākie spēki centās sarīkot fašistisko(lasi staļinisko) valsts apvērsumu un beigās tiešām sāka atgriezt sev varu valstī, tam nav sirds. Kurš uz to cerēja vēl pēc tam, kad bakatinus un kozirevus nomainīja galējie fašistiskie izdzimteņi – primakovi un putini, tam noteikti nav smadzeņu.
    Tikai noziedzīgā, tumsonīgā, sātaniskā, visu cilvēci apdraudošā veidojuma, bezierunu demontāža, teritorijas iztīrīšana un taisnīga sadalīšana, cita varianta nav un līdz tav vienalga būs jānonāk. Labāk agrāk.
    “Какая реанимация, доктор сказал, в морг”

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu