FOTO: Karaliskais mazulis kopā ar vecākiem devies uz pili (papild.) • IR.lv

FOTO: Karaliskais mazulis kopā ar vecākiem devies uz pili (papild.)

17
Kembridžas hercogiene. Foto: AFP/LETA

Tas ir zēns – piedzimis Kembridžas princis, vēstīja gavilējošie britu mediji

Lielbritānijas princis Viljams kopā ar sievu Ketrīnu un abu pirmdien pasaulē nākušo dēlu otrdienas vakarā atstāja slimnīcu, vēstīja plašsaziņas līdzekļi. 

Jaunie vecāki ar jaundzimušo iznāca pa slimnīcas durvīm, nedaudz pozēja fotogrāfiem. “Kembridžas hercogs un hercogiene un viņu dēls dosies mājās uz Kensingtonas pili,” teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas prinča Viljama sieva Kembridžas hercogiene Ketrina pirmdien dzemdējusi dēlu, paziņoja Kensingtonas pils.

“Kembridžas hercogiene plkst.16.24 (plkst.18.24 pēc Latvijas laika) veiksmīgi dzemdējusi dēlu,” teikts pils paziņojumā. Mazuļa svars ir ap 3,8 kilogramiem, ziņo LETA/AFP.

“Mēs nevaram būt laimīgāki,” teiks īsā prinča Viljama paziņojumā. Karaliene Elizabete II paziņoja, ka ir laimīga, savukārt princis Čārlzs esot ārkārtīgi priecīgs.

Svinot bērna piedzimšanu, Lielbritānijas redzamākie objekti, tostarp panorāmas rats “Londonas acs” un tornis “BT Tower”, tika izgaismoti zilā un sarkanā krāsās, bet otrdien galvaspilsētā tiks šauts no lielgabaliem.

Britu laikraksti ziņu par troņmantnieka piedzimšanu publicējuši pirmajās lapās, daudziem uzliekot vienkāršu virsrakstu “Tas ir zēns”. Savukārt tabloīds “The Sun” uz vienu dienu savu nosaukumu nomainījis uz “The Son”.

Mazulis ir nākamais rindā uz troni pēc karalienes Elizabetes II vecākā dēla prinča Čārlza un viņa vecākā dēla Viljama. Jaundzimušajam bērnam pienākas tituls Viņa Karaliskā Augstība Kembridžas princis.

Jaundzimušā nākšanu pasaulē sveic pasaules valstu vadītāji, arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš savā apsveikumā norāda: „Jaunas dzīvības ienākšana pasaulē ir īpašs notikums. Apsveicu visu Lielbritānijas karalisko ģimeni, bet jo īpaši jaunos vecākus. Novēlu mazajam princim veselību un dzīves gudrību! Lai viņu visas dzīves garumā apvij tuvo cilvēku un Lielbritānijas tautas mīlestība!”

Jau ziņots, ka karaliskais pāris agrā pirmdienas rītā ieradās Svētās Marijas slimnīcā Londonā, kur savulaik pasaulē nāca arī princis Viljams un princis Harijs.

Britu karaļnams pirmdienas rītā izdeva īsu paziņojumu, ka Kembridžas hercogienei sākušās dzemdības un ka viņa uzņemta slimnīcā. 

Mediju pārstāvji no visas pasaules pie Svētās Marijas slimnīcas Londonā jau pulcējās trīs nedēļas. Virkne preses izdevumu pat piedāvāja video tiešraidi no slimnīcas ārpuses.

Karaļnams jau iepriekš paziņojis, ka jaundzimušajam bērnam pienāksies tituls Viņa(-s) Karaliskā Augstība Kembridžas princis vai princese.

Lielbritānijas karaliskajā ģimenē gaidāma vēl kāda atvase. Šomēnes karalienes Elizabetes II mazmeita Zāra Filipsa paziņoja, ka ap jauno gadu pasaulē nāks viņas un vīra regbija spēlētāja Marka Tindala pirmais bērns.

(papildināta)

Komentāri (17)

brigita_damme_rtk_lv 23.07.2013. 23.20

Kad nomainīs pamperu, pamodiniet ar jaunu ziņu.

+6
-1
Atbildēt

0

Eleonora Maisaka 23.07.2013. 10.14

Ir jālikvidē visas WWII netaisnīgā iznākuma drausmīgās sekas un lai “Britu impērijā nekad saule nenoriet”. Lai vienas no pasaulē izcilākās nācijas troņmantinieks izaug taisnīgs, gudrs, stiprs un skaists?

+4
-3
Atbildēt

0

intars_busulis 22.07.2013. 23.28

Jauno troņmantinieku laida pasaulē nevis 8:24pm, bet gan 4:24pm pēc Londonas laika. Un pārējā jezga vēl nav beigusies kā draugi man raksta tad joprojām tur ziņkārīgo kā spiets.

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu