Navaļnijs sola turpināt cīņu Maskavas mēra vēlēšanās • IR.lv

Navaļnijs sola turpināt cīņu Maskavas mēra vēlēšanās

35
Aleksejs Navaļnijs kopā ar sievu un sagaidītājiem Maskavas dzelzceļa stacijā. Foto: AFP/LETA

Navaļnijs: Kopā mēs esam milzīgs spēks

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs sestdienas rītā ar vilcienu ieradies Maskavā no Kirovas, kur viņam ceturtdien tika piespriests piecu gadu cietumsods, paziņojot, ka turpinās cīņu Maskavas mēra vēlēšanās.

Navaļniju dzelzceļa stacijā ar aplausiem un saucieniem “Navaļnijs – Maskavas mērs!” sagaidīja ap tūkstotis atbalstītāju un žurnālistu, ziņo LETA/Lenta.ru.

“Mēs ejam uz vēlēšanām un mēs uzvarēsim,” ar skaļruņa palīdzību saviem atbalstītājiem pavēstīja Navaļnijs. “Kopā mēs esam milzīgs spēks un es esmu priecīgs, ka esam to sākuši saprast. Priekšā mums ir milzīga, smaga vēlēšanu kampaņa. Septiņas nedēļas nepārtraukta darba un tas ir tikai sākums.”

Neilgi pirms Kirovas vilciena pienākšanas dzelzceļa stacijā tika izsludināta evakuācija sakarā ar nevienam nepiederošas somas atrašanu. Policija aicināja sapulcējušos cilvēkus izklīst, taču tās aicinājumi tika ignorēti. Vēlāk atklājās, ka atrastajā somā atrodas parastas mantas.

Kā ziņots, Kirovas apgabala tiesa piektdien deva rīkojumu atbrīvot Navaļniju un viņa lietā līdzapsūdzēto Pjotru Oficerovu. Tūlīt pēc lēmuma pieņemšanas abi notiesātie tiesas zālē tika atbrīvoti. Viņiem kā drošības līdzeklis piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Eksperti norāda, ka notiesāto izlaišana no apcietinājuma dienu pēc ieslodzīšanas Krievijas tiesu praksē ir unikāls gadījums. Tiesa lēmumu pieņēmusi, pamatojoties uz prokuratūras iesniegumu, kurā norādīts, ka abu notiesāto apcietināšana tiesas zālē bijusi nepamatota, jo tiesas spriedums vēl nav stājies spēkā.

“Navaļnijs un Oficerovs iepriekš nav pārkāpuši [drošības līdzekļa] paraksta par neizbrukšanu nosacījumus, turklāt Navaļnijs ir reģistrēts kā kandidāts uz Maskavas mēra amatu, tāpēc viņa apcietināšana rada šķēršļus, īstenojot tiesības uz vienlīdzīgu piekļuvi vēlētājiem,” paziņoja prokurors.

Aizstāvības puse prokuratūras lūgumu atbalstīja.

 

Komentāri (35)

Andris 22.07.2013. 10.48

Daži interesanti jautājumi Navalnijam:
http://echo.msk.ru/blog/aiderm/1120002-echo/

+2
0
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > Andris 22.07.2013. 11.43

    Jautājumi jau sen atbildēti. Priekš manis, Latvijas mietpilsoņa, Navaļnijs nav labāks ne par Puķinu, ne Sobjaņinu. Tāpat, kā savā laikā Telmans nebija labāks par Hitleru vai Remu un Trockis – par Ļeņinu vai Staļinu. Un pilnīgi vienalga, kurš kuru katrā reizē nožmiedzis vai taisās žmiegt. Visa tāda sabiedrība, kurā var izvirzīties navaļņiji, kaimiņiem ir bīstama neatkarīgi no vadoņa uzvārda un karoga krāsas.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

ivetao2007 21.07.2013. 18.59

Latviešu valodā iestājušies lielā mēra laiki. Pat pilsētu vecākie, prikešsēdētāji, pilsētu galvas krituši par upuri merim. Meri un meri. Pēdjais pirmskar Rīga pilsētas lielvecākais Liepiņš diezin vai būtu priecīgs būt meram. Un tad vēl tie mači, čempionāti, festivali, estrades. Spēles vairs nenotiek, uzvarētāju vairs nav, svētku arī, skatuves kaut kur pazudušas. Nav kur rīkot “performances”. Hmmm…

+1
-1
Atbildēt

0

janazakovica 21.07.2013. 14.48

beidzot krieviem ir savs jaunais Lenins

0
0
Atbildēt

4

    Inese > janazakovica 22.07.2013. 01.07

    dissidente
    Navaļņijs krieviem būtu jauns Hitlers, kas ieviestu kārtību, apšautu pederastus.
    =========================

    A vot uz šito gan neceri ;) Jo:

    Блогер и активист протестных митингов Алексей Навальный уже выступил в защиту геев, назвав новый закон “даже не гомофобным, а идиотическим”. Получив поддержку со стороны Навального, представители ЛГБТ (Лесбиянки, Геи, Бисексуалы, Трансгендеры) не остались в долгу и заверили блогера в своем расположении и симпатиях.

    Впрочем, Алексей Навальный и раньше интересовался темой сексуальных меньшинств. После того как почта блогера была атакована хакерами, в Интернет просочилась интересная переписка с неким другом Сергеем. Навальный предлагает ему “гениальную идею” – создать гей-сервис для знакомства людей с нетрадиционной сексуальной ориентацией. Автор письма уверен в будущей популярности такого тематического сайта знакомств и рассчитывает заработать на нем порядка 5 миллионов долларов.

    http://lurkmore.so/images/thumb/5/5f/Navachv.jpg/400px-Navachv.jpg

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > janazakovica 22.07.2013. 05.58

    Linux Mint 15
    A vot uz šito gan neceri ;) Jo:

    Es ceru? Pasarg dievs, ja degradētai biomasai uzrastos vadonis, kas to izvestu saulītē. Uz tādu vadoni var cerēt civilizētas Eiropas tautas

    ___________________________
    “Алексей Навальный уже выступил в защиту геев, назвав новый закон “даже не гомофобным, а идиотическим”.

    Protams, ka likums ir idiotisks, ja pašas augstākās amatpersonas domē, armijā un baznīcā, kas ir pederastijas cauraugušas, tam uzspļauj.
    Ne jau dēļ Navaļņija bet abu pedofīlu, Putina un Gunģajeva, dēļ un tā, kas darās sabiedrībā, armijā, un baznīcā un, īpaši piekopj kazaku “družīnas” (Терпи казак, атаманом станешь!), izcilais rusologs, Meļņikoffs lieto apzīmējumu, “нация педераст”.

    ______________________________
    “Навальный предлагает ему “гениальную идею” – создать гей-сервис для знакомства людей с нетрадиционной сексуальной ориентацией. Автор письма уверен в будущей популярности такого тематического сайта знакомств и рассчитывает заработать на нем порядка 5 миллионов долларов”

    Kāpēc gan ne? Nācijai, kas jau neko vairs neprot darīt, tā būtu sava “nokia” vai “skype”

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > janazakovica 22.07.2013. 11.51

    Ņe geniaļnaja eta iģeja, a geņiTaļnaja (iģeja).

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > janazakovica 22.07.2013. 00.03

    KRUSTTEVS
    beidzot krieviem ir savs jaunais Lenins

    Ļeņinu ar sekojošo asiņaino pilsoņu karu un smirdošo popu – alkašu un pederastu mešanu zemē no tempļu zvanu torņiem, godam pelnījuši, tikai
    Ļeņina stadija tiem jau garām un viņi ir atgriezušies pie pārbaudītām vērtībām, pie Staļina.
    Navaļņijs krieviem būtu jauns Hitlers, kas ieviestu kārtību, apšautu korumpantus, zagļus un pederastus. Tumsonīgo sātanisma pārņemto bidlu masu sadzītu konclāģeros, lai attaisno savu eksistenci, resniem mūļiem – popiem pašiem būtu jāstrādā plantācijas, lai nenosprāgtu badā, bet lai tie nevarētu apdraudēt bērnus, tiktu izrūnīti. Dzimtas turpinātu tikai intelektuāli(cik nu būs palicis) attīstīti fiziski veseli indivīdi, lai nevairotu kropļus. Tāda Krievija radītu izcilus apstākļus talantīgiem un centīgiem, bērniem būtu nākotne. Tā varētu novilkt, varbūt, pat līdz 2040. gadam un radītu neiedomājamus draudus pārējai cilvēcei. Labi, ka biomasas degradācija jau sasniegusi neatgriezeniskus apmērus un tādu Navaļņiju nekad neievēlēs. Paldies dievam, būs Putins, vai tā lietas turpinātājs un krievu pasaule turpinās pūt un degradēt, kamēr pati izbeigsies, vai tiks izbeigta.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu